হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ গী অপদেৎ
20 APR 2020 5:29PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
সরকারগী ওফিসশিং মথৌ তৌনবগীদমক গৃহ মন্ত্রালয়না ২০২০গী এপ্রিল ২০গীদমক ইশু তৌখিবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মসিগী ওফিসরশিং অমসুং ওফিসিয়েলশিংবু ভাইরস শন্দোরকপা থিংনবগীদমক চেকশিন থৌরাং লৌখৎনবা পাউতাক পীখ্রে।
• অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াবা/ফিগী ফেস কভর শিজিন্নবা
• দিসইনফেক্সন প্রোতোকোলশিং চেকশিন্না ইনবা
• সাপোন অমসুং ঈশিং শিজিন্নদুনা খুৎ-শা তোইনা হাম্বা নত্ত্রগা অলকোহোল বেজ হেন্দ রব/সেনিতাইজর শিজিন্নবা
• অমনা অমগগী মরক্তা মতিক চানা অরাপ্পা থম্বা
• মী ৫ নত্ত্রগা হেন্না পুনবা থিংবা
কোবিদ-১৯ কেসশিংগী দবলিং রেৎ হৌখিবা নুমিৎ তরেৎনি হেনবগী গ্রোথ শিজিন্নদুনা হোৎপদা উৎলি মদুদি লোকদাউন মমাংগী হপ্তাগীদমক ভারতকী দবলিং রেৎ অসি ৩.৪ ওইখি অমদি ২০২০গী এপ্রিল ১৯দা (হৌখিবা নুমিৎ তরেৎনিগীদমক) ৭.৫তা ফগৎলকখি। নেস্নেল এভরেজগা চাংদম্নবদা রাজ্য ১৮না দবলিং রেৎতা ফিভম ফগৎলক্লিবা অদু উৎলে, এপ্রিল ১৯দা ওইখিবশিং অদুদি:
• দবলিং রেৎ : নুমিৎ ২০দগী তানা-
• দিল্লী (য়ুনিয়ন তেরিতোরী)- নুমিৎ ৮.৫
• কর্নাতকা – নুমিৎ ৯.২
• তেলঙ্গনা - নুমিৎ ৯.৪
• আন্ধ্র প্রদেশ - নুমিৎ ১০.৬
• জম্মু অমসুং কশ্মীর (য়ুনিয়ন তেরিতোরী)- নুমিৎ ১১.৫
• পঞ্জাব – নুমিৎ ১৩.১
• ছতিসগর – নুমিৎ ১৩.৩
• তমিল নাদু – নুমিৎ ১৪
• বিহার – নুমিৎ ১৬.৪
• দবলিং রেৎ: নুমিৎ ২০দগী ৩০ ফাওবগী মরক্তা:
• অন্দমান অমসুং নিকোভর (য়ুনিয়ন তেরিতোরী) – নুমিৎ ২০.১
• হরিয়ানা - নুমিৎ ২১
• হিমাচল প্রদেশ - নুমিৎ ২৪.৫
• চন্দীগর (য়ুনিয়ন তেরিতোরী) – নুমিৎ ২৫.৪
• অসম – নুমিৎ ২৫.৮
• উত্তরাখন্দ – নুমিৎ ২৬.৬
• লদাখ (য়ুনিয়ন তেরিতোরী) – নুমিৎ ২৬.৬
• দবলিং রেৎ: নুমিৎ ৩০দগী হেনবা:
• ওরিশা – নুমিৎ ৩৯.৮
• কেরলা – নুমিৎ ৭২.২
গোৱাদা কোবিদ-১৯গী অনাবা পুম্নমক রিকোবরী তৌরবা মতুং হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখ্রে, অমদি হৌজিক গোৱাদা এক্তিব কেস অমত্তা লৈত্রে। জিলা অহুম – মাহে (পুদুচেরী), কোদাগ্গু (কর্নাতকা) অমসুং পাউরী গরহৱাল (উত্তরাখন্দ)না হৌখিবা নুমিৎ ২৮গী মনুংদা অনৌবা কেস রিপোর্ত তৌরক্ত্রে। হৌখিবা নুমিৎ ১৪গী মনুংদা রাজ্য/ য়ুনিয়ন তেরিতেরী ২৩দগী অনৌবা কেস রিপোর্ত তৌরক্তবা হৌজিক জিলা ৫৯ লৈরে। অনৌবা জিলা তরুক লিস্ত অসিগী মনুং চল্লে:
• রাজস্থান্দা দুনগারপুর অমসুং পালী
• গুজরাত্তা জামনগর অমসুং মোর্বী
• গোৱাদা নোর্থ গোৱা
• ত্রিপুরাদা গোমতী
লৈবাক অসিদা অপুনবা কোবিদ-১৯ কনফার্ম কেস ১৭,২৬৫ রিপোর্ত তৌরক্লি। মদুগী মনুংদা য়াম্লবদা মীওই ২৫৪৭ হায়বদি অপুনবা কেসকী চাদা ১৪.৭৫ নাবা ফরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে। কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা মীওই ৫৪৩ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
20 APR 2020 5:29PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
In consolidation with the guidelines issued for 20th April, 2020 by Ministry of Home Affairs for the functioning of Government offices, Ministry of Health and Family Welfare has advised its officers and officials to take precautionary measures in containing the spread of the virus.
• Must use reusable/ cloth face cover
• Strictly follow disinfection protocols
• Frequently wash hands with soap and water or use alcohol-based hand rub/ sanitizers
• Maintain adequate distance between each other
• Avoid the gathering of 5 or more people
The doubling rate of COVID-19 cases calculated using growth over the past seven days indicates that India’s doubling rate for the week before lockdown was 3.4 and has improved to 7.5 as on 19th April, 2020 (for the last seven days). The 18 States that have shown improvement in doubling rate as compared to the national average, as on 19th April are:
• Doubling rate: Less than 20 days -
• Delhi (UT)- 8.5 days
• Karnataka- 9.2 days
• Telangana- 9.4 days
• Andhra Pradesh- 10.6 days
• J&K (UT)- 11.5 days
• Punjab- 13.1 days
• Chhattisgarh - 13.3 days
• Tamil Nadu- 14 days
• Bihar- 16.4 days
• Doubling rate: Between 20 days to 30 days:
• A&N (UT) - 20.1 days
• Haryana - 21 days
• Himachal Pradesh - 24.5 days
• Chandigarh (UT)- 25.4 days
• Assam - 25.8 days
• Uttarakhand - 26.6 days
• Ladakh (UT) - 26.6 days
• Doubling rate: More than 30 days:
• Odisha - 39.8 days
• Kerala - 72.2 days
All COVID-19 patients in Goa were discharged from hospital after recovery, and now Goa has no active case. Three districts - Mahe (Puducherry), Kodaggu (Karnataka) & Pauri Garhwal (Uttrakhand) have also not reported any fresh cases during the last 28 days. There are now 59 additional districts from 23 States/UTs that have not reported any fresh cases during the last 14 days. The six new districts have been included in this list:
• Dungarpur & Pali in Rajasthan
• Jamnagar and Morbi in Gujarat
• North Goa in Goa
• Gomati in Tripura
A total of 17,265 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 2547 persons i.e. 14.75 % of total cases have been cured/discharged after recovery. A total of 543 deaths have been reported so far due to COVID-19.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.