স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
20 APR 2020 5:29PM by PIB Guwahati
দেশত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰিবলৈ ৰাজ্য চৰকাৰ/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ প্ৰশাসনৰ সৈতে ভাৰত চৰকাৰে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷ এই পদক্ষেপসমূহৰ উচ্চ পৰ্যায়ত নিয়মীয়াকৈ নিৰীক্ষণ হৈ আছে৷ চৰকাৰে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশসমূহত লকডাউনৰ কাৰ্যকৰী নিশ্চিতিত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে৷
২০ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখৰ বাবে গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা জাৰি কৰা নিৰ্দেশনাৰ সৈতে সংগতি ৰাখি স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে চৰকাৰী কাৰ্যালয়সমূহৰ বিষয়া আৰু কৰ্মচাৰীসকলক ভাইৰাছবিধৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰিবলৈ সতৰ্কতামূলক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে৷
• পুনৰ ব্যৱহৃত/কাপোৰৰ মুখৰ আৱৰণীৰ ব্যৱহাৰ
• বীজাণুনাশক প্ৰ’টক’লৰ কঠোৰ প্ৰণয়ন
• চাবোন আৰু পানীৰে অথবা এলকহ’লযুক্ত হেণ্ড ৰাব/ছেনিটাইজাৰৰ সৈতে সঘনাই হাত ধোৱা
• সন্মুখৰ ব্যক্তিজনৰ পৰা পৰ্যাপ্ত ব্যৱধান বৰ্তাই ৰখা
• ৫জনত কৈ অধিক লোক গোট নোখোৱা
বিগত ৭টা দিনৰ ক’ভিড-১০ৰ ডাবলিং হাৰৰ উত্তৰণ গণনা কৰি এয়া পৰিলক্ষিত হৈছে যে ভাৰতৰ লকডাউনৰ পূৰ্বে ডাবলিং হাৰ আছিল ৩.৫ আৰু এতিয়া ১৯ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখত এয়া ৭.৫লৈ উত্তৰণ হৈছে৷ ১৯ এপ্ৰিল পৰ্যন্ত ১৮খন ৰাজ্যই ৰাষ্ট্ৰীয় গড়ৰ তুলনাত ডাবলিং হাৰত দেখুওৱা উত্তৰণসমূহ এনে ধৰণৰঃ
ডাবলিং হাৰঃ ২০দিনত কৈ কম
দিল্লী- ৮.৫ দিন
কৰ্ণাটক- ৯.২ দিন
তেলেংগানা- ৯.৪ দিন
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ- ১০.৬ দিন
জম্মু-কাশ্মীৰ- ১১.৫ দিন
পাঞ্জাৱ- ১৩.১ দিন
চট্টিশগড়- ১৩.৩ দিন
তামিলনাডু- ১৪ দিন
বিহাৰ- ১৬.৪ দিন
ডাবলিং হাৰঃ ২০ৰ পৰা ৩০ দিনৰ ভিতৰত
আন্দামান আৰু নিকোবাৰ- ২০.১ দিন
হাৰিয়ানা- ২১ দিন
হিমাচল প্ৰদেশ- ২৪.৫ দিন
চণ্ডীগড়- ২৫.৪ দিন
অসম- ২৫.৮ দিন
উত্তৰাখণ্ড- ২৬.৬ দিন
লাডাখ- ২৬.৬ দিন
ডাবলিং হাৰঃ ৩০ দিনত কৈ অধিক
উৰিষ্যা- ৩৯.৮ দিন
কেৰালা- ৭২.২ দিন
গোৱাৰ সকলো ক’ভিড-১৯ ৰোগী আৰোগ্য হোৱাৰ পিছত ঘৰলৈ গৈছে আৰু এতিয়া গোৱাত কোনো সক্ৰিয় পৰিঘটনা নাই৷ বিগত ২৮ দিনৰ পৰা মাহে (পুডুচেৰী), কোডাগ্গু (কৰ্ণাটক) আৰু পৌৰি গাৰৱাল (উত্তৰাখণ্ড)ই কোনো নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদন কৰা নাই৷ বিগত ১৪ দিনৰ পৰা ২৩খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশত ৫৯খন অতিৰিক্ত জিলা অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে যিয়ে কোনো নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদন কৰা নাই৷ এই তালিকাত ছয়খন নতুন জিলা অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ
ৰাজস্থানৰ ডুনগাৰপুৰ আৰু পালি
গুজৰাটৰ জামনগৰ আৰু মৰ্বি
গোৱাৰ উত্তৰ গোৱা
ত্ৰিপুৰাৰ গোমতি
দেশত এই পৰ্যন্ত মুঠ নিশ্চিত পৰিঘটনা হ’ল ১৭,২৬৫টা৷ ইয়াৰে ২৫৪৭জন ৰোগী অৰ্থাৎ ১৪.৭৫% আৰোগ্য হৈছে৷ মুঠ ৫৪৩জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
20 APR 2020 5:29PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
In consolidation with the guidelines issued for 20th April, 2020 by Ministry of Home Affairs for the functioning of Government offices, Ministry of Health and Family Welfare has advised its officers and officials to take precautionary measures in containing the spread of the virus.
• Must use reusable/ cloth face cover
• Strictly follow disinfection protocols
• Frequently wash hands with soap and water or use alcohol-based hand rub/ sanitizers
• Maintain adequate distance between each other
• Avoid the gathering of 5 or more people
The doubling rate of COVID-19 cases calculated using growth over the past seven days indicates that India’s doubling rate for the week before lockdown was 3.4 and has improved to 7.5 as on 19th April, 2020 (for the last seven days). The 18 States that have shown improvement in doubling rate as compared to the national average, as on 19th April are:
• Doubling rate: Less than 20 days -
• Delhi (UT)- 8.5 days
• Karnataka- 9.2 days
• Telangana- 9.4 days
• Andhra Pradesh- 10.6 days
• J&K (UT)- 11.5 days
• Punjab- 13.1 days
• Chhattisgarh - 13.3 days
• Tamil Nadu- 14 days
• Bihar- 16.4 days
• Doubling rate: Between 20 days to 30 days:
• A&N (UT) - 20.1 days
• Haryana - 21 days
• Himachal Pradesh - 24.5 days
• Chandigarh (UT)- 25.4 days
• Assam - 25.8 days
• Uttarakhand - 26.6 days
• Ladakh (UT) - 26.6 days
• Doubling rate: More than 30 days:
• Odisha - 39.8 days
• Kerala - 72.2 days
All COVID-19 patients in Goa were discharged from hospital after recovery, and now Goa has no active case. Three districts - Mahe (Puducherry), Kodaggu (Karnataka) & Pauri Garhwal (Uttrakhand) have also not reported any fresh cases during the last 28 days. There are now 59 additional districts from 23 States/UTs that have not reported any fresh cases during the last 14 days. The six new districts have been included in this list:
• Dungarpur & Pali in Rajasthan
• Jamnagar and Morbi in Gujarat
• North Goa in Goa
• Gomati in Tripura
A total of 17,265 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 2547 persons i.e. 14.75 % of total cases have been cured/discharged after recovery. A total of 543 deaths have been reported so far due to COVID-19.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.