য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ-১৯গী ফিভম য়েংশিন্নবা অমসুং মসি শন্দোরকপদগী থিংননবা রাজ্যনা হোৎনরিবশিং অসিদা খোংজেল য়াংশিন্নবগীদমক ইন্তর-মিনিস্ত্রীয়েল তীম ৬ শেমলে
20 APR 2020 1:47PM by PIB Imphal
কেন্দ্রনা মীচম মীয়ামগীদমক্তা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ফিভম মফম অদুমক্তদা য়েংশিন্নবা অমসুং মদুগা মায়োক্ননবগীদমক রাজ্যগী ওথোরিতীশিংদা মথৌ তাবা দাইরেক্সনশিং পীনবা অমসুং মখোয়গী রিপোর্ত অদু কেন্দ্র সরকারদা পীশিন্নবগীদমক্তা ইন্তর-মিনিস্ত্রিয়েল সেন্ত্রেল তীম (আই.এম.সি.তি.) শেম্লে। মদুদা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং মহারাস্ত্রগী তীম অনি অনি অমসুং মধ্য প্রদেশ অমসুং রাজস্থানগী তীম অমমম শেমলে। ফিভম অসি মরু ওইনা ইন্দৌর (মধ্য প্রদেশ), মুম্বাই অমসুং পুনে (মহারাস্ত্রা), জয়পুর (রাজস্থান) অমসুং কোলকাতা, হাওরা, মেদিনীপুর নোংপোক, ২৪ পরগনা অৱাং, দার্জিলিঙ্গ, কলিম্পোং অমসুং জলপাইগুরী (নোংচুপ বেঙ্গল)না লুনা লৈরি। আই.এম.সি.তি.শিং অসি গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না লোকদাউনগী পাম্বৈশিং থবক্তা ওন্থোকপা, তঙাইফদবা পোৎলমশিং সপ্লাই, সোসিয়েল দিস্তেন্সিং, হকশেলগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম-শাবা, হকশেলগী প্রেফেস্নেলশিংগী ঙাক-শেল লোইননা শিন্মীশিং অমসুং লাইরবা মীয়ামগীদমক শেমখিবা রেলিফ কেম্পশিংগী ফিভমগা মরী লৈনবা ৱাকৎশিংদা মিৎয়েং থমগনি।
পনবা য়াই মদুদি করগুম্বা হোৎস্পোৎ জিলাশিংদা নত্ত্রগা হেনগৎলক্লিবা হোৎস্পোৎ নত্ত্রগা পাক চাউনা শন্দোরকপা নত্ত্রগা ক্লস্তরশিংগী চিংনবা লৈবা মফমশিংদা মরী লৈনবা গাইদলাইনশিং থৌওইদবগী থৌদোকশিং করিগুম্বা অহকপা পাম্বৈ য়াওদনা লেপ্তনা ওইরকপগী অয়াবা পীরবদি, অদুগুম্বা ফিভম অদুদা জিলাশিং অদুগী মীওইশিং অদুগা লোইননা লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিংগীদমক্তসু অরুবা হকশেলগী অৱাবা পোকহল্লকপা য়াই। মরু ওইবা হোৎস্পোৎ জিলাশিংদা অসিগুম্বা মখলগী থৌওইদবা অসি পাক শন্না তৌবা নত্ত্রগা চৎনরিবা অদু নৈনরবা মতুংদা কেন্দ্র সরকারনা মসি মপুং ফানা খঙলে মদুদি ফিভম অসি মরু ওইনা মথক্তা পনখ্রিবা মফমশিং অসিদা লুশিল্লি অমসুং কেন্দ্রগী এক্সপর্তাইজ শিজিন্নবা মথৌ তাই।
কেন্দ্র সরকারনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫গী সেক্সন ৩৫(১), ৩৫ (২)(এ),৩৫ (২)(ই) অমসুং ৩৫ (২)(i)গী মখাদা ফংবা পাৱরশিং শিজিন্নদুনা কমিতীশিং অসি শেমখিবনি। মসি অমুক হন্না পনখি মদুদি লোকদাউনগী পাম্বৈশিংগা মরী লৈনবা ওর্দরগা লোইননা গাইদলাইনশিং/পুনশিল্লবা শেমদোক্লবা গাইদলাইনশিংদা লোকদাউন অমসুং অতৈ পাম্বৈশিং অহকপা মওংদা থবক্তা ওন্থোক্নবা অকনবা শাফু পীরি অমসুং মসিগা লোইননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী সরকারশিংদা পাউতাক অসিসু পীরি মদুদি মখোয়না হায়রিবা গাইদলাইনশিংদা পল্লিবা পাম্বৈশিংগা য়েংনবদা হেন্না অহকপা পাম্বৈশিং শিজিন্নবা য়াই, মদুনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত, ২০০৫গী মখাদা থাদোকখিবা গাইদলাইনশিং অসিবুদি মপাঙ্গল শোলহল্লোই।
পনবা য়াই মদুদি ইকাই খুম্নরবা সুপ্রিম কোর্তনসু ২০২০দগী রিৎ পেতিসন (সিবিল) নং. ৪৬৮দা মসিগী ওর্দর (তাং ৩১,০৩.২০২০)দা হায়খি মদুদি “ঐখোয়না থাজবা থম্লি অমসুং মরী লৈনবা স্তেকহোল্দরশিং হায়বদি রাজ্য সরকারশিং, পব্লিক ওথোরিতীশিং অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়াম্না কেন্দ্র সরকারগী মাইকৈদগী পব্লিক সেফতীগীদমক্তা থাদোকখিবা দাইরেক্তিব অমসুং ওর্দরশিং অদু থমোইশেংনা ঙাক্কনি হায়না নীংই”। ওবজর্বেসন অসি, তশেংনমক অপেক্স কোর্তকী দাইরেক্সনশিং ওইনা লৌগদবনি, মসি রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কী সরকারশিংদা খঙহনখ্রে।
ৱাফম অসিদা অমুক হন্না শাফু পীরি মদুদি মথক্তা পনখ্রিবা আই.এম.সি.তি.শিং অসি দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫গী মখাদা থাদোকখিবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না লোকদাউনগী পাম্বৈশিং ইনবা অমদি থবক্তা ওন্তোকপা য়েংশিনবদা মিৎয়েং চংগনি, মখোয়না তঙাইফদবা পোৎলমশিং সপ্লাই তৌবা, মীয়াম্না ময়ুমদগী মপান থোরকপদা সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাকহনবা, জিলাদা হোস্পিতালগী খুদোংচাবা অমসুং সেম্পলগী দেতাশিং খোম্বা, হকশেলগী প্রোফেস্নশিং ঙাক-শেনবা, তেস্ত কিৎশিং, পি.পি.ই, মাস্ক অমসুং অতৈ ঙাক-সেলগী ইক্বুইপমেন্তশিং ফংহনবা, অমসুং শিন্মী অমদি লাইরবা মীওইশিংগীদমক শেমখ্রবা রেলিফ কেম্পশিংগী ফিভমনচিংবা ৱাফমশিংদসু মখোয়গী পুক্নিং চিংশিনগনি।
আই.এম.সি.তি.শিং অসিনা মখোয়গী খোংচৎশিং অথুবা মতমদা পাংথোক্লগনি।

Ministry of Home Affairs
Central Government constitutes 6 Inter-Ministerial Teams to make assessment of situation and augment State efforts to fight and contain spread of COVID-19 effectively
20 APR 2020 1:47PM by PIB Delhi
The Centre has constituted 6 Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs), two each for West Bengal and Maharashtra and one each for Madhya Pradesh and Rajasthan to make on-spot assessment of situation and issue necessary directions to State Authorities for its redressal and submit their report to Central Government in larger interest of general public. Situation is specially serious in Indore (MP), Mumbai and Pune (Maharashtra), Jaipur (Rajasthan) and Kolkata, Howrah, Medinipur East, 24 Parganas North, Darjeeling, Kalimpong and Jalpaiguri in West Bengal. IMCTs to focus on complaints of implementation of lockdown measures as per guidelines, supply of essential commodities, social distancing, preparedness of health infrastructure, safety of health professionals and conditions of the relief camps for labour and poor people.
It may be mentioned that if the incidents of violations are allowed to occur without any restraining measures in hotspot districts or emerging hotspots or even places where large outbreaks or clusters may be expected and pose a serious health hazard, both for the population of these districts and for that living in other areas of the country. After analyzing the prevalence of such violations in major hotspot districts, it is clear to the Central Government that the situation is especially serious in the above mentioned areas and expertise of the Centre need to be used.
The Committees have been constituted by the Central Government in exercise of the powers, conferred, inter alia, under Section 35(1), 35(2)(a), 35(2)(e) and 35(2)(i) of the Disaster Management Act 2005. It is reiterated that in the Orders on lockdown measures, as well as in the Guidelines/ Consolidated Revised Guidelines, strict implementation of the lockdown and other measures has been stressed; and Governments of States! UTs have also been advised that while they can impose stricter measures than contemplated in these Guidelines, they shall not dilute these Guidelines issued under the Disaster Management Act, 2005.
It may be recalled that the Hon'ble Supreme Court in its Order dated 31.03,2020 in the Writ Petition (Civil) No 468 of 2020 is also pleased to observe that (quote) we trust and expect that all concerned viz. State Governments, Public Authorities and Citizens of this country will faithfully comply with the directives and orders issued by the Union of India in letter and spirit in the interest of public safety" (unquote). The observation, which must be treated as directions of the Apex Court, was conveyed to all States/ UTs Governments.
It is again emphasized that the aforesaid IMCTs will focus their assessment on the compliance and implementation of lockdown measures as per guidelines issued under the Disaster Management Act 2005; they will also focus on issues like the supply of essential commodities, social distancing in movement of people outside their homes, preparedness of the health infrastructure, hospital facility and sample statistics in the District, safety of health professionals, availability of test kits, PPEs, masks and other safety equipment, and conditions of the relief camps for labour and poor people.
IMCTs will commence their visits at the earliest.