Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
17 APR 2020 5:59PM by PIB Delhi
Several steps for prevention, containment and management of COVID-19 are being taken by Government of India along with the States/UTs. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
The 12th meeting of Group of Ministers (GoM) on COVID-19 was held at Nirman Bhawan, here today, under the chairpersonship of Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health & Family Welfare. A detailed discussion was held by GoM on the impact of extended lockdown and to create a further roadmap. GoM also reviewed the efforts by Science & Technology institutions to deal with COVID-19 in diagnosis, vaccines, drugs, hospital equipment accessories and general wellness.
Department of Science & Technology, Department of Bio-Technology, Council of Scientific & Industrial Research (CSIR), Indian Council of Medical Research (ICMR) and Dept. of Atomic Energy (DEA) and Ministry of Health and Family Welfare are working together to:
• Create new rapid and accurate diagnostics that may give results within 30 minutes,
• Augment testing capacity through their 30 labs,
• Development of innovative pooling strategies to boost the number of people that can be tested,
• Indigenous synthesis of critical components that are limiting domestic test kit production, and
• Increase viral sequencing, which can help in epidemiology and to identify potentially important mutations.
Progress is also reported on vaccines development spanning inactivated virus, antibodies to major antigens, monoclonal, and RNA based vaccines. Convalescent plasma therapy has also been initiated on some sites.
Government is working with global partners to ensure that effective vaccines can be developed, and made available as soon as possible. India is a participant in the SOLIDARITY trial of the World Health Organization, through which the effectiveness of these therapies is being determined. Scientific task forces are evaluating existing approved drugs and repurpose them for COVID-19. CSIR has progressed into an indigenous synthesis of multiple promising anti-viral molecules such as Umifenovir, Favipiravir. Phytopharmaceuticals and leads from traditional medical systems are also being explored in parallel along with Ministry of AYUSH.
Production of ancillary support devices such as personal protective equipment, oxygen concentrators, ventilators, CSIR engineering labs is being augmented by indigenous designs of Sree Chitra Tiurumalai Institute of Medical Science and Technology (SCTIMST) under DST. Indigenous manufacturing of RT-PCR kits had started and will produce 10 lakh kits per month from May 2020. Rapid Antibody detection kits will also start manufacturing with a capacity of 10 lakh kits per month by May 2020. 5 lakh Rapid Antibody test kits are distributed in all States and Districts on the basis of high case burden. The present ventilator manufacturing capacity is 6000 ventilators per month. Necessary efforts in areas of diagnostics, therapeutics and vaccines are being monitored on a war footing by the Ministry of Health and Family Welfare.
Additionally, Ministry of Health and Family Welfare has shared forecasting tools with States/District administrators for better planning of infrastructure across different COVID facilities based on the assessment of caseloads.
Cumulatively, 1919 dedicated COVID-19 hospitals have been identified at both Centre and State level which includes:
• 672 Dedicated COVID Hospitals (DCH) (with 107830 isolation beds and 14742 ICU beds),
• 1247 Dedicated COVID Health Centres (DCHC) (with total of 65916 isolation beds and 7064 ICU beds)
Hence a total of 1919 facilities having 1,73,746 isolation beds and total ICU beds 21,806 are available.
Before the lockdown, India’s doubling rate was about 3 days. For the past seven days, the doubling rate is 6.2 days. 19 States/UTs (Kerala, Uttarakhand, Haryana, Ladakh, Himachal, Chandigarh, Puducherry, Bihar, Odisha, Telangana, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Delhi, UP, Karnataka, J&K, Punjab, Assam, Tripura) are presently showing a higher doubling rate, which is better than the national average, which reflects that rate of increase of cases in these places has been reduced to some extent.
An average Growth Factor of 1.2 since 1st April 2020 as compared to 2.1 in the two weeks proceeding that (15th March to 31st March) is observed, which is about a 40% decline (2.1-1.2)/2.1 in Growth Factor.
An increase of 1007 new cases and 23 new deaths has been reported since yesterday, with a total of 13,387 confirmed cases for COVID-19 in the country. As many as 1749 persons have been cured/discharged after recovery.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ গী অপদেৎ
17 APR 2020 5:59PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না ময়াই তাংবল লৌদুনা ঙসি নির্মন ভবনদা কোবিদ-১৯দা গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্স (জি.ও.এম.)গী ১২শুবা মীফম পাংথোকখি। জি.ও.এম.না লোকদাউন শাংদোকপনা থেংনরিবা অমদি তুংগী রোদমেপ অমা থৌরাং তৌবদা কুপনা খন্ন-নৈনখি। জি.ও.এম.না কোবিদ-১৯ থেংনবদা দাইগ্নোসিস, ভেক্সিন, দ্রগস, হোস্পিতাল ইক্বিপমেন্ত এসেসোরিজ অমসুং জেনরেল ৱেলনেসকী মায়কৈদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী ইন্সতিত্যুসনশিংনা হোৎনরিবশিংসু য়েংশিনখি।
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগ, বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ, কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রীয়েল রিসর্স (সি.এস.আই.আর.), ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর) অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী (দি.এ.ই.) অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মখাগী অসিদা পুন্না থবক তৌমিন্নরি:
• মিনিৎ ৩০গী মনুংদা রিজল্ত পীবা ঙম্বা অদুগুম্লবা অনৌবা রেপিদ অমসুং এক্যুরেৎ দাইগ্নোস্তিক্স শেমগৎপা,
• মখোয়গী লেবোরেতরী ৩০গী থোংদা অচৌবা তেস্তিং কেপাসিতী,
• তেস্ত তৌবা য়াবা মীগী মশিং হেঙ্গৎহন্নবা ইনোবেতিব পুলিং স্ত্রেতেজীশিং দিবেলপ তৌবা,
• দোমেস্তিক তেস্ত কিৎ প্রদক্সন অক্নবা থম্লিবা ক্রিতিকেল কম্পোনেন্তশিংগী ইন্দিজিনস সীন্থেসিস, অমসুং
• ইপিদেমিয়োলোজীদা মতেং পাংবা য়াবা ভাইরেল সিক্বেন্সিং হেঙ্গৎপা অমদি পোতেন্সিয়েল ওিনা মরুওইবা ম্যুতেসনশিং মশক খঙদোকপা।
ভাইরসপু মশা শোন্থহনগদবা ভেক্সিন দিবেলপ তৌবা, মরুওইবা এন্তিজেনশিংদা এন্তিবোদীশিং, মোনোক্লোনেল অমসুং আর.এন.এ.দা য়ুমফম ওইবা ভেক্সিনশিং খুমাং চাউশিনবগীসু রিপোর্ত তৌরক্লি। সাইত খরদা কোনভেলেসসেন্ত প্লাজমা থেরাপী হৌখ্রে।
সরকারনা ইফেক্তিব ভেক্সিনশিং দিবেলপ তৌবা অমদি য়ারিবা মখৈ অথুবা মতমদা ফংহনবা ঙমহন্নবা গ্লোবেল পার্তনরশিংগা লোয়ননা থবক তৌরি। ভারত অসি ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসনগী সোলিদরিতী ত্রায়েলগী পার্তিসিপেন্ত অমনি। সাইন্তিফিক তাস্ক ফোর্সশিংনা হৌজিক লৈরিবা অয়াবা পীরবা দ্রগশিং মমল মচাঙ তশেংনা খঙদোক্লি অমদি মখোয়বু কোবিদ-১৯গীদমক রিপর্পজ তৌরি।
দি.এস.তি.গী মখাদা শ্রী চিত্রা তিরুমলাই ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী ইন্দিজিনস দিজাইন্না পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্বিপমেন্ত, ওক্সিজেন কন্সেনত্রেতর্স, ভেন্তিলেতর্স, সি.এস.আই.আর. লেবসগুম্বা সপোর্ত দিভাইসশিং পুথোকপগী চাং হেঙ্গৎহল্লি। আর.তি.-পি.সি.আর. কিৎশিংগী ইন্দিজেনস মেনুফেকচরিং হৌখ্রে অমদি ২০২০গী মেদগী থা খুদিংগী কিৎ লাখ ১০ পুথোক্কনি। রেপিদ এন্তিবোদী দিতেক্সন কিৎশিংসু ২০২০গী মেদগী থা খুদিংগী কিৎ লাখ ১০গী কেপাসিতী অমগা লোয়ননা মেনুফেকচরিং হৌরগনি। রেপিদ এন্তিবোদী তেস্ত কিৎ লাখ ৫ কেসকী পোৎলুম ৱাংবদা য়ুমফম ওিরগা রাজ্য অমদি জিলা পুম্নমক্তা য়েন্থোকখ্রে। হৌজিক লৈরিবা ভেন্তিলেতর মেনুফেকচরিং কেপাসিতী অসি থা অমদা ভেন্তিেতর ৬০০০নি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য অনিমক্কী থাক্তা কত্থোক্লবা কোবিদ-১৯ হোস্পিতাল ১৯১৯ মশক খঙদোক্লে মদুদা মনুং চল্লিবশিংদি:
• দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল (দি.সি.ঐচ.) ৬৭২ (আইসোলেসন বেদ ১০৭৮৩০ অমসুং আই.সি.য়ু. বেদ ১৪৭৪২গা লোয়ননা)
• দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর্স (দি.সি.ঐচ.সি.) ১২৪৭ (অপুনবা আইসোলেসন বেদ ৬৫৯১৬ অমসুং আই.সি.য়ু. বেদ ৭০৬৪গা লোয়ননা)
মরম অদুনা অপুনবা ফেসিলিতী ১৯১৯দা আইসোলেসন বেদ ১,৭৩,৭৪৬ অমসুং আই.সি.য়ু. বেদ ২১,৮০৬ লৈরি।
লোকদাউনগী মমাংদা ভারতকী দবলিং রেৎ অসি চাউরাক্না নুমিৎ ৩ ওইরম্মি। হৌখিবা নুমিৎ তরেৎতগী দবলিং রেৎ অসি নোংমদা ৬.২ ওইরি। রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৯ (কেরলা, উত্তরাখন্দ, হরিয়ানা, লদাখ, হিমাচল, চান্দিগর, পুদুচেরী, বিহার, ওরিশা, তেলঙ্গনা, তমিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ, দিল্লী, উত্তর প্রদেশ, কর্নাতকা, জম্মু অমসুং কশ্মীর, পঞ্জাব, অসম, ত্রিপুরা)না হৌজিক-হৌজিক খ্বাইদগী ৱাংবা দবলিং রেৎ উৎলি।
২০২০গী এপ্রিল ১গী মতুংদগী এভরেজ গ্রোথ ১.২ ওইরি, মসি মমাংগা হপ্তা অনিদদি (মার্চ ১৫দগী মার্চ ৩১ ফাওবা) ২.১ ওইখি। মসিনা গ্রোথ ফেক্তরদা চাদা ৪০ (২.১-১.২)/২.১ হন্থরে।
ঙরাংদগী অনৌবা কেস ১০০৭ হেঙ্গৎলকপা অমদি নৌনা মীওই ২৩ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা কনফার্ম কেস ১৩,৩৮৭ শুরে। মীওই ১৭৪৯ নাবা ফরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.