য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না রাজ্যশিংদা কোবিদ-১৯ গা মায়োক্ননবা পাংথোক্লিবা লোক দাউন মনুংদা ইসেন্সিয়েল কোমোদিতীজ (ই.সি.) এক্ত, ১৯৫৫ গী প্রোভিজনশিং শিজিন্নদুনা, তঙাই ফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা ইখ্রে
08 APR 2020 11:20AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং মরাং কাইনা সপ্লাই তৌবা ঙমননবা, কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী, শ্রী অজয় কুমার ভল্লানা রাজ্য পুম্নমক্কী চীফ সেক্রেতরীশিংদা ইসেন্সিয়েল কোমোদিতীজ (ই.সি.) এক্ত, ১৯৫৫ গী প্রোভিজনশিং শিজিন্নদুনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা মথৌ তাবা খোংথাং লৌখৎনবা ইখ্রে। মসিগী পাম্বৈশিং অসিদা স্তোক লিমিৎশিং লেপথোকপা, মমলশিং লেপথোকপা, পোৎথোক হেনগৎহনবা, দীলরশিংগী একাউন্তশিং য়েংশিনবা অমসুং অতৈ থবক-থৌরম কয়া য়াওরি।
মরম কয়ামরুমদগী পোৎথোকশিংদা অমাং-অতা থোকপগী পাউ ফংলি, মরু ওইনা লেবর সপ্লাইদা হন্থরকপগী পাউ ফংলি। অসিগুম্বা ফিভম অসিদা, মদুনা মরম ওইদুনা তঙাইফদবা পোৎলমশিংগী মমল ৱাংখৎহনবা ইনভেন্তরী বিল্দিং/হোরদিং অমসুং ব্লেক মার্কেতিং থোরকপগী ওইথোকপা লৈ। রাজ্যশিংদা মশিং য়াম্না মীয়ামগীদমক্তা চুনবা মমলদা হায়রিবা পোৎলমশিং অসি ফংহন্নবা খুদক্কী ওইবা থৌরাং লৌখৎনবা হায়খি।
মমাংদা, গৃহ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্তকী মখাদা মখোয়গী ওর্দরশিংগা লোইননা চানবা পোৎলমশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং মেদিকেল ইকুইপমেন্তশিংগুম্বা তঙাইফদবা পোৎলমশিংগী মতাংদা মেন্যুফেকচর/প্রদক্সন, ত্রান্সপোর্ত অমসুং অতৈ মরী লৈনবা সপ্লাই-চেন পাইখৎনবগীদমক অয়াবা পীখ্রে।
মখা তানা, ভারত সরকারগী কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ & পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন্না জুন ৩০, ২০২০ ফাওবা কেন্দ্র সরকারগী অয়াবা লৌবগী তঙাইফদবা অদু কোমথোকহন্দুনা ই.সি. এক্ত, ১৯৫৫গী মখাদা ওর্দর তৌনবগীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা খঙহনখি।
ই.সি. এক্তকী মখাদা অরানবা তৌবশিং চহি ৭কী মীয়াৎ তাবা য়াই নত্ত্রগা ফাইন থিবা নত্ত্রগা অনিমক তৌবা য়াই। রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী সরকারশিংদা ব্লেক-মার্কেতিং অমসুং মেন্তিনেন্স ওফ সপ্লাইজ ওফ ইসেন্সিয়েল কোমোদিতীজ এক্ত, ১৯৮০গী মখাদা মরাল লৈরবশিং ফাজিনবগী মতাংদা খন্নবসু য়াই।

Ministry of Home Affairs
MHA writes to States to ensure availability of Essential Goods, by invoking provisions of the Essential Commodities (EC) Act 1955, under Lockdown to fight COVID-19
08 APR 2020 11:20AM by PIB Delhi
As part of maintaining smooth supply of essential items in the country, Union Home Secretary, Shri Ajay Kumar Bhalla has written to all State Chief Secretaries to take urgent steps to ensure availability of essential goods, by invoking provisions of the Essential Commodities (EC) Act 1955. These measures include fixing of stock limits, capping of prices, enhancing production, inspection of accounts of dealers and other such actions.
There have been reports of loss of production due to various factors, especially reduction in labour supply. In this situation, there is a possibility of inventory building/hoarding and black marketing, profiteering, and speculative trading, resulting in price rise of essential goods. The States have been asked to take urgent steps to ensure availability of these commodities at fair prices for public at large.
Earlier, the Ministry of Home Affairs (MHA), with its orders under the Disaster Management Act, has allowed manufacture/production, transport and other related supply-chain activities in respect of essential goods like foodstuff, medicines and medical equipment.
Further, Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Government of India, is authorizing States/Union Territories to notify orders under the EC Act, 1955 by relaxing the requirement of prior concurrence of the Central Government up to June 30, 2020.
Offences under EC Act are criminal offences and may result in imprisonment of 7 years or fine or both. State/Union Territory Governments may also consider detention of offenders under the Prevention of Black-marketing and Maintenance of Supplies of Essential Commodities Act, 1980.