য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না কোভিদ-১৯ লান্থেংননবা লোকদাউনগী অথিংবশিংদগী মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস, থাব-খোৎপগা মরী লৈনবা, এন.বি.এফ.সিশিং, কোওপরেতিব ক্রেদিত সোসাইতী অমসুং খুঙ্গংগী লমশিংদা শেমগৎ-শাগৎপগা মরী লৈনবা অকক্নবা থবক থৌরম খরা কোম্থোকপগী খুৎয়েক পীবা অইবা চেরোল থোকখ্রে
17 APR 2020 10:42AM by PIB Imphal
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না কোভিদ-১৯ লান্থেংননবা লোকদাউন থম্লিবা অসিগা মরী লৈননা নৌনা শেমদোক্লবা মপুং ফারবা চৎন-কাঙলোনশিংগী মখাদা কোমথোক্লবা থবক থৌরম খরগী অইবা চেরোল অমা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগ খুদিংমক্তা থোকখ্রে। (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf)
লোকদাউন্দগী কোমথোক্লবা থবক থৌরমশিং অদু মখাদা পীরিঃ
• সেদ্যুল ত্রাইবশিং অমসুং অতোপ্পা উমংগী জগাদা লৈবা মীওইশিংনা মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস (এম.এ.পি)/নোন তিম্বর ফোরেস্ত প্রদ্যুস (এন.তি.এফ.পি)শিং খোমজিনবা, লোকপা অমসুং শেম শাবা।
• ৱা, য়ুবি, আরেকানত, কোকো, মরু-মরাং থাবা অমসুং লোকপা, শেম শাবা, য়োম্বা, য়োনবা অমসুং কৈথেলদা থাবা।
• হাউসিং ফাইনান্স কম্পনিশিং (ঐচ.এফ.সিশিং) অমসুং মাইক্রো ফাইনান্স কম্পনিশিং (এন.বি.এফ.সি—এম.এফ.আইশিং­) য়াওনা নোন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিয়েল ইন্সতিত্যুসনশিং (এন.বি.এফ.সিশিং) স্তাফ মশীং য়ামদনা।
• কোওপরেতিব ক্রেদিত সোসাইতীশিং।
• ঈশিং পীবা অমসুং সেনিতেসন, পাৱর ত্রান্সমিসন লাইনশিং য়ুংবা/তিংবা অমসুং তেলিকোম ওপ্তিকেল ফাইবর অমসুং কেবল তিংবা য়াওনা খুঙ্গংগী লমশিংদা শেমগৎ-শাগৎপগা মরী লৈনবা থবকশিং।
ওর্দর দোক্যুমেন্ত য়েংবীনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
MHA issues order to exempt certain activities regarding Minor Forest Produce, Plantations, NBFCs, Cooperative Credit Societies and Construction in Rural Areas from Lockdown Restrictions to fight COVID-19
17 APR 2020 10:42AM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) has issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines to all Ministries/Departments (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf), regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.
The order exempts from lockdown restrictions certain activities as below:
• Collection, harvesting and processing of Minor Forest Produce (MFP)/ Non-timber Forest Produce (NTFP) by Scheduled Tribes and other forest dwellers in forest areas.
• Bamboo, coconut, arecanut, cocoa, spices plantations and their harvesting, processing, packaging, sale and marketing.
• Non-banking financial institutions (NBFCs) including Housing Finance Companies (HFCs) and Micro Finance Companies (NBFC--MFIs), with bare minimum staff.
• Cooperative Credit Societies.
• Construction activities in rural areas to include water supply and sanitation , laying/erection of power transmission lines and laying of telecom optical fiber and cable along with related activities.
Click here Order to see the Order Document