সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ গী মায়োক্তা লানথেংনবদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎনবা, লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা কিলোমীতর ২,৮৭,০৬১ পাইখ্রে
পৱন হন্স য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিসনা এন.ই., জে.& কে., লদাখ অমসুং আইলেন্দশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌই
19 APR 2020 2:22PM by PIB Imphal
এয়র ইন্দিয়া, এলায়েন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লনাইগী ওইবা কেরিয়রশিংগী মখাদা ফ্লাইৎ ২৮৮ মথৌ তৌখি। মসিগী ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদা ১৮০ দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলায়েন্স এয়রনা থবক চলাইবনি। হৌজিক ফাওবদা পুথোক পুশিন তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৪৭৯.৫৫ নি। হৌজিক ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পাইখিবা নোংথক্কী অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ২,৮৭,০৬১ শুখ্রে। ‘লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা থেংনরিবা লান অসিগী মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী অথাপ্পা মফমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌনবা এম.ও.সি.এ.না থবক তৌহনবনি।
পৱন হন্স হেলিকোপ্তরশিংনা এপ্রিল ১৮, ২০২০ ফাওবদা কিলোমীতর ৬২৬৫গী অরাপ্পা অসি থুংনা তন ১.৮৬গী কার্গো পুখি। পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিসশিংনা জে.&কে., লদাখ অমসুং আইলেন্দশিংদা মরুওইবা মেদিকেলকার্গোশিং অমসুং পেসেন্তশিং পুথোক পুশিন তৌবগী থবক তৌরি। দোমেস্তিক লাইফলাইন উরান কার্গোদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এনজাইমশিং, মেদিকেল ইক্যুইপমেন্ত, তেস্তিং কিৎশিং, পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.), মাস্কশিং, গ্লোবশিং, ঐচ.এল.এল. অমসুং আই.সি.এম.আরগী অতোপ্পা মচাকশিং; রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হায়রকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎনচিংবসু য়াওরি।
অৱাং-নোংপোক লমদম, আইলেন্দ তেরিতোরীশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিং দা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না খুৎশম্নরিবা অসি মরু ওইনা জে.&কে., লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা আইলেন্দ রিজনশিংগীদমক্তনি।
স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগো হায়রিবা দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং অসিনা কমর্সিয়েল বেসিস্তা কার্গো ফ্লাইৎশিং থবক তৌহল্লি। স্পাইসজেৎনা মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ১৮, ২০২০গী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৪১০ কিলোমীতর ৬,০০,২৬১গী অরাপ্পা অসি থুংনবা অমসুং তন ৩২৭০গী কার্গো পুদুনা পাইখি। মসিগী মনুংদা ১২৮দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ১৮, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১৪১ কিলোমীতর ১,৩৯,১৭৯গী অরাপ্পা অসি থুংনবা অমসুং তন ২২৪১গী কার্গোশিং পুদুনা পাইখি। ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩-১৮, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৩১ কিলোমীতর ৩২,২৯০গী অরাপ্পা অসি থুংনবা অমসুং তন ৪৮গী কার্গোশিং পুদুনা পাইখি। মসিগী মনুংদা সরকারগীদমক্তা শেল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাইশিংসু পুবা য়াওরিবনি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর- ফার্মাস্যুতিকেলশিং, মেদিকেল ইক্যুইপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯গী রিলীফ মেতরিয়েল পুথোক পুশিন তৌনবগীদমক্তা ইস্ত এসিয়াগা কার্গো এয়র-ব্রিজ থম্লবা মতুংদা তাংগী মতুং ইন্না পুশিল্লকপা মেদিকেল কার্গোগী ক্বান্তিতী অদু মখাদা পীরি:
সেরিয়ল নম্বর
তাং
মফম
চাঙ (তন্দা)
১
০৪.৪.২০২০
শংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শংহাই
২৪
৭
১৪.৪.২০২০
হোং কোং
১১
৮
১৪.৪.২০২০
শংহাই
২২
৯
১৬.৪.২০২০
শংহাই
২২
১০
১৬.৪.২০২০
হোং কোং
১৭
১১
১৬.৪.২০২০
সিওল
০৫
১২
১৭.৪.২০২০
শংহাই
২১
১৩
১৮.৪.২০২০
শংহাই
১৭
১৪
১৮.৪.২০২০
সিওল
১৪
১৫
১৮.৪.২০২০
গ্বাংঝৌ
০৪
অপুনবা
২৪২
খা এসিয়া মনুংদা, এয়র ইন্দিয়ানা এপ্রিল ৭, ২০২০দা চাউরাক্না তন ৭কী সপ্লাই অমসুং এপ্রিল ৮, ২০২০দা তন ৮গী সপ্লাই কোলোম্বোদা পুথোক পুশিন তৌখি।
এয়র ইন্দিয়ানা কৃশী উরান প্রোগ্রামগী মখাদা হৌখিবা চয়োলদা, মুম্বাইদগী মতম মতমগী ওইবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং য়েঞ্ছাং নাপীশিং পুদুনা অমসুং জেনরেল কার্গোগা লোইননা অমুক হল্লক্তুনা মুম্বাই-ফ্রেঙ্কফর্ত অমসুং মুম্বাই- লন্দনগী মরক্তা ফ্লাইৎ অনি পাইখি। এয়র ইন্দিয়ানা মেদিকেল সপ্লাইশিং পুদুনা এপ্রিল ১৫, ২০২০দা দিল্লী-সেচেলস-মোরিসস-দিল্লীগী মরক্তা অতোপ্পা ফ্লাইৎ অমসু পাইখি।

Ministry of Civil Aviation
Strengthening the fight against Covid-19, Lifeline Udan flights cover 2,87,061 km
Helicopter services including Pawan Hans transport critical medical cargo and patients in NE, J&K, Ladakh and islands
19 APR 2020 2:22PM by PIB Delhi
288 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 180 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 479.55 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,87,061km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
Pawan Hans helicopters have carried 1.86 tons of cargo covering a distance of 6265 kms till 18 April 2020. Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc.
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 410 cargo flights during 24 March to 18 April 2020 covering a distance of 6,00,261 km and carrying 3270 tons of cargo. Out of these 128 were international cargo flights. Blue Dart operated 141 domestic cargo flights covering a distance of 1,39,179 km and carrying 2241 tons of cargo during 25 March to 18 April 2020. Indigo has operated 31 cargo flights during 3-18 April 2020 covering a distance of 32,290 km and carrying around 48 tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector- The date-wise quantity of medical cargo brought in after cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material, is as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
Total
242
Within South Asia, Air India transported around 9 tons of supplies on 7 April 2020 and tonnes on 8 April 2020 to Colombo.
Air India operated two flights between Mumbai- Frankfurt and Mumbai- London last week under the Krishi Udan program, carrying seasonal fruits and vegetables from Mumbai and returning with general cargo. Air India operated another flight on 15 April 2020 between Delhi-Seychelles-Mauritius-Delhi, carrying medical supplies.