কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
সরকারনা লৈবাক অসিদা হারশিং শোইদনা মরাং কাইনা কোন্ননবা ফংহনগনি: গৌরা
09 APR 2020 5:14PM by PIB Imphal
কেন্দ্রিয়গী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌরানা হায়খ্রে মদুদি মহাক্কী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজরনা খারিফ পান্থাগীদমক্তা হারশিং মরাং কাইনা কোন্ননবা ফংহন্নবগীদমক্তা কন্না হোৎনরি। শ্রী গৌরানা ত্বীৎ অমদা হায় মদুদি লৈবাক অসিদা হৌজিক্কী ওইনদি হার ফংবগী ফীভম অসি মীপাইনীংঙাই ওইদে হায়না হায়খ্রে।
শ্রীগৌরানা হায় মদুদি সরকার অসিনা মতম চানা লৌমীশিংগী কোন্ননবা চাংদা হার মরাং কাইনা ফংহন্নবা কন্না হোৎনরি। মসিগীদমক্তা দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজরনা হারগী পোৎথোক, পুথোক-পুশিন অমসুং ফংবগী চাং অসিদা কুপ্না মিৎয়েং থম্লি হায়খ্রে অমসুং মরম অসিগীদমক্তা রাজ্য সরকার অমসুং রেল মন্ত্রালয়গসু তোইনা পাউ-ই ফাওনরি।
অতোপ্পা ত্বীত অমদসু কর্নাতকাবু পল্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়, “কর্নাতকাগী মতাংদা ওইরগদি, রাজ্য অসিদা মরুগী, হারগী অমসুং তিল হিদাক্কী অৱাৎপা লৈতে। ঐখোয়না মসিগী মতাংদা কর্নাতকাগী সরকারগা য়াম্না নক্ননা খুৎশম্নদুনা থবক তৌরি। হৌজিক্কী ওইনদি রাজ্য অসিদা থা অমগী মথৌ তাবা তন লাখ ২.৫৭তগী হেন্দুনা অপুনবা তন লাখ ৭.৩গী স্তোক লৈরি।”
দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজর্সকী মখাদা লৈবা পি.এস.এউ., নেস্নেল ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ- এন.এফ.এল.না ত্বীৎ অমদা হায়খি মদুদি নাঙ্গল, বাথিন্দা, পানিপত অমসুং বিজয়পুরদা লৈরিবা প্লান্তশিং অসিদা অরৈবা কেপাসিতীদা মথৌ পাংথোক্লি। লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক্তা কৈথেলদা চাং নাইনা তোইনা য়ুরিয়াশিং অসি থাদোক্লি।
1NAP.jpeg)

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Govt ensuring Adequate availability of Fertilisers in the country : Gowda
09 APR 2020 5:14PM by PIB Delhi
Union Chemicals and Fertilizers minister shri DV Sadananda Gowda has said that Department of Fertilizers of his Ministry of Chemicals and Fertilisers is making all efforts to ensure an adequate supply of fertilizers for the upcoming Kharif season. In a tweet Shri Gowda said that as of now, availability position is comfortable.
Shri Gowda said government is committed to supply adequate quantity of fertilizers to farmer on time. Department of Fertilizers is closely monitoring the production, movement & availability of fertilizers, and is in regular touch with State Governments & M/o Railways on the same.
Referring to Karnataka in a separate tweet the Minister said ,"As far as Karnataka is concerned, there is no shortage of seeds, fertilizers and pesticides in the State. We are working in close coordination with the Karnataka Government on this matter. As of now, the State has stock of 7.3 lakh tons against monthly requirement of 2.57 lakh tons.
National Fertilizers limited- NFL , PSU under department of fertilizers has said in a tweet their Plants at Nangal, Bathinda, Panipat and Vijaipur are operating at full capacity .Urea being regularly despatched to the market for the benefit of farming community.
1NAP.jpeg)