থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
রাজ্য মন্ত্রী (পি.পি.) দা. জিতেন্দ্রনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমদি পেন্সন মন্ত্রালয়গী রিভ্যু মীফমগী থৌরম মপু ওইখ্রে
দা.সিংহনা পি.এম.কেয়র্স ফন্দগীদমক দিপার্তমেন্তশিংনা তৌরকপা থৌদাংশিংদা থাগৎপা ফোংদোরক্লি
07 APR 2020 3:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী রাজ্য মন্ত্রী (মনীং তম্বা) অমসুং প্রধান মন্ত্রী ওফিস, পার্সোনেল, পব্লিক গ্রিবান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা দি.ও.পি.তি., দি.এ.আর.পি.জি. অমসুং দি.ও.পি.পি.দবল্যু.গী থবক-থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে।
খ্বাইদগী ইহান হানবা ওইনা, য়ুনিয়ন মন্ত্রীদানা লোকদাউন তৌরিঙৈগী মতমদা দি.ও.পি.তি.,না লৌখৎপা খোংথাংশিং/থবকশিং অমসুং লোকদাউন লৌথোকখ্রবা মতুংদা হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিল্লক্ননবা শেম-শারিবশিং অদু য়েংশিনখি। গৄহ কল্যান কেন্দ্রশিংনা মাস্কশিং তুবগী থবক চত্থরি| দি.ও.পি.তি.গী সেক্সন খুদিংমক্না য়ুমদা লৈরগা হান্না মখোয়না লোয়শিনবা য়াবা থবক্কী আইতেমশিং খঙদোকখ্রে| এ.এস./জে.এস.না থবক্কী খোংজেল চেকশিন্না য়েংশিল্লি| কোবিদ-১৯গী মতাংদা গবর্নমেন্তকী থবক তৌবশিংনা অমদি গবর্নমেন্তকী থবক তৌবা নত্তবশিং ত্রেনিং য়াওবা য়াবা ইন্তিগ্রেতদ গবর্নমেন্ত ওন-লাইন ত্রেনিং (আই.জি.ও.তি.) প্লেতফোর্ম হৌদোকখ্রে|
দি.এ.আর.পি.জি.গী. ওইনা, কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাকৎনবা নেস্নেল মোনিতরিং দেশবোর্দ অসি এপ্রিল ১, ২০২০(https://darpg.gov.in ) হৌদোকপনি হায়না মন্ত্রীদাদা খঙহনখ্রে অমদি এপ্রিল ৬, ২০২০ ফাওবগী ওইনা পোর্তেল অসিনা মীয়ামগী ৱাকৎ ১০৬৫৯ ফংখ্রে| নুংতিগী ওইনা পোর্তেল অসিদা ফাইল তৌরকপা মীয়ামগী ৱাকৎশিং অসি এপ্রিল ১, ২০২০ দা ৩৩৩দগী এপ্রিল ৬, ২০২০ ফাওবদা ২৩৪৩দা হংনগৎলে| দি.এ.আর.জি.না মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংদা অমদি স্তেত গবর্নমেন্তশিংদা কোবিদ-১৯গী মতাংদা মীয়াম্না ৱাকৎলকপশিং শোয়দনা নুমিৎ ৩নিগী মতম পীদুনা পাংথোক্কদবনি হায়না খঙহনখ্রে| মীরমদগী লাকপা শিন্মীশিং অমদি নুংতিগী তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিংগী ওইবা মীয়ামগী ৱাকৎশিংদা খ্বাইদগী ইহান হান্না থবক লৌখৎকদবনি| মখা তাবা ওইনা দি.এ.আর.পি.জি.না মীরমদগী লাকপা শিন্মীশিংগী অচংবা চান-থক্নবশিংগী মতাংদা মীদিয়াগী ত্বীতশিং অমসুং তেলিভিজন চেনেলশিংগী রিপোর্তশিংশু য়েংশিন্দুনা খঙজিনখি| ৱাকৎলকফমশিং অমদি ৱাকৎকী কাংলুপশিংগী মতুং ইন্না তৌরকখিবা ৱাকৎশিং অমদি লোয়শিনখ্রবশিংসু পন্নবা রিপোর্ত শেম-শারি| মসিগী রিপোর্তশিং অসি বিভাগশিংদগী মন্ত্রীশিংগী হক ফংলবা কাংবুশিং; ফংলিবা অপুবা হক মশিং-১০(মীয়ামগী ৱাকৎ অমদি ৱাফমশিং; থৌবুশিংনা ফংলিবা অপুনবা হকশিংগী মশিং-৫ (তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং) অমদি থৌবুশিংনা ফংলিবা হকশিং মশিং-৭ (মীরমদগী লাকপা শিন্মীশিং)গী মমাংদা পুথোকখি|
পেন্সনগী বিভাগতা, দা. সিংহদা বিভাগ অপুম্বা অসি ওফিসরশিং লোয়নমক্কা ভি.পি.এন. কন্নেক্সন তৌদুনা ই-ওফিসনা ১০০% মথৌ তৌরি অমসুং ই-ওফিসনা বিভাগ অসিগী ফাইলশিং মন্ত্রালয়গী ওইবশিংদা থাদোক-ধাজিন য়াহনখ্রে| চাউরাক্না পেন্সন ফংলিবশিংদা মালেম পুম্বদা থোক্লিবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা লৌখৎকদবা চেকশিন-থৌরাংশিং খঙহল্লদুনা এস.এম.এস. লাখ ৪ রোম থাখ্রে| বিভাগ অসিনা ভারতপুম্বগী শহরশিংদা জেরিয়াত্রিক মেদিসিন, ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্স বিভাগকী সেনিয়র দোক্তর অমগা ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা পেন্সনর ১০০ তেলি-কন্সলতেন্ত প্রোগ্রাম অমা ০৯.০৪.২০২০দা অহল ওইরবা পেন্সনরশিংগী লোক-দাউন মনুংদা ১৩.০৪.২০২০দা ভিদিও কনফরেন্সিংদা ভারতকী শহর ২৪-২৫দগী পেন্সনরশিং য়াওগদবা য়োগ অমসুং ফিতনেসকী অতোপ্পা সেসন অমনা তুংইন্দুনা শিল-লাংলি| শোল্লবা কাংলুপ ওইরবা পেন্সনরশিংগী হকচাং অমদি ৱাখল ফনা থম্নবগীদমক মসিগী প্রোগ্রামশিং অসি লোক-দাউন মতুংদসু হন্না পাংথোক্কনি| মসিগী কাংলুপসিদা অখন্নবা মতেং পীগনি|
কোবিদ-১৯দগী নান্থোক্নবা তৌরিবশিং অসিগীদমক্তা দি.ও.পি.তি, দি.এ.আর.পি.জি. অমদি দি.ও.পি.পি.দবল্যু.গী ওফিসিএলশিং পুম্নমক্না পি.এম. কেয়র্স ফন্দা নোংমগী তোলোপ কত্থোকখ্রে| সিভিল সর্ভিসেস ওফিসর্স ইন্সতিত্যুত (সি এস.ও.আই)না পি.এম. কেয়র্স ফন্দা লুপা লাখ ২৫ কত্থোকখ্রে|

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
MoS (PP) Dr Jitendra Singh chairs review meeting of Actions for COVID-19 for the Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions.
Dr. Singh appreciates the contributions of Departments for the PM-CARES Fund
07 APR 2020 3:52PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances,Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh
took a comprehensive review of DoPT, DARPG and DoPPW through Interactive Video Conferencing today.
First of all, the Union Minister reviewed the steps/initiatives taken by DoPT during the period of the lockdown and its preparedness to bring in normalcy after the lockdown is lifted. Grah Kalyan Kendras are working to stitch the face-masks. Every Section of DoPT have identified priority items of work which they shall be completing while Working From Home. The AS/JS would be closely monitoring the progress. The Integrated Government On-line Training (IGoT) Platform has been rolled out for training workers in and outside Government on COVID 19 matters.
On the issue of DARPG, the Minister was informed that it has launched the National Monitoring Dashboard on COVID 19 Grievances on April 1, 2020 (https://darpg.gov.in ) and the portal has received 10659 public grievances as on April 6, 2020. The daily public grievances being filed on the portal have increased from 333 on April 1, 2020 to 2343 on April 6, 2020. The DARPG has issued advisories to all line Ministries/ Departments and State Governments to ensure disposal of COVID 19 Public Grievance cases on priority basis preferably in 3-days time. The disposal of public grievances pertaining to migrant labor issues and essential commodities has been given highest priority. Further the DARPG has attended to media tweets and reports on Television channels on issues pertaining to food requirements of migrant labor. Daily reports on receipts/ disposal, source wise grievances, and category wise grievances are being submitted by DARPG to the Empowered Group of Ministers, Empowered Group of Officers 10 on Public Grievances & Suggestions, Empowered Group of Officers 5 on Essential Commodities and Empowered Group of Officers 7 on Migrant Labor.
On the Department of Pensions, Dr Singh was informed that the entire Department is functioning 100% on e-office with all officers working through VPN connection and the Department has also enabled inter-ministerial exchange of files on e-office. Approximately 4 lakh SMSs were sent to Pensioners informing them about the precautions to be taken with respect to Covid-19 pandemic. The Department is also organising a tele-consultation program for 100 Pensioners across Indian cities through video conferencing with a senior doctor of the Department of Geriatric Medicine, All India Institute of Medical Sciences on 09.04.2020 followed by another session on Yoga and fitness for the elderly Pensioners during lock-down on 13.04.2020 through video conferencing which will include Pensioners from 24-25 Indian cities. These programs will be repeated after the lock-down period to ensure physical and mental fitness of the Pensioners who being senior citizens are a vulnerable group. A special helping hand will be extended in this way to this group.
All Officials of DoPT, DARPG and DoPPW have committed to contribute one day’s salary to the PM CARES Fund for COVID 19 relief operations. Civil Services’ Officers Institute (CSOI) has also contributed Rs.25 lakhs to PM-CARES fund.