Ministry of Education
As advised by Union HRD Minister, National Testing Agency extends scope for correction in the choice of centre cities in the online application form for JEE (Main) 2020
09 APR 2020 3:56PM by PIB Delhi
In the wake of current COVID-19 situation and in view of the hardships faced by the aspirants of JEE (Main) 2020 Union HRD Minister Shri Ramesh Pokhriyal Nishank advised National Testing Agency to further expand the scope of making corrections in application forms allowing students to include the choice of cities for centres. Accordingly, in continuation of PUBLIC NOTICE dated 01.04.2020 issued by the National Testing Agency regarding correction facility in the Online Application Form for JEE (Main) 2020, today NTA further expanded the scope of making corrections in the Application Forms to now also include the choice of cities for centre.
The NTA will make efforts to allot city of examination to the candidates in order of the choices now opted by them in their Application Form, subject to the availability of capacity in the desired city. However, due to administrative reasons, a different city may be allotted and the decision of the NTA regarding allotment of Centre shall be final.
It is brought to the notice of all the candidates of JEE (Main) -2020 that the facility for correction in the particulars including choice of cities for centre in the Online Application Form is operational now on the website https://jeemain.nta.nic and the same will be available upto 14/04/2020*. The candidates are advised to visit the website and verify their particulars and make necessary corrections wherever required.
‘*’ Corrections in the particulars in the Online Application Forms shall be accepted upto 05.00 PM and submission of fee upto 11.50 PM
The requisite (additional) fee, if applicable, can be paid through Credit/Debit Card/ Net Banking/UPI and PAYTM.
In case, additional fee payment is required depending on the changes made in the form, the final updates will be reflected after the payment.
The candidates are requested to undertake the correction(s) very carefully as no further chance of correction will be provided.
The candidates and their parents are advised to keep visiting jeemain.nta.nic.in and www.nta.ac.in for latest updates. The candidates can also contact at 8287471852,8178359845,9650173668,9599676953,8882356803 for any further clarification.

ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ୍ରମେ ଜେଇଇ (ମେନ୍‌) 2020 ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ଫର୍ମରେ ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ଦେବା ସହରର ପସନ୍ଦରେ ପରବର୍ତ୍ତନର ସୁଯୋଗକୁ ନ୍ୟାସନାଲ ଟେଷ୍ଟିଂ ଏଜେନ୍ସି କଲା ସଂପ୍ରସାରଣ
09 APR 2020 3:56PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ଭୂତାଣୁ ସଂକ୍ରମଣ ଯୋଗୁ ଉତ୍ପନ୍ନ ସ୍ଥିତିକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଜେଇଇ (ମେନ୍‌) 2020 ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ଆବେଦନକାରୀମାନେ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ସମସ୍ୟାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟକରି କେନ୍ଦ୍ର ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରମେଶ ପୋଖରିଆଲ୍‌ ‘ନିଶଙ୍କ’ଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ କ୍ରମେ ଆବେଦନ ଫର୍ମରେ ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ଦେବା ସହରର ଚଏସ୍‌ରେ ପରବର୍ତ୍ତନର ସୁଯୋଗକୁ ନ୍ୟାସନାଲ ଟେଷ୍ଟିଂ ଏଜେନ୍ସି ଆହୁରି ବ୍ୟାପକ କରିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଆବେଦନକାରୀ ପରୀକ୍ଷାର୍ଥୀମାନେ ସେମାନଙ୍କର ମନ ପସନ୍ଦର ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ସହର ନାମରେ ଅଧିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରିବେ । ତଦନୁସାରେ, 01.04.2020 ତାରିଖ ଦିନ ଜାରି ନ୍ୟାସନାଲ ଟେଷ୍ଟି ଏଜେନ୍ସି ଦ୍ୱାର ଜାରି କରାଯାଇଥିବା ସାଧାରଣ ବିଜ୍ଞପ୍ତିର ବ୍ୟବସ୍ଥା କ୍ରମରେ ଜେଇଇ (ମେନ୍‌) 2020 ଅନଲାଇନ୍‌ ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ସଂଶୋଧନ ସୁବିଧାକୁ ଆଜି ଏନଟିଏ ଅଧିକ ସଂପ୍ରସାରିତ କରିଛି । ଏହାଦ୍ୱାର ଆବେଦନକାରୀ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ପତ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କର ମନ ପସନ୍ଦର ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ସହର ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରିବେ ।
ଏନଟିଓ ପ୍ରାର୍ଥମୀନଙ୍କୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ସହରର ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ର ଆବଣ୍ଟନ କରିବାକୁ ପ୍ରୟାସ କରିବ ଯାହାକି ବର୍ତ୍ତମାନ ସେମାନଙ୍କ ଆବେଦନ ପତ୍ରରେ ସୂଚୀତ ରହିଛି । ତେବେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସହରର ପରୀକ୍ଷାକେନ୍ଦ୍ରରେ ଉପଲବ୍ଧ କ୍ଷମତାକୁ ଦେଖି ତାହା ଆବଣ୍ଟନ କରାଯିବ । କିନ୍ତୁ, ପ୍ରଶାସନିକ କାରଣରୁ, ଏକ ପୃଥକ୍‌ ସହର ମଧ୍ୟ ଆବଣ୍ଟନ କରାଯାଇପାରେ ଏବଂ ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏନଟିଓ ଦ୍ୱାରା ଆବଣ୍ଟିତ ସହର ହିଁ ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ବୋଲି ଧରାଯିବ ।
ଜେଇଇ (ମେନ୍‌) 2020 ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିଥିôବା ସମସ୍ତ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ଅବଗତି ନିମନ୍ତେ ସୂଚାଇ ଦିଆଯାଉଛି କି ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ଫର୍ମରେ ନିଜ ମନ ପସନ୍ଦର ସହରର ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ସମେତ ପ୍ରଦତ୍ତ ତଥ୍ୟାବଳୀରେ ସଂଶୋଧନ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବେ ୱେବସାଇଟ https://jeemain.nta.nic ଜାରି ରହିଛି ଏବଂ ତାହା 14.04.2020 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖୋଲା ରହିବ । ପ୍ରାର୍ଥମୀନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି ଯେ ସେମାନେ ଉପରୋକ୍ତ ୱେବସାଇଟ୍‌ ଭିଜିଟ କରି ସେମାନେ ପ୍ରଦାନ କରିଥିବା ତଥ୍ୟାବଳୀକୁ ପରଖି ପାରିବେ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକ ସ୍ଥଳେ ତାହାକୁ ସଂଶୋଧନ କରିବାରିବେ ।
“ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ଫର୍ମରେ ତଥ୍ୟାବଳୀର ସଂଶୋଧନ ସନ୍ଧ୍ୟା 05.00 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ ଏବଂ ଜମା ଫି ରାତ୍ର 11.50 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗ୍ରହଣୀୟ ହେବ ।
ଆବଶ୍ୟକ (ଅତିରିକ୍ତ) ଫି, ଯଦି ପ୍ରଯୁଜ୍ୟ ହେଉଥାଏ, ତେବେ ତାହା କ୍ରେଡ଼ିଟ୍‌/ ଡ଼େବିଟ୍‌ କାର୍ଡ଼/ ନେଟ ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ୍‌ / ୟୁପିଆଇ ଏବଂ ପେଟିଏମ ଦ୍ୱାରା ପୈଠ କରାଯାଇପାରିବ ।
ଯଦି କୌଣସି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅତିରିକ୍ତ ଫି ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ ହେଉଥିବ ଯାହାକି ଫର୍ମରେ କରାଯାଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦରକାର କରୁଥିବ, ତେବେ ଫି’ ପୈଠ ପରେ ଫାଇନାଲ ଅପ୍‌ଡ଼େଟ୍‌ରେ ତାହା ସୂଚୀତ ହେବ ।
ତେଣୁ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ ସେମାନେ ଅତି ସତର୍କତାର ସହ ସେମାନଙ୍କର ଆବେଦନପତ୍ରରେ ସଂଶୋଧନ(ମାନ) କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଆଉ ଅଧିକ ଥର ଏ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ନାହିଁ ।
ପ୍ରାର୍ଥୀ ଓ ସେମାନଙ୍କର ମାତାପିତାଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି ଯେ ସେମାନେ jeemain.nta.nic.in ଓ www.nta.ac.in ୱେବସାଇଟ ଭିଜିଟ କରି ସଦ୍ୟତମ ଅପ୍‌ଡ଼େଟ୍‌ ଜାଣିପାରିବେ । ପ୍ରାର୍ଥମାନେ ଅନ୍ୟ ଯେକୌଣସି ସଂଶୟ ସକାଶେ 8287471852, 8178359845, 9650173668, 9599676953, 8882356803 ରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଯୋଗ କରିପାରିବେ ।