হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ গী অপদেত
16 APR 2020 6:18PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনী কুমার চৌবে য়াওনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ থিংনবা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংদা হেল্থ ফঙ্কস্নরীশিং অমসুং সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমদি ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন (দবল্যু.ঐচ.ও.)গী ফিল্দ ওফিসরশিংগা লোয়ননা ভিদিও কনফরেন্স অমা পাংথোকখ্রে।
দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি মদুদি জিলাগী থাক্তা থবক তৌরিবা দবল্যু.ঐচ.ও.গী ওফিসরশিংনা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা ক্লস্তরশিংগীদমক মাইক্রো প্লানশিংগী দিবেলপমেন্ত অমসুং লাইচৎ থিংনবগীদমক তেক্নিকেল কোওর্দিসনদা থবক তৌরি অমদি জিলাশিংগী সর্ভিলেন্স মখা চত্থনবগীদমক লালোং য়াৎপদসু মতেং পাংলি। দবল্যু.ঐচ.ও.গী নেস্নেল পোলিও সর্ভিলেন্স নেৎৱার্ক তীম্না ত্রান্সমিসনগী ফিভম অমসুং কেসশিং তেস্ত তৌবদা য়ুম্ফম ওইবা হৌজিক চত্থরিবা সর্ভিলেন্স অমসুং রেস্পোন্স মখা তান চেৎশিলহনবদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়বু মতেং পাংগনি।
দা. হর্শ বর্ধন্না কনফিদরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রী (সি.আই.আই.)না শিন্দুনা ভারতকী ইন্দস্ত্রী লুচিংবশিংগসু ৱারী শানখি, মদুদা মহাক্না লুচিংবশিংবু পি.এম.-কেয়র্স ফন্দা শেলগী তেংবাং পাংলকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং অদু সরকারনা খঙই হায়না মহাক্না মখোয়দা থাজবা পীখি।
লোকদাউন মনুংদা সেফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রেক্তিসশিংগীদমক হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পব্লিক এদবাইজরী অমা ইশু তৌখি। রিলিফ কেম্পশিং অমদি সমাজগী শোত্থরবা কাংলুপশিংগীদমক অখন্নবা মিৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ঈশিং মতিক চানা থানবা পব্লিক হেল্থ দিপার্তমেন্তশিংদা পাউতাক পীখি। ক্লোরিন তেব্লেৎ, ব্লিচিং পাউদর অমসুং হাইপোক্লোরাইত সোলুসন মতিক চানা শিজিন্ননবসু পাউতাক পীখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না লাইচৎ মনুংদা হৌজিক ওইরিবা হেল্থকেয়র সিস্তেমদা মমাংদা ওইখিদ্রিবা দিমান্দশিং ফংহন্নবা ইসেন্সিয়েল হেল্থ কেয়র সর্বিসশিংগী দেলিবরী ঙমহন্নবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা মচা খাইবা গাইদলাইন অমসু ইসু তৌখ্রে। সর্বিসশিং অসিদা মেতর্নেল চাইল্দ হেল্থ, কম্ম্যুনিকেবল হেল্থ দিজিজশিংগী প্রিবেন্সন অমসুং মেনেজমেন্ত, কমপ্লিকেসন হ্থহন্নবা ক্রোনিকেল লাইনাশিংগা ত্রিৎমেন্ত য়াওরি। হেল্থকেয়র ৱার্করশিংগীদমক সেফতী ফংহনবা মতমদা সর্বিসশিং অসি ফংহনগদবনি হায়নসু পাউতাক পীরি।
ৱাফম অসিমসু পল্লি মদুদি লোকদাউন নত্ত্রগা অথিংবা থম্বা মতমদা তিকা থাবা অমসুং এন্তি-নেতেল কেয়রগুম্বা সর্বিসশিং রিওর্গনাইজ তৌগদবনি। সব হেল্থ সেন্তর অমদি আয়ুশ্মান ভারত হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিংদা প্রাইমারী হেল্থ কেয়র তিমগী থোংদা মীরোনবী নুপী, এস.এ.এম. লৈবা অঙাং, তি.বি., লেপ্রোসী, ঐচ.আই.ভি., ভাইরেল হেপাতাইতিস, সি.ও.পি.দি., দাইলাইসিস পাংথোক্কদবনি।
ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী কনফার্ম কেস ১২,৩৮০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে অমদি ৪১৪ লৈখিদ্রে। মীওই ১৪৮৯ নাবা ফরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে। ভারত্তা কোবিদ-১৯ কেসকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি চাদা ৩.৩নি। হৌজিক ফাওবদা নাবা ফখিবা মীগী চাং অসি চাদা ১২.০২নি।
হৌজিক ফাওবদা জিলা ৩২৫না কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্ত্রি। হৌখিবা নুমিৎ ২৮দগী মাহে, পুদুচেরীনা অনৌবা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্ত্রি। মখাগী জিলাশিং অসিনা হৌখিবা নুমিৎ ১৪নিদা অনৌবা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্ত্রি:
রাজ্য
জিলা মশিং
জিলাশিংগী মমিং
বিহার
১
পতনা
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
নাদিয়া
রাজস্থান
১
প্রতাপগর
গুজরাত
২
গীর সোমনাথ, পোরবন্দর
তেলঙ্গনা
১
ভাদ্রাদরী কোথাগুদেম
গোৱা
১
সাউথ গোৱা
উত্তরাখন্দ
১
পাউরী গরহৱাল
উত্তর প্রদেশ
১
পিলিভিৎ
জম্মু অমসুং কশ্মীর
১
রাজৌরী
মনিপুর
১
ইম্ফাল ৱেস্ত
ছতিসগর
৩
বিলাসপুর, দুর্গ অমসুং রাজনন্দগোও, রাইপুর
মিজোরম
১
আইজোল ৱেস্ত
কর্নাতকা
৫
দাবানগিরী, কোদগ্গু, তুমকুর, উদুপী অমসুং বেল্লরী
কেরলা
২
ৱায়ানাদ অমসুং কোত্তায়ম
পঞ্জাব
২
এস.বি.এস. নগর
হোশিয়ারপুর (২৯-০৩-২০২০)
হরিয়ানা
২
পানিপৎ
রোহতক (৩০-০৩-২০২০)
মধ্য প্রদেশ
১
শিবপুরী জিলা
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
16 APR 2020 6:18PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps for prevention, containment and management of COVID-19 through a collective effort with the States/UTs. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare yesterday held a video conference with health functionaries and senior officials as well as field officers of the World Health Organization (WHO) on the containment measures for COVID-19 in India in presence of Sh. Ashwini Kumar Choubey, Minister of State for Health and Family Welfare.
Dr. Harsh Vardhan was apprised that WHO officers working at district level are doing technical coordination for the development of Micro Plans for clusters and outbreak containment with States/UT officials and also helping them in devising a strategy for continued surveillance of districts. WHO’s national polio surveillance network team will support Ministry of Health & Family Welfare to further strengthen the ongoing surveillance and response based on transmission scenarios & testing of cases.
Dr. Harsh Vardhan also held an interaction with Indian industry leaders organized by Confederation of Indian Industry (CII) where he thanked them for contributing to the PM-CARES fund. He assured them that the Government is aware of the difficulties faced by them and allayed their concerns with respect to measures being undertaken for revival of the economy. He also encouraged them to make best use of the Make in India opportunities in healthcare posed by COVID-19 so that the country comes out more resilient and self-reliant in providing critical health care equipment.
Ministry of Health and Family Welfare has issued a public advisory for safe drinking water practices during the lockdown. The public health departments has been advised to augment water supplies with special focus on relief camps and for vulnerable sections of the society. Appropriate use of chlorine tablets, bleaching powder and hypochlorite solution is also advised.
Ministry of Health and Family Welfare has also issued a detailed guideline to all the States / UTs on enabling delivery of essential health care services to meet the unprecedented demand on the current healthcare system during the outbreak. These services include maternal child health, prevention and management of communicable health diseases, treatment of chronic diseases to avoid complications and addressing emergencies. It is also been advised that these services should be provided while ensuring safety for healthcare workers. Besides COVID-19 dedicated facilities, remaining facilities shall continue providing such services with the help of Not for profit and the private sector. Tele-health services should be promoted to prevent overcrowding.
It has also been suggested that the services such as immunization and ante-natal care should be reorganised during the period of lockdown or restrictions and days can be fixed for such services duly adhering to physical distancing and other prevention of infection protocol. Pregnant women, children with SAM (Severe and Acute Malnourishment), TB, leprosy, HIV, viral hepatitis, COPD, dialysis should be followed through the primary health care team at Sub Health Centre and Ayushman Bharat Health & Wellness Centres (HWCs).
As of today, 12,380 confirmed cases and 414 deaths for COVID-19 have been reported in the country. As many as 1489 persons have been cured/discharged after recovery. Case Fatality Rate (CFR) of COVID-19 cases in India is 3.3%. The ppercentage of people recovered, so far, is 12.02%
As of now, 325 districts have not reported any cases. Mahe, Puducherry has not reported any fresh positive case since the last 28 days. The following districts have not reported any new case during the last 14 days:
State
No. of Districts
Name of the District(s)
Bihar
1
Patna
West Bengal
1
Nadia
Rajasthan
1
Pratapgarh
Gujarat
2
Gir Somnath, Porbandar
Telangana
1
Bhadradari Kothagudem
Goa
1
South Goa
Uttarakhand
1
Pauri Garhwal
UP
1
Pilibhit
J&K
1
Rajouri
Manipur
1
Imphal West
Chhattisgarh
3
Bilaspur, Durg & Rajnandgaon, Raipur
Mizoram
1
Aizawl West
Karnataka
5
Davangere, Kodaggu, Tumkur, Udupi & Bellary
Kerala
2
Wayanad & Kottayam
Punjab
2
SBS Nagar
Hoshiarpur (29-03-2020)
Haryana
2
Panipat
Rohtak (30-03-2020)
Madhya Pradesh
1
Shivpuri District
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.