PIB Backgrounder
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
15 APR 2020 6:49PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯ গী অনৌবা পাউ
ঙরাংদগী লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ গী অনৌবা কেস ১০৭৬ হেনগৎলে অমসুং অপুনবা মীওই ১১,৪৩৯ পোজিতিব ওইরে অমসুং মীওই ৩৭৭ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ১৩০৬ ময়ুমদা হনখ্রে । কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক হোতস্পোত দিস্ত্রিক, নন-হোতস্পোত দিস্ত্রিক অমসুং গ্রিন জোন দিস্ত্রিক হায়না খাইদোক্লে । ঙসি কেবিনেত সেক্রেতরিনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখি । শম্নরুবা মীওইশিং খোঙ্গুল লিনবা অমসুং য়ুমথোং-য়ুমথোং চংদুনা সর্ভে পাংথোক্নবা অখন্নবা কাংবুশিং শেমগৎলে । হায়রিবা কাংবু অদুদা হকশেলগী মীওই, লোকেল রেভিনিউ স্তাফ, কোরপোরেসন স্তাফ, রেদ ক্রোস, এন এস এস, এন ৱাই কে অমসুং অতোপ্পা ভোলুন্তিয়রশিং শরুক য়াগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614770
কোভিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা তেক্স থিরিবশিং মতেং পাংনবা সি বি দি তিনা চয়োল অমদা লুপা ক্রোর ৪,২৫০ গী রিফন্দ লাখ ১০.২ পীখ্রে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা তেক্স থিরিবশিং মতেং পাংনবা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী মনুংদা লৈবা ইনকম তেক্স রিফন্দশিং পীথোকখিনবা সরকারনা ৱারেপ লৌখিবগী মতুংইন্না, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সসেসনা ঙসি হায়খি বোর্দ অসিনা ২০২০ গী এপ্রিল ১৪দা লুপা ক্রোর ৪,২৫০ গী রিফন্দ লাখ ১০.২ পীখ্রে । হায়রিবা ক্রোর ২.৫০ হেনবগী রিফন্দশিং অসিগী অপুনবা লুপা ক্রোর ১.৮৪ গী শেনফম শেনবা চহি ১৯-২০গী ওইনা ২০২০ গী মার্চ ৩১ ফাওবদা মমাংদা পীখ্রবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614744
অথিংবা হৌরকপদগী লায়রবা, চাক্নিবা, ময়ুম লৈতবা মীওই ক্রোর ১.২৭ হেনবদা সোসিয়েল জজতিস্ত অমসুং ইমপ্বারমেন্ত মিনিস্ত্রিনা লেম্না চাক পীজখ্রে
অচৌবা মিউনিসিপাল কোরপোরেসনশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অথিংবা হৌরকপদগী লায়রবা, চাক্নিবা, ময়ুম লৈতবা মীওই ক্রোর ১.২৭ হেনবদা সোসিয়েল জজতিস্ত অমসুং ইমপ্বারমেন্ত মিনিস্ত্রিনা লেম্না চাক পীজখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614751
অথিংবা মনুংদা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং মরুওইনা লৌগদবনি- কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংদা ভাইস প্রসিদেন্তনা হায়খি
ভারতকী ভাইস প্রসিদেন্ত এম ভেনকিয়া নাইদুনা ঙসি হায়খি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা অথিংবা মনুংদা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং মরুওইনা লৌগদবনি অমসুং হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা লৌউ-শিংউগী থবকশিং অমসুং মখোয়গী পোৎথোকশিং নিংথিনা পুথোক-পুশিন তৌনবা মখোয়দা পাউতাক পীগদবনি । য়ুনিয়ন এগ্রিকলচর মিনিস্তর তোমার সিংহগা উনবদা লৌউ-শিংউগী থবক পায়খৎনবা মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিগীদমক ভাইস প্রসিদেন্তনা থাগৎখি । পোৎ পুথোক্লিবশিং অমসুং লৈদুনা চারিবশিং অনিমক য়াইফনবা থবক পায়খৎপা মহাক্না পামখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614749
অথিংবা মতুংদা য়ু পি এস সিনা পরিক্ষাগী মতম লাউথোক্কনি
কেন্দিদেৎশিং অমসুং এদভাইজরশিং লৈবাক্কী মফম কয়াদগী চৎথোক-চৎশিন দরকার ওইবা মরম্না ইন্তরভিয়ুশিং, পরিক্ষাশিং অমসুং রিক্রুইতমেন্ত বোর্দশিংগী মতম লেপ্নবা য়ু পি এস সিনা মতম মতমগী মতুংইন্না অমুক হন্না খন্নগনি হায়রি । ২০২০গী মে ৩গী মতুংদা সিবিল সর্বিসেস-২০১৯গী পরসোনেলিতি তেস্তকী মতম অনৌবা লেপকনি । য়ু পি এস সিগী চেয়রমেন অমসুং মেম্বরশিংগী ফংলিবা বেসিক পেগী চাদা ৩০ চহি অমগী ওইনা ককথবা হায়না ৱারেপ লৌরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614675
চহি অমগী ওইনা তোলোব চাদা ৩০ ককথদুনা নিতি অয়োগকী ভি সি অমসুং মেম্বরশিং অমসুং ই এ সি-পি এমগী চেয়রমেন্না পি এম-কিয়ারসতা মতেং পাংলে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা অমসুং মসি থেংন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা মতেং পাংনবা নিতি অয়োগকী ভি সি অমসুং মেম্বরশিং অমসুং ই এ সি-পি এমগী চেয়রমেন্না চহি অমগী ওইনা তোলোব চাদা ৩০ ককথনবা ৱারেপ লৌরে । হায়রিবা শেনফম অদু পি এম-কিয়ারস ফন্দদা মতেং পাংগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614728
পোৎ পুবা ত্রেনশিংনা রেলৱেজগী শেন তানবা হৌরে; অথিংবা থম্লকপদগী তন ২০৪০০ হেনবগী পোৎ-চৈ পুখ্রে অমসুং লুপা ক্রোর ৭.৫৪ তানবা ঙম্লে
কোভিদ-১৯ লাকপদগী অথিংবা থমখিবদগী তঙাইফদবা পোৎলমশিং হায়বদি মেদিকেলগী পোৎলমশিং, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, চিঞ্জাক পুবা অসি য়াম্না মরুওইবা অমনি । মসিগী মরুওইবা থবক অসি পাংথোক্নবা ভারত রেলৱেজনা ই-কর্ম্মস ফার্মশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী পোৎলম কয়া অথুবা মতমদা পুথোক-পুশিন তৌখি । রেলৱেজনা অখন্নবা লম্বীশিংদা তাইম-তেবল পরসেল স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেন্নবা ৱারেপ লৌখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614698
জে অমসুং কে অমসুং লাদাখকী মনুংহুঞ্জিনবা মফমশিংদা মেল য়ৌহন্নবা অখন্নবা থৌরাং পায়খৎলে
মীয়াম্না লাইনা শেন থমজিনবা অমসুং লৌথোকপা য়ানবা জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ লমদমদা লৈরিবা পোস্ত ওফিসশিং হাংদোক্তুনা মীয়ামদা নোংমগী দরকার ওইবা ফংনবা শেন মরাংকাইনা ফংহল্লে । পোস্ত ওফিসশিংদা লৈরিবা আধার ইনেবল পেমেন্ত সিস্তেমনা বেঙ্ক অমদা একাউন্ত হাংদোকপা মীওই অমনা পোস্ত ওফিস অমদগী হেক্ত থা অমদা লুপা ১০০০০ লৌথোকপা য়াগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614720
হয়েংগী অনিশুবা ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস”তা কোলকাতাগী ইনাকখুল্লবা পুৱারি অমসুং কলচর খঙগনি
অথিংবা মনুংদা তুরিজম মিনিস্ত্রিগী ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস” মীয়াম্না পাম্না য়েংনরি । দিল্লিগী মতুংদা, হয়েং এপ্রিল ১৬গী অয়ুক পুং ১১দগী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২ গী মরক্ত অনিশুবা ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস” শন্দোক্কনি । ৱেবিনার অসিনা মীয়ামদা কোলকাতাগী মরমদা খঙনবগী খুদোংচাবা অমা পীগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614720
হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী শেমদোক্লবা অপুনবা চৎন-কাংলোনশিং
প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখিবগী মতুংইন্না, ২০২০গী এপ্রিল ১৪দা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা অথিংবা ২০২০গী মে ৩ ফাওবা শাংদোকপগী ওর্দর অমা থোক্লে । মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী এপ্রিল ১৫দা থোকপা অহেনবা ওর্দর অমদা , রাজ্যশিং/য়ুতিশিংনা লায়চৎ লৈবা মফমনি হায়না লাউথোক্তবা মফমশিংদা অকক্নবা থবক খর পাংথোক্নবা অয়াবা পীরে । ২০২০গী এপ্রিল ১৫দা থোকপা অহেনবা ওর্দর অসিগী মথক্ত, লৈবাক শীনবা থুংনা অথিংবা লৈগদবা থবকশিং , লাইচৎ লৈবা মফমদা পাংথোকপা য়াগদবা থবকশিং অমসুং লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংদা ২০২০গী এপ্রিল ২০দগী পাংথোকপা য়াগদবা থবকশিংগী শেমদোক্লবা অপুনবা চৎন-কাংলোনশিং পীরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614611
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অথিংবা থম্লিবা অসি ২০২০গী মে ৩ ফাওবা মখা চৎথখিগনি
হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী শেমদোক্লবা অপুনবা চৎন-কাংলোনশিংদা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অথিংবা থম্লিবা অসি ২০২০গী মে ৩ ফাওবা মখা চৎথখিগনি হায়না ভারত সরকারনা মিনিস্ত্রিশিং, দিপার্তমেন্তশিং, রাজ্যশিং/য়ু তিশিংদা য়াথং পীখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614481
অথিংবা মনুংদা পৎকনবা পোৎলমশিং রাজ্যশিংগী মরক্ত পুথোক-পুশিন তৌবা হৌনবা ভারত পুম্নমক্কী এগ্রি ত্রান্সপোর্ত কোল সেন্তর নম্বর ১৮০০১৮০৪২০০ অমসুং ১৪৪৮৮ হৌদোকলে
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা পৎকনবা পোৎলমশিং রাজ্যশিংগী মরক্ত পুথোক-পুশিন তৌবা হৌনবা ঙসি কৃষি ভাবন্দা এগ্রিকলচর মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ভারত পুম্নমক্কী এগ্রি ত্রান্সপোর্ত কোল সেন্তর অমা হাংদোকখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614635
প্রধান মন্ত্রী অমসুং পেলেস্তাইনগী প্রসিদেন্তগী মরক্ত তেলিফোনদা ৱারি শানখি
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পেলেস্তাইনগী প্রসিদেন্ত মহমৌদ অববাসকা তেলিফোনদা ৱারি শানখি । লুচিংবা অনিনা হৌজিক কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী থেংনরিবা শিংনবশিং অমসুং ফিবম অসি লাকশি্ন্নবা মখোয় মখোয়গী লৈবাকশিংদা পায়খৎলিবা থবকশিং থাগৎনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614436
অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউ অমসুং মসিগী মরী লৈনবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা এগ্রিকলচর , কোওপরেসন অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া লৌখৎলে
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউ অমসুং মসিগী মরী লৈনবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা এগ্রিকলচর , কোওপরেসন অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া লৌখৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614459
লৈবাক শীনবা থুংনা মীয়ামদা সরকার অমসুং এভিয়েসন ইন্দস্ত্রিনা তঙাইফদবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহল্লি
খ্বাইদগী ফবা অমসুং মতিক চাবা মওংদা ভারত অমসুং মপান লৈবাক্ত মেদিকেল এয়র কার্গোশিং পুদুনা ভারতনা কোভি-১৯গী ময়োক্ত শোক্নরিবা লাল অসি শৌগৎনবা সিবিল এভিয়েসন মিনিস্ত্রি অমসুং এভিয়েসন মিনিস্ত্রিনা ফিরেপ লৌরে । ভারতনা কোভি-১৯গী ময়োক্ত শোক্নরিবা লাল অসি শৌগৎনবা সিবিল এভিয়েসন মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা ভারতকী খ্বাইদগী মনুংহুঞ্জিনা মফমশিংদা তঙাইফদবা মেদিকেল এয়র কার্গোশিং য়ৌহল্লি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614476
দোক্তর হর্স ভরধন্না কনফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ান ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিংগা ৱারি শানখি
য়ুনিয়ন হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্তর দোক্তর হর্স ভরধন্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ভারতকী ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবা ৫০গা ৱারি শানখি । ইকোনোমি অমুক ফগৎহন্নবা, তেস্ত তৌফমশিং শেমগৎনবা, ক্বারেনতাইন তৌফমশিং, ফারমা ইন্দস্ত্রিগী মচাকশিং ফংহনবা, লায়না থিজিনবা, তেলিমেদিসিন শীজিন্নবা, নাদ্রিঙৈদা ঙাকথোক্নবা হকশেলগী থৌরাংশিং পায়খৎনবগী মতাংদা কোভিদ-১৯ থেংননবা ৱারি শানখিবা অদুদা মখোয়না পুখৎলকপা ৱাফমশিং মহাক্না লৌশিনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614544
২০২০গী এপ্রিল মনুংদা পি পি ই ৩০,০০০ হেন্না পুথোক্নবা ভারত রেলৱেজনা থৌরাং তৌরি
অনাবশিং মরক্ত থবক তৌরিবা কোভদি-১৯ হকথেংননা মায়োক্নরিবা মেদিকেল অমসুং হকশেলগী মীওইশিং ঙাকথোক্নবা পরসোনেল প্রোতেকতিব ইকুইপমেন্ত(পি পি ই)শিং ভারত রেলৱেজগী প্রদক্সন য়ুনিতশিং, ৱার্কসোপশিং অমসুং ফিল্ড য়ুনিতশিংনা পুথোকপা হৌরে । ২০২০গী এপ্রিল ফাওবদা ভারত রেলৱেজনা অসিগুম্বা পি পি ই ৩০,০০০ হেন্না পুথোক্কনি অমসুং হায়রিবা পোৎলম অসি ২০২০গী মে ফাওবদা লাখ ১ শানবা পান্দম থম্লি । প্রোতোতাইব কভরৱালশিং অসি চাংয়েং তৌবদা খ্বাইদগী ফবা গ্রেদশিংনি হায়না গ্বালিয়রদা লৈবা দি আর দি ওগী লেবোরেতোরিনা অয়াবা পীখ্রবনি।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614665
কোভিদ-১৯ মীয়ামদা ৱাখল তাহন্নবা অমসুং মীয়াম অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা স্মার্দ সিতিশিংনা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নরি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614467
কোভিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা পৱারগ্রিদনা সি এস আর থবকশিং পায়খৎলে
লৈবাক পুম্বা অথিংবা থম্লিঙৈ চৈরক্ত, পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সেন্ত্রেল পি এস য়ু, পৱারগ্রিদনা নোংমগী মনুংদা পুং ২৪ মৈ ফংহনবদা নত্তনা ভারত্ত লাইচৎ অসিগী চৈথেং ফংলবা মীওইশিংদা মতেং পাংবগী থবকশিং পাংথোকলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614369
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• কেরলা : রাজ্য অসিগী অমতা ঙাইরবা কোভিদ অনাবা মীরোনবী অমসুং ভারতকী অনিশুবী নুপী ঙসি অনাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে । নিউ য়োর্ক অমসুং দুবাইদা মালায়ালি অনি শিদুনা মপানদা শিবা কেরলামচা ৩০ য়ৌরে । পুৱারিদা অহানবা ওইনা থ্রিসুরপুরম কুম্মৈ পাংথোকখিদ্রে ।
• তামিলনাদু : মে ৩ ফাওবদা সেম্পেল ৪০,০০০ চেক তৌগনি । ঙরাং ফাওবদা অপুনবা কেস ১২০৪, দিসচার্জ ৮১; অপুনবা তেস্ত তৌখিবা সেম্পল ১৯৫৫ ওইখি ।
• করনাতাকা : হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ২৬০; শিবা ১০; অনাবা ফবা ৭১ নি । চাইনা সরকারনা থৌশিল হোংখিবদগী রাজ্য অসিনা রেপিদ তেস্ত কিত লাখ অমা হেন্না ঙাইরি ।
• তেলাঙ্গানা : রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবা কেস ৬৪৪ য়ৌরে ।
• অন্ধ্র প্রদেস : অনৌবা কেস ১৯ থেংনদুনা হৌজিক অপুনবা কেস ৫০২ য়ৌরে । রাজ্য অসিদা হয়েংদগী লায়রবশিং লেম্না চানবা পোৎলমশিং য়েন্থোক্কনি ।
• অরুনাচল প্রদেস : রাজ্য অসিগী অমতা ঙাইরবা কোভিদ-১৯ অনাবা মীওই অহুলকশুবা তেস্ত তৌবদা নেগেতিব ওইরে ।
• অসাম : মে ৩ ফাওবা অসামগী য়ু য়োনবা দুকানশিং খুদক্তগী থিংজিল্লে ।
• মনিপুর : মেঘলায়াদা কোভিদ-১৯ পোজিতিব ওইখিবা নুপা অদুগী মনিপুরদা লৈবা ময়ানুপা অদুগী ইমুংগী মীওই ১১ তেস্ত তৌরগনি ।
• মেঘলায়া : রাজ্য অদুগী অহানবা কোভিদ-১৯ কেস অদুগা শম্নখিবা মীওইশিংগী সেম্পল ৫০ গুৱাহাতি মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতালদা ঙসি তেস্ত তৌবদা পুম্নমক নেগেতিব ওইরে ।
• মিজোরম : রাজ্য অসিনা আই সি এম আরদগী কোরোনা তেস্ত কিতস ১৮০০ ফংলে ।
• নাগালেন্দ: কোহিমাদা নেসনেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ফোর্সনা মহিক হাৎনবা হিদাক কাপথোকখি।
• ত্রিপুরা : সি এমনা মীয়ামদা “অরোগ্যা সেতু” এপ্প লৌথনবা তকশিনখি।
Fact Check on #Covid19

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
15 APR 2020 6:49PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
An increase of 1076 new cases since yesterday has been reported, with a total of 11,439 confirmed cases and 377 deaths for COVID-19 in the country. As many as 1306 persons have been cured/discharged after recovery.With a view to managing to COVID-19, every district of the country has been divided intoHotspot districts,Non-Hotspot districts with reported cases, and Green zone districts.The Cabinet Secretary held a high level review meeting today. Special teams have been setup to trace all contacts as well as conduct house to house surveys. These teams will include the health staff, local revenue staff, corporation staff, Red Cross, NSS, NYK and other volunteers.
For details:
MHA issues Consolidated Revised Guidelines for the Containment of COVID-19 epidemic in the Country
MHA has issued consolidated revised guidelines regarding lockdown measures to be taken by Ministries/Departments of Government of India, State/UT Governments for containment of COVID-19 epidemic in the country. The guidelines also prescribe National Directives for COVID-19 management; SOPs for Social Distancing at offices, workplaces, factories and establishments; and, penalties for offences regarding violation of lockdown measures under relevant sections of Disaster Management Act 2005 and IPC, 1860.
For details:
Revised Consolidated Guidelines of Ministry of Home Affairs
In pursuance of the announcements of the Prime Minister, Ministry of Home Affairs (MHA) issued an order dated April 14, 2020, extending the lockdown in India till May 3, 2020. MHA issued another Order, dated April 15, 2020, to allow select additional activities in areas not demarcated as containment zones by States/ UTs/ District Administrations.Along with the Order dated April 15, 2020, consolidated revised guidelines have been issued, delineating the prohibited activities across the country, activities not allowed in containment zones, and select permitted activities allowed from April 20, 2020 in the rest of the country.
For details:
Lockdown Measures for containment of COVID-19 pandemic in the country to continue to remain in force up to May 3, 2020
Government of India has issued directions to all the Ministries/Departments of Government of India, State/Union Territory Governments and Authorities, that the lockdown measures stipulated in the Consolidated Guidelines of MHA, for containment of COVID-19 pandemic in the country, will continue to remain in force up to May 3, 2020.
For details:
Over 10.2 lakh Refunds worth Rs 4,250 crore issued in a week by CBDT to help taxpayers in COVID-19 pandemic situation
In pursuance to the Government’s decision to issue pending income tax refunds up to Rs 5 lakh in order to help taxpayers in a COVID-19 pandemic situations, the Central Board of Direct taxes today said that it has already issued over 10.2 lakh refunds totalling to around Rs. 4,250 crore as on 14th April 2020. These refunds are over and above the 2.50 crore refunds already issued in FY 19-20 till 31st March 2020 totallingRs 1.84 lakh crore.
For details:
All India Agri Transport Call Centre numbers 18001804200 and 14488 launched to facilitate inter-state movement of perishables during lockdown
Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Shri Narendra Singh Tomar launched the All India Agri Transport Call Centre at a function in KrishiBhavan today to facilitate inter-state movement of perishables in the current situation of lockdown due to the COVID-19 threat.
For details:
Ministry of Social Justice & Empowerment arranges free meals for more than 1.27 CroreDestitutes/Beggars/Homeless persons since lockdown started
Ministry of Social Justice & Empowerment working with major Municipal Corporations has arranged for feeding of more than 1.27 croredestitutes/beggars/homeless persons since lockdown started (till 10.04.2020).
For details:
Telephone Conversation between PM and President of the State of Palestine
Prime Minister ShriNarendraModi spoke on phone today with H.E. Mr. Mahmoud Abbas, President of the State of Palestine. The two leaders discussed the challenges posed by the ongoing COVID-19 pandemic, and apprised each other of the steps being taken in their respective countries to control the situation.
For details:
Accord top priority to farmers and agriculture during the lockdown – Vice President to Center and States
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today asked the Centre and State Governments to accord top priority to farmers and agriculture during the lockdown and advised them to facilitate the smooth conduct of farming activities and transportation of agri-produce during this period.During an interaction with the Union Agriculture Minister, ShriNarendra Singh Tomar, the Vice President appreciated various measures taken by the Agriculture Ministry to protect the farm sector. He wanted the interests of both producers and consumers to be safeguarded.
For details:
Initiatives of Department of Agriculture, Cooperation & Farmers Welfare to promote farming and allied sectors during lockdown
Department of Agriculture, Cooperation and Farmers’ Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lock down period.
For details:
Government and aviation industry committed to provide Essential medical supplies to people across the country
Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo within India and abroad in the most efficient and cost-effective manner. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
For details:
Dr. Harsh Vardhan interacts with bigwigs of Confederation of Indian Industries
The Union Minister of Health & Family Welfare Dr. Harsh Vardhan held an interactive session through Video Conferencing today with over 50 Indian Industry leaders. He allayed their concerns with respect to measures being taken for revival of economy, availability of testing facilities, quarantine facilities, raw materials for Pharmaceutical industry, disease surveillance, use of telemedicine facilities, preventive healthcare etc. during the fight against COVID-19.
For details:
Exam Schedule Announcements by UPSC following Lockdown
UPSC has decided that dates for all interviews, Examinations and Recruitment Boards, where candidates and advisers are required to travel from all parts of the country, will be reviewed from time to time. A decision on fresh dates for the remaining Civil Services-2019 Personality Tests will be taken after May, 3, 2020, following the second phase of the lockdown. The Chairman and Members of the Union Public Service Commission have decided to voluntarily forego 30% of the basic pay received by them from the Commission for a period of one year,
For details:
VC and Members of NITI Aayog and Chairman, EAC-PM contribute to PM CARES by voluntarily taking a salary cut of 30% for a year
In the wake of the Covid-19 pandemic and to shore up the government's efforts to battle the national crisis, Vice Chairman and Members of NITI Aayog and Chairman, EAC-PM have voluntarily decided to take a salary cut of 30% for a year.The money will be contributed to the PM Citizens' Assistance and Relief in Emergency Situation (PM Cares) fund.
For details:
Indian Railways plans to produce over 30,000 coveralls (PPEs) in April 2020
Indian Railways Production Units, Workshops and field units have started manufacturing Personal Protective Equipment (PPE) Coveralls for medical and health-care personnel who get directly exposed to the COVID-19 disease when working amongst infected patients.Indian Railways will produce over 30,000 such coveralls in April 2020 and plan to manufacture 1,00,000 of the same in May 2020. The prototype coveralls have already cleared the prescribed tests with the highest grades at the authorised DRDO laboratory at Gwalior.
For details:
Parcel Trains beginning to bring revenue for Railways; Over 20400 tonnes of consignments loaded since Lockdown period and the earnings are about Rs 7.54 crores
Transportation of essential items like medical supplies, medical equipment, food, etc in small parcel sizes is going to be very important during the lockdown in the wake of COVID-19. In order to fill in this vital need, Indian Railways has made railway parcel vans available for quick mass transportation by E-Commerce entities and other customers including State governments. Railways have decided to run time-tabled Parcel Special trains on select routes, to ensure uninterrupted supply of essential items.
For details:
Special mail arrangements made for far flung areas of J& K and Ladakh
Post offices across J&K and Ladakh UTs are being opened with the primary objective of facilitating financial transactions- easy withdrawals and deposits of funds so that the people can have sufficient cash flow to fulfil their day to day requirements of basic needs. In this regard, Aadhaar enabled Payment System (AePS) has also been enabled at the post offices so that the people having bank account with any bank can withdraw uptoRs 10000/- per month from any Post office.
For details:
Know about Kolkata’s great history and culture in the second webinar series of "DekhoApnaDesh" tomorrow
Ministry of Tourism‘s "DekhoApnaDesh" webinar series isgetting a good response during lockdown. After Delhi's success, the second"DekhoApnaDesh" webinar serieswill be held tomorrow (16th April) between 11:00 AM to 12:00 Noon.The webinar will provide people to get a chance to know about ’Calcutta - A Confluences of Culture’.
For details:
Smart cities use latest technology for Covid-19 awareness and safety of people
For details:
POWERGRID carrying out CSR activities to combat COVID-19 pandemic
While the whole nation is under lock down, POWERGRID, a central PSU under Ministry of Power, has not just been ensuring uninterrupted 24x7 transmission of power but also acting proactively by taking up humanitarian relief activities to aid those impacted by the pandemic in India.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: The only pregnant Covid patient in the State, and 2nd in India, was cured & discharged today from Kollam MC. 2 more malayalees die of Covid in New York and Dubai, taking the toll of Keralites deaths abroad to 30. Thrissurpooram festival cancelled for the first time in history.
• Tamilnadu: Chennai Corp to check 40,000 samples by May 3. Safe quarantine spaces created to accommodate 10,000 across the city. Total cases till yesterday 1204; discharged 81; Total samples tested 1955. Chennai (211) & Coimbatore (126) lead.
• Karnataka: State’s wait for one lakh Rapid test kits gets longer due to policy changes by the Chinese govt. and Center’s order for centralised procurement. Total covid cases reported 260; deaths 10; cured 71. High no. of cases in Bangalore 69, Mysore 48 &Belagavi 18.
• Telangana : State planning to ease lockdown restrictions in a phased manner after April 20 in non-affected areas. DRDL in Hyderabad develops 'COVSACK - Covid Sample Collection Kiosk' - for taking samples. Total cases reported till now is 644.
• Andhra Pradesh : 19 new cases reported taking the total confirmed cases to 502. Deaths till now 11; cured 16. Most of the cases from Guntur (118), Kurnool (97), Nellore (56), Krishna (45), Prakasam (42), Kadapa (33), West Godavari (31). State to distribute free ration to poor from tomorrow, following social distancing norms.
• Arunachal Pradesh: The only Covid-19 patient of Arunachal Pradesh tests negative in the 3rd test.
• Assam: Liquor shops in Assam to be shut down immediately till 3rd May.
• Manipur: 11 family members (residing in Manipur) of the pilot, whose father-in-law tested COVID19 positive in Meghalaya, will also be tested .
• Meghalaya: 50 samples from primary contact of the first COVID19 case in Meghalaya tested today in Guwahati Medical College & Hospital, and all tested negative.
• Mizoram:Mizoram receives 1800 novel Corona testing kits from Indian Council of Medical Research.
• Nagaland: National Disaster Management Force conducts fumigation drive in Kohima, Nagaland.
• Tripura: CM urges people to download "ArogyaSetu" app to be safe during corona pandemic.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500