Ministry of Education
AICTE gives instructions to colleges/institutions to ensure safety and academic welfare of students
16 APR 2020 4:29PM by PIB Delhi
Due to the outbreak of covid-19 pandemic the country is currently observing a lock down till 3rd May 2020, AICTE has issued instructions to colleges/institutions and has directed them that ensuring safety precautions during the threat posted by COVID-19 would be fundamental responsibility of all citizens of India, during this hour of crisis. Likewise, Heads of Institutions have the onerous responsibility of safeguarding the health and associated interest of all stakeholders of their respective colleges/ institutions. In view of the above, the following guidelines are issued for strict compliance by all colleges/institutions:
1) Payment of fees: It has come to knowledge of AICTE that certain stand-alone Institutions are insisting that students should pay the fees including admission fees, during the lockdown. It is clarified that colleges/ Institutions should not insist on payment of fees till the ongoing lockdown is lifted and normalcy is restored. Further , guidelines in this regard communicating the revised timelines will be issued by AICTE in due course. Accordingly, all colleges/ Institutions are directed to display the information on their websites and also communicate the same to the students through email.
2) Payment of salary to faculty members: It has been learnt that various institutions have not paid salary to their faculty and staff members for the duration of the lockdown. Also certain institutions have terminated the services of certain faculty/ staff members. It is clarified that salary and other dues to the faculty/staff members will be released for the duration of lockdown and also Terminations, if any, made during the lockdown will be withdrawn. Hence, the same may be strictly complied with. A letter in this regard has also been issued to the Respective Chief Secretaries of the States / UTs including reimbursement of fees to colleges/institutions.
3) Discouraging fake news: Various interest groups / individuals are circulating fake news on social media platforms thereby creating misinformation and rumours. Discouraging any such fake news and reporting the matter to concerned authorities would be prime responsibility of all stakeholders. It is also advised that any information published on the official website of MHRD/ UGC / AICTE only may be relied upon. Hence, these websites maybe regularly perused for any updates. Similarly for other government circular, official websites of the concerned Ministries / Departments may be referred to .
4) Prime Minister's Special Scholarship Scheme: Due to ongoing lockdown and restricted access to internet , activities pertaining to PMSSS for the academic year 2020-2021 have been delayed. However, it is clarified that the scheme will be continued as in the past once the lockdown is lifted. A calendar of events, laying down fresh timelines will be published in AICTE website in due course.
5) Online classes and semester examination: It is clarified that online classes for the current semester will be continued during the extended lockdown. A revised academic calendar will be issued by UGC/ AICTE subsequently. Regarding the conduct of semester examinations, it is clarified that UGC has constituted a committee for recommending the modalities of conduct of examinations, award of marks and passing criteria in examinations. Directions in this regard will be issued separately. Websites of UGC/ AICTE may be perused regularly.
6) Internships: It is clarified that some students would not be able to pursue their Summer Internship due to the ongoing lockdown. Hence, they are advised to pursue internship from home. In case the same is not feasible, this requirement may be fulfilled in December 2020.
7) Sharing of internet bandwidth with other colleges/institutions: Due to inability of certain students to access internet services, college/Institutions are advised to allow students of other colleges/institutions in their vicinity to access the internet facility at their colleges/institutions and colleges/ Institutions may accordingly permit students of other colleges/ Institutions to share their campus internet facility. Attendance rule may be relaxed in the light of lockdown and unavailability of good bandwidth in certain rural areas.
All colleges/ institutions must strictly adhere to these instructions failing which action will be taken as for the prevailing rules

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এ.আই.সি.তি.ই.না কোলেজ অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংদা মহৈরোইশিংগী তেক্ত কাইদনবা অমসুং মখোইগী মহৈ মশিং তম্বদশু অয়েৎপা লৈহনদনবা হায়খ্রে; লোকদাউন মনুংদা মহৈরোইশিংদগী ফী লৌদনবশু হায়খ্রে
16 APR 2020 4:29PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লাইচৎ শন্দোক্লকপনা মরম ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা ২০২০গী মে ৩ ফাওবা লোকদাউন চত্থরিবা অসিগী চৈচৎ অসিদা ঐচ.আর.দি. মন্ত্রালয়না এ.আই.সি.তি.ই.দা মহৈরোইশিংগী অফবা ওইবা খোঙথাং কয়া অমা লৌনবা হায়দুনা পাউতাক কয়া অমা পীখ্রে। পাউতাক অসিগী মতুং ইন্না এ.আই.সি.তি.ই.নশু কোলেজ/ইন্সতিত্যুত খরদশু মখা তাবা ৱারোল কয়া হায়খিবতা নত্তনা হৌজিক ওইরিবা লৈবাক অসিগী ফিভম অসিদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা থবক কয়া অমা লৌখৎপা হায়বসি ভারতকীনাগ্রীক অমা ওইনা তৌফম থোকপা থৌদাং অমনি হায়নশু ফোংদোকখ্রে। মসিগা মান্ননা ইন্সতিত্যুতশিংগী মকোক ওইরিবা মীওইশিংনশু মখোইগী কোলেজ/ইন্সতিত্যুতশিংগা মরী লৈনরিবা কয়াশিংগী হকশেল অমসুং নুংঙাই য়াইফনবা হোৎনবা অসিসু মখোইগী তৌফম থোকপা মথৌ অমনি হায়না হায়খ্রে। মথক্তা পল্লিবশিং অসি য়েংলদুনা কোলেজ/ইন্সতিত্যুত খুদিংমক্না ইনগদবা চৎন কাংলোনশিং খরা মখাদা পীরিঃ
ক) ফী পীবাঃ লোকদাউনগী মনুংদা মরন্নাই ওইনা চলাইবা ইন্সতিত্যুসন খরনা মখোইগী মহৈরোইশিংদা মীং চনবগী ফী য়াওনা থাগী ফী পীদবা য়াদে হায়না হায়বগী থৌদোক খরা থোকপগী পাউ এ.আই.সি.তি.ই.না তাবা ফংলে। মসিনা মরম ওইদুনা কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিং অমত্তনা লোকদাউন চত্থরিবা মনুং অমসুং মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জিল্লক্ত্রিবফাওবা ফী থৌবা য়ারোই হায়খ্রে। মসিগী মতুং ইন্না, কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোইগী ৱেবসাইত্তা ৱারোল অমা থোক্তুনা অমসুং মহৈরোই খুদিংদা ই-মেলদা পাউ ফাওনবা হায়খ্রে।
খ) ফেকলতি মীওইশিংগী তোলোব পীথোকপাঃ লোকদাউন মনুংসিগী ওইনা ইন্সতিত্যুসন কয়া অমদি মদুদা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী তোলোব পীবিদ্রে হায়বা তারে। লোইননা ইন্সতিত্যুসন খরদি মখোইগী অকক্নবা থবক তৌবা স্তাফ/ফেকলতি খরা থবক্তগী লৌথোক্লে হায়বশু খংলে। মরম অদুনা ফেকলতি/স্তাফশিংগী পীফম থোকপা শেনফম অমসুং তোলোবশিং অদু পীথোক্লনি অমসুং লোকদাউন মনুংদা থবক্তগী লৌথোকখিবশিং, করিগুম্বা লৌথোকখিবা য়াওরগশু, অদুশু অমুক হঞ্জিল্লগনি হায়না ফোংদোকখ্রে। হায়রিবা অসি য়াম্না হকথেংননা ইনগদবনি। মসিগা মরী লৈননা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী চিফ সেক্রেতরিশিংদা চিঠি অমা পীখ্রে অমসুং মদুদা কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংনা লৌখিবা ফীশিংশু হন্দোকহন্নবগী মতাংদা য়াওই।
গ) থৱাই ৱাহনবা অরানবা পাউঃ তোঙান তোঙানবা মীওইশিং/কাংলুপশিংনা সোসিএল মিদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা অরানবা পাউ কয়া শন্দোক্তুনা চমম্নবা অমসুং তোকঙা কয়া পোকহল্লি। মীয়াম্না অসিগুম্বা অরানবা পাউ অসিবু থাজবিদবা অমসুং অসিগুম্বা পাউশিং অসি মরী লৈনবা মীওইশিংদা খংহনবা হায়বসি মীয়ামগী তৌফম থোকপা অমনি। অমসুং এম.ঐচ.আর.দি./য়ূ.জি.সি./এ.আই.সি.তি.ই.গী ৱেবশাইত্তা য়াওবা ই-পাউ খক্তমক অচুম্বা ওইগনি। মরম অদুনা ৱেবশাইতশিং অসি তোইনা য়েংবিদুনা অনৌ অনৌবা পাউ খংনবা তৌবিয়ূ। মতৌ অসুম্না অতোপ্পা সরকারগী ৱারোলশিংগী ওইনশু মরী লৈনবা মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংগী ৱেবশাইত্তা চংবিদুনা খংবা য়াগনি।
ঘ) প্রধান মন্ত্রীগী স্পেসিএল স্কোলার্শিপ স্কিমঃ হৌজিক চত্থরিবা লোকদাউন অমসুং ইন্তর্নেত শিজিন্নবদা অথিংবা খরা লৈবগী মরম ওইদুনা একাদমিক চহী ২০২০-২০২১গী পি.এম.এস.এস.এস.কী মরী লৈনবা থবকশিং খরা থিন্থরে। তৌইগুম্বশুং স্কিম অসি লোকদাউন হেক লোইবগা অমুক মখা তানা চত্থগনি। নৌনা তৌগদবা থবক থৌরমগী মতম য়াওবা কেলেন্দর অমা এ.আই.সি.তি.ই.গী ৱেবশাইত্তা মতমগী মতুং ইন্না ফংহনগনি।
ঙ) ওনলাইন ক্লাসশিং অমসুং সেমেস্তরগী পরিক্ষাঃ মখা চত্থরক্লিবা লোকদাউন অসিদা হৌজিক চত্থরিবা সেমেস্তরগী ওনলাইন ক্লাস মখা চত্থগনী। মখা তাবা ওইনা নৌনা শেম্লবা একাদমিক কেলেন্দর অমসু য়ু.জি.সি./এ.আই.সি.তি.ই.না ফোংলগনি। সেমেস্তরগী পরিক্ষাগী ওইনদি য়ু.জি.সি.না চৎন পথাপ শেম্নবা, মার্ক পীনবা অমসুং পরিক্ষা অসিদা মায় পাকপগী খল শেম্নবা কমিতি অমা শেম্লে। মসিগী মতাংদা ওইবা ৱারোলদি তোঙান্না থোক্কনি। য়ু.জি.সি./এ.আই.সি.তি.ই.গী ৱেবশাইত অসি তোইনা য়েংবিয়ু।
ছ) ইন্তর্নশিপঃ হৌজিক চত্থরিবা লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা মহৈরোই খরদি মখোইগী সম্মর ইন্তর্নশিপ অসি তৌবা ঙম্নরোই হায়রি। মরম অদুনা মখোইদা য়ুমদগী ওইনা ইন্তর্নশিপ তৌনবা হায়বা পাউতাক পীরি। করিগুম্বা হায়রিবা অসি খুদোং চারোইদবা ওইরগদি, মসি ২০২০গী দিসেম্বর তৌবা য়াগনি।
জ) অতোপ্পা কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংগা ইন্তর্নেত বেনৱীথ শিজিন্নমিন্নবাঃ মহৈরোই খরনা ইন্তর্নেতকী সর্বিস ফংবা ঙমদবগী মরম অমা ওইবদগী কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংদা মখোইগী অনকপদা লৈবা অতোপ্পা কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংগী মহৈরোইশিংশু মখোইগী কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংগী ইন্তর্নেত সর্বিস অদু শিজিনহন্ননবা পাউতাক অমা পীরি অমসুং কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিংনা পাউতাক অসিগী মতুং ইন্না কেম্পস অদুদা লৈরিবা ইন্তর্নেতকী খুদোংচাবা অদু হায়রিবা মহৈরোইশিংদশু শিজিন্নহনগদবনি। লোকদাউন লৈবা অমসুং খুঙ্গংগী মফম খরদা মতিক চাবা ইন্তর্নেত বেনৱীথ লৈতবা মরম্না এতেন্দেন্সকী চৎন পথাপশিংদশু খরা কোম্থোকপা লৈগদবনি।
কোলেজ/ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা হায়রিবা চৎন কাংলোনশিং অসি নিংথিনা ইন্দুনা চৎকদবনি অমসুং করিগুম্বা ইন্দবা থোক্লগদি মতিক চাবা চৈরাক পীগনি।