ৰেল মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে হোৱা লকডাউনৰ সময়ত ভাৰতীয় ৰে’ল বিভাগে অবিৰতভাৱে আন্তঃগাঁথনি ক্ষেত্ৰৰ প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী যোগান দি থকাৰ লগতে যোগান শৃংখলো বৰ্তাই ৰাখিছে
১ এপ্ৰিলৰ পৰা ১১ এপ্ৰিল ২০২০ লৈকে ৰে’ল বিভাগে ১.৯ লাখতকৈও অধিক কয়লাৰ মালবাহী ডবা আৰু ১৩০০০ তকৈও অধিক খনিজ সামগ্ৰীৰ মালবাহী ডবা এঠাইৰপৰা আন ঠাইলৈ কঢ়িয়াইছে
ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে হোৱা লকডাউনৰ সময়ত ভাৰতীয় ৰে’ল বিভাগে অবিৰতভাৱে আন্তঃগাঁথনি ক্ষেত্ৰৰ প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী যোগান দি আছে।
12 APR 2020 8:14PM by PIB Guwahati
যোৱা ১১ দিনত ১ এপ্ৰিলৰ পৰা ১১ এপ্ৰিল ২০২০ লৈকে ৰে’ল বিভাগে ১৯২১৬৫ টা কয়লাৰ মালবাহী ডবা আৰু ১৩২৭৬ টা খনিজ সামগ্ৰীৰ (এটা মালবাহী ডবাত ৫৮ ৰ পৰা ৬০ টন ওজনৰ সামগ্ৰী)মালবাহী ডবা এঠাইৰপৰা আন ঠাইলৈ কঢ়িয়াইছে। তলত বিতং তথ্য দিয়া হৈছেঃ
ক্ৰ. নং
তাৰিখ
কয়লাৰ মালবাহী ডবাৰ সংখ্যা
খনিজ সামগ্ৰীৰ মালবাহী ডবাৰ সংখ্যা
১
০১.০৪.২০২০
১৪০৭৮
১১৩২
২
০২.০৪.২০২০
১৮১৬৮
১১৭৮
৩
০৩.০৪.২০২০
১৭৪৭৪
১১৬৩
৪
০৪.০৪.২০২০
১৮০৩৮
১০৭৯
৫
০৫.০৪.২০২০
১৭২১১
৭৯১
৬
০৬.০৪.২০২০
১৭৪১০
৭৩১
৭
০৭.০৪.২০২০
১৮২১৫
১৪৫০
৮
০৮.০৪.২০২০
১৮২২৫
১২৭৩
৯
০৯.০৪.২০২০
১৭৩৮৭
১৫৩৬
১০
১০.০৪.২০২০
১৮১৩৭
১৩৩৮
১১
১১.০৪.২০২০
১৭৮০৪
১৬০৫
মুঠ
১৯২১৬৫
১৩২৭৬
ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ৰ এটা জৰুৰীকালীন মালবাহী গাড়ীৰ নিয়ন্ত্ৰণ কেন্দ্ৰৰদ্বাৰা অবিৰতভাৱে শক্তি, পৰিৱহণ আৰু আন্তঃগাঁথনি ক্ষেত্ৰৰ প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী যোগান দি থকাৰ লগতে ৰে’লগাড়ীৰ যোগেদি অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগান শৃংখল বৰ্তাই ৰখাৰ দিশটো পৰ্যবেক্ষণ কৰি থকা হৈছে। ভাৰতীয় ৰে’ল বিভাগে গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সৈতে লগ লাগি ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ লগত যোগাযোগ অক্ষুন্ন ৰাখিছে যাতে প্ৰয়োজন সাপেক্ষে দেশৰ যিকোনো ঠাইত সামগ্ৰী যোগান দিব পাৰে।

Ministry of Railways
Indian Railways continues feeding the infrastructure sector and ramps up the supply chain during the COVID-19 lockdown
From 1st April to 11th April 2020, Railways has transported more than 1.9 lakh wagons of coal and over 13000 wagons of petroleum products
12 APR 2020 8:14PM by PIB Delhi
Indian Railways has continued feeding the infrastructure sector during the period of lockdown due to COVID-19.
During last 11 days from 1st April to 11th April 2020, Railways loaded and carried 192165 wagons of coal, and 13276 wagons of petroleum products (One wagon contains 58-60 ton consignment). Details are as follows:
Sl.
No.
Date
No. of wagons of
coal
No. of wagons of petroleum products
1.
01.04.2020
14078
1132
2.
02.04.2020
18186
1178
3.
03.04.2020
17474
1163
4.
04.04.2020
18038
1079
5.
05.04.2020
17211
791
6.
06.04.2020
17410
731
7.
07.04.2020
18215
1450
8.
08.04.2020
18225
1273
9.
09.04.2020
17387
1536
10.
10.04.2020
18137
1338
11.
11.04.2020
17804
1605
Total
192165
13276
An emergency freight control centre is working in the Ministry of Railways to monitor the uninterrupted movement of materials fuelling the power, transport and infrastructure sectors and other essential commodities by rail. Indian Railways along with Ministry of Home affairs is keeping in touch with State Governments to sort out any operational issue if they arise.