Ministry of Civil Aviation
Medical cargo flights under Operation Lifeline UDAN transport 108 tons of essential supplies for the nation in a single day
12 APR 2020 7:10PM by PIB Delhi
Over 214 Lifeline Udan flights have been operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. 128 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 373.23 tons. Smt. Usha Padhee, JS, MoCA said that the aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 1,99,784 km. The Cargo load carried on 11th April 2020 was 108 Tons. The Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo within India and abroad in the most efficient and cost-effective manner.
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions. Bulk of the cargo comprises light-weight and voluminous products like masks, gloves and other consumables, that consume relatively larger storage space on the aircraft. Special permission has been taken to store cargo in the passenger seating area and overhead cabins, with due precautions.
Public information related to Lifeline Udan flights is updated daily on the portal at https://esahaj.gov.inlifeline_udan/public_info. that was developed by National Informatics Centre (NIC) and MoCA in a record span of three days to enable seamless coordination between various stakeholders.
Domestic Cargo Operators Spice Jet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spice jet operated 286 cargo flights covering a distance of 4,01,290 km and carrying 2334.51 tons of cargo. Out of these 87 were international cargo flights. Blue Dart operated 94 domestic cargo flights covering a distance of 92,075 km and carrying 1479 tons of cargo .Indigo has operated 25 cargo flights covering a distance of 21,906 km and carrying around 21.77 tons of cargo. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
Domestic cargo by Spicejet
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
11-04-2020
9
40.36
7271
International cargo by Spicejet
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
11-04-2020
11
103.35
21,100
Blue Dart cargo uplift
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
11-04-2020
8
145.000
7856.00
Indigo cargo uplift
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
11-04-2020
6
15.66
4829
(Note – Indigo’s Tonnage also includes Govt. cargo consisting of medical supplies carried on Free of Cost (FOC) basis.)
International Sector
An air-bridge has been established with effect from 4 April 2020 for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
6
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
Total
85.
Within South Asia, Air India transported around 9 tons of supplies on 7 April 2020 and 4 tonnes on 8 April 2020 to Colombo. Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement.
A number of regulatory initiatives have been announced, which inter alia include (i) permission to utilize the passenger cabin of aircraft for carriage of cargo subject to safety requirements; (ii) waiver of demurrage upto 50% on import cargo at airports; and (iii) extension of validity of certificates of dangerous goods (e.g. chemicals used for medicines).

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
ওপরেসন লাইফলাইন উরানগী মখাদা মেদিকেল কার্গো ফ্লাইতশিংনা লৈবাক্কীদমক নোংমদা মরুওইবা সপ্লাই তন ১০৮ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে
12 APR 2020 7:10PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা তেঙবাংনবগীমক সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিগী মনুং হুঞ্জিবা মফমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবা লাইফ লাইন উরান ২১৪ হেন্না ওপরেৎ তৌরি। মসিগী মনুংদা ফ্লাইত ১২৮দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা চাউরাক্না তন ৩৭৩.২৩ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে। সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রীমতী উশা পাধীনা ফোংদোকখি মদুদি ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা পায়খিবা এরিয়েল অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ১,৯৯,৭৮ হেল্লে। ২০২০গী এপ্রিল ১১দা পুখিবা কার্গো লোদ অসি তন ১০৮ ওইখি।
অৱাং-নোংপোক লমদম, ইথৎ সমদমশিং অমসুং চিংগী জিলাশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরুওইনা জম্মু অমসুং কাশ্মির, লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংদা পুন্না থবক তৌরি। চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ফমফম এরিয়া অমদি ওবর হেদ কেবিন্দা কার্গো স্তোর তৌনবা অখন্নবা অয়াবসু লৌরে।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংগা মরী লৈনবা পব্লিক ইনফোর্মেসন নুমীৎ খুদিংগী পোর্তেল https://esahaj.gov.inlifeline_udan/public_info দা অপলোদ তৌরি, মদু তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা লাইয়েন তাইদনা মান্নবা ঙমহন্নবগীদমক নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি) অমসুং সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না নুমিৎ হুম্নিগী রেকোর্দ ওইরবা মতম অমদা দিবেলপ তৌখিবনি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং, স্পাসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইতশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা কার্গো ফ্লাইত ২৮৬ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২৩৩৪.৫১ পুদুনা কিলোমীতর ৪,০১,২৯০গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। মসিগী মনুংদা ৮৭তি ইন্তরনেস্নেল কার্গো ফ্লাইশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইত ৯৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ১৪৭৯ পুদুনা কিলোমীতর ৯২,০৭৫গী অরাপ্পা কোবর তৌখি। ইন্দিগোনা কার্গো ফ্লাইত ২৫ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২১.৭৭ পুদুনা কিলোমীতর ২১,৯০৬কী অরাপ্পা কোবর তৌখি।
স্পাইসজেৎনা পুখিবা দোমেস্তিক কার্গো
তারিক
ফ্লাইত মশিং
তন
কিলোমীতর
১১-০৪-২০২০
৯
৪০.৩৬
৭২৭১
স্পাইসজেৎনা পুখিবা ইন্তরনেস্নেল কার্গো
তারিক
ফ্লাইত মশিং
তন
কিলোমীতর
১১-০৪-২০২০
১১
১০৩.৩৫
২১,১০০
ব্লু দার্ত কার্গো অপলিফ
তারিক
ফ্লাইত মশিং
তন
কিলোমীতর
১১-০৪-২০২০
৮
১৪৫.০০০
৭৮৫৬.০০
ইন্দিগো কার্গো অপলিফ
তারিক
ফ্লাইত মশিং
তন
কিলোমীতর
১১-০৪-২০২০
৬
১৫.৬৬
৪৮২৯
ইন্তরনেস্নেল সেক্তর
ফার্মাতিকেল, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েলগী ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক ২০২০গী এপ্রিল ৪দগী হৌরগা এয়র-ব্রিজ অমা হৌদোক্লে। তারিক-তারিক্কী ওইবা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং মখাদা লৈরে:
সেরিয়েল নম্বর
তারিক
কদায়দগী
ক্বান্তিতী (তন)
১
০৪.৪.২০২০
শাংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
৬
৩
০৯.৪.২০২০
শাংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শাংহাই
১৮
অপুনবা
৮৫
সাওথ এসিয়াগী মনুংদা, এয়র ইন্দিয়ানা ০৭-০৪-২০২০দা তন ৯ অমসুং ০৮-০৪-২০২০দা তন ৪গী সপ্লাই কলম্বোগীদমক ত্রান্সপোর্ত তৌখি। এয়র ইন্দিয়ানা দরকারগী মতুং ইন্না ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইগী ত্রান্সফরগীদমক অতোপ্পা লৈবাকশিংদা কত্থোক্লবা সেদ্যুল কার্গো ফ্লাইতশিং ওপরেৎ তৌগনি।
রেগুলেতরী ইনিসিয়েতিব কয়া অমা লাউথোকখ্রে, মদুদা অতোপ্পা ৱাফমশিংগা লোয়ননা (i) কার্গো পুনবগীদমক এয়রক্রাফকী পেসেঞ্জর কেবিন শিজিন্ননবা অয়াবা লৌবা; (ii) এয়ারপোর্তশিংদা ইমপোর্ত কার্গোদা চাদা ৫০ ফাওবগী শেঞ্জং কোকপা; (iii) খুদোংথিনিঙাই ওইবা পোৎশিং (খুদম ওইনা মেদিসিনগীদমক শিজিন্নবা কেমিকেলশিং) গী সর্তিফিকেৎকী ভেলিদিতী শাংদোকপা য়াওরি।