Ministry of Civil Aviation
Airlines cover more than 2 lakh km under Lifeline Udan to transport medical supplies across the nation
13 APR 2020 4:44PM by PIB Delhi
Over 218 Lifeline Udan flights have been operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19, said Sh. Hardeep Singh Puri, MoS, I/C, Civil Aviation in a tweet today. Civil Aviation Minister tweeted that Cargo transported till date is around 377.50 tons and the aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,05,709 km. 132 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. The Cargo load carried on 12th April 2020 was 4.27 Tons. The Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo within India and abroad in the most efficient and cost-effective manner.
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Bulk of the cargo comprises light-weight and voluminous products like masks, gloves and other consumables, that consume relatively larger storage space on the aircraft. Special permission has been taken to store cargo in the passenger seating area and overhead cabins, with due precautions.
Public information related to Lifeline Udan flights is updated daily on the portal at https://esahaj.gov.inlifeline_udan/public_info. which enables seamless coordination between various stakeholders.
Domestic Cargo Operators Spice Jet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 300 cargo flights during 24 March to 12 April 2020 covering a distance of 4, 26, 533 km and carrying 2478 tons of cargo. Out of these 95 were international cargo flights. Blue Dart operated 94 domestic cargo flights covering a distance of 92,075 km and carrying 1479 tons of cargo during 25 March to 12 April 2020. Indigo has operated 25 cargo flights during 3-12 April 2020 covering a distance of 21,906 km and carrying around 21.77 tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
Domestic cargo by Spicejet
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
12-04-2020
6
68.21
6,943
International cargo by Spicejet
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
12-04-2020
8
75.23
18,300
International Sector : An air-bridge has been established with effect from 4 April 2020 for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. Within South Asia, Air India transported around 9 tons of supplies on 7th April 2020 and 4 tons on 8th April 2020 to Colombo. Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement.
The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
6
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
Total
109
Cargo handling at all stages is done following due safety measures.
Video of staff handling medical cargo related to Kerala

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
এয়রলাইনশিংনা লৈবাক পুম্বদা মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবা লাইফলাইন উরানগী মখাদা কিলোমীতর লাখ ২ হেন্না পাইখ্রে
13 APR 2020 4:44PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা তেঙবাংনবা লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা শরুকশিংদা মরুওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎ ২১৮ হেন্না ওপরেৎ তৌরি হায়না সিভিল এভিয়েসনগী রাজ্য মন্ত্রী ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা ঙসি ত্বিতরদা হায়খ্রে। সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি মদুদি ঙসি ফওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ৩৭৭.৫০নি অমদি ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পাইখিবা এরিয়েল অরপ্পা অসি কিোমীতর ২,০৫,৭০৯নি। মসিগী ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদা ১৩২দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ২০২০গী এপ্রিল ১২দা পুখিবা কার্গো লোদ অসি তন ৪.২৭ ওইখি।
অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ লমদশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি। কার্গো মপৈশিং অসিদা মাস্কশিং, গ্লোবশিং অমসুং অতোপ্পা তুমশনহন্নঙাই ওইবা কা হেন্না লুমদবা মফম চাউনা কনবা পোৎলমশিং য়াওরি মদুনা পোৎ তন খুদিংগী অহেনবা কার্গো স্পেস দরকার ওইরি। চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ফমফম এরিয়া অমদি ওবর হেদ কেবিন্দা কার্গো স্তোর তৌনবা অখন্নবা অয়াবসু লৌরে।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগা মরী লৈনবা পব্লিক ইনফোর্মেসন নুমিৎ খুদিংগী মখাগী পোর্তেল অসিদা অপলোদ তৌরি https://esahaj.gov.inlifeline_udan/public_info .
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং; ব্লু দার্ত, স্পাইসজেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কম্মর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইতশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪-এপ্রিল ১২ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইত ৩০০ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২৪৭৮ পুদুনা কিলোমীতর ৪২৬৫৩৩গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। মসিগী মনুংদা ৯৫দি ইন্তরনেস্নেল কার্গো ফ্লাইতশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইত ৯৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫-এপ্রিল ১২ ফাওবগী মরক্তা কার্গো তন ১৪৭৯ পুদুনা কিলোমীতর ৯২০৫৭গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩-১২গী মনুংদা কার্গো ফ্লাইত ২৫ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ২১.৭৭ পুদুনা কিলোমীতর ২১৯০৬কী অরাপ্পা কোবর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবসু য়াওরি।
স্পাইসজেৎকী দোমেস্তিক কার্গো
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১২-০৪-২০২০
৬
৬৮.২১
৬৯৪৩
স্পাইসজেৎকী ইন্তরনেস্নেল কার্গো
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন
কিলোমীতর
১২-০৪-২০২০
৮
৭৫.২৩
১৮৩০০
ইন্তরনেস্নেল সেক্তর: ফার্মাতিকেল্স, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েল ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক ২০২০গী এপ্রিল ৪দগী হৌরগা এয়র-ব্রিজ অমা শেমগৎলে। সাউথ এসিয়া মনুংদা এয়র ইন্দিয়ানা কোলোম্বোদা ২০২০গী এপ্রিল ৭তা তন ৯ অমসুং ২০২০গী এপ্রিল ৮দা তন ৪ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে। দরকারগী মতুং ইন্না এয়র ইন্দিয়ানা ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইশিংগী ত্রান্সফরগীদমক অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌগনি।
তারিক-তারিক্কী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সি. নম.
তারিক
কদায়দগী
ক্বান্তিতী (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শাংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শাংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শাংহাই
২৪
অপুনবা
১০৯
স্তেজ খুদিংমক্তা কার্গো হেন্দলিং অসি অশোই-অঙাম য়াওদনবা খোংথাংশিংগী মতুংদা তৌই।
কেরলাগা মরী লৈনবা মেদিকেল কার্গো হেন্দল তৌরিবা স্তাফকী ভিদিও