PIB Headquarters
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ପର୍କରେ ଦୈନିକ ପିଆଇବି ବୁଲେଟିନ
05 APR 2020 7:09PM by PIB Bhubaneswar
- ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ଦେଶରେ 3374 କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୭୯ ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବାର ରିପୋର୍ଟ ହସ୍ତଗତ ହୋଇଛି।
- ଔଷଧ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ସରଞ୍ଜାମ ଉତ୍ପାଦନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ଔଷଧ କାରଖାନାଗୁଡ଼ିକର ସୁପରିଚାଳନା ଉପରେ ଦୃଷ୍ଟି ଦେବାକୁ ସମସ୍ତ ଜିଲ୍ଲାପାଳମାନଙ୍କୁ କ୍ୟାବିନେଟ ସଚିବଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
- ସହମତି ଭିତ୍ତିରେ ଏବଂ ପ୍ରଭାବୀ ଢଙ୍ଗରେ କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ ସହମତ ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ।
- ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ପରିଚାଳନା ଲାଗି ଅନଲାଇନ ଡିଜିଟାଲ ପ୍ଲାଟଫର୍ମର ଉପଯୋଗ କରିବା ନିମନ୍ତେ ବିଶ୍ବବିଦ୍ୟାଳୟଗୁଡ଼ିକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଲେ ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
- ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନସ୍ଥ କର୍ମଚାରୀ ଓ ସଂସ୍ଥାନ/ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ ପକ୍ଷରୁ ପିଏମ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିକୁ 430 କୋଟି ଟଙ୍କା ଦାନ
ତାରିଖ : 5.4.20
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପିଆଇବି ପକ୍ଷରୁ ଜାରି ପ୍ରେସ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଏବଂ ଫ୍ୟାକ୍ଟ ଚେକର ତାଲିକା
ପତ୍ର ସୂଚନା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତ ସରକାର
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ଦେଶରେ ୩୩୭୪ ଜଣ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଏମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୭୯ ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି। ୨୬୭ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ହସ୍ପିଟାଲରୁ ଛାଡ଼ ପାଇଛନ୍ତି। ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା ଦେଶର ମୋଟ 274ଟି ଜିଲ୍ଲା କୋଭିଡ-19 ଭୂତାଣୁ ଦ୍ବାରା ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇଛନ୍ତି। ଔଷଧ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ଉତ୍ପାଦନ କାରଖାନାଗୁଡ଼ିକର ସୁପରିଚାଳନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସେ ସମସ୍ତ ଜିଲ୍ଲାପାଳମାନଙ୍କୁ କ୍ୟାବିନେଟ ସଚିବ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611416
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଆମେରିକାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ କଥାବାର୍ତ୍ତା
ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଜୋର ଦେଇ ବୈଶ୍ବିକ ସଂକଟର ମିଳିତ ଭାବେ ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ ଆମେରିକା ପ୍ରତି ଭାରତର ସହଯୋଗକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ। କୋଭିଡ-19କୁ ସହମତି ଭିତ୍ତିରେ ଏବଂ ପ୍ରଭାବୀ ଢଙ୍ଗରେ ପ୍ରତିହତ କରିବା ଲାଗି ଭାରତ-ଆମେରିକା ଭାଗୀଦାରୀର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ବିନିଯୋଗ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଦୁଇ ନେତା ରାଜି ହୋଇଥିଲେ।.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611211
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବ୍ରାଜିଲ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ କଥାବାର୍ତ୍ତା
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବ୍ରାଜିଲ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଜୈର ମେସାସ ବୋଲସୋନାର୍କେ ସହିତ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି। ଦୁଇ ନେତା ବିଶ୍ବରେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ବ୍ୟାପିବା କାରଣରୁ ଦେଖାଦେଇଥିବା ସ୍ଥିତି ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସ୍ପେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନରେ କଥାବାର୍ତ୍ତା
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସ୍ପେନ ସରକାରଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ (ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ସମକକ୍ଷ) ମହାମହିମ ପେଡ୍ରୋ ସାଞ୍ଚେଜ ପେରେଜ କାଷ୍ଟଜନଙ୍କ ସହିତ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି। କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଜନିତ ବୈଶ୍ବିକ ଆହ୍ବାନ ସମ୍ପର୍କରେ ଦୁଇ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611208
ଜୀବନ ରେଖା ଉଡ଼ାନ ବିମାନ ଜରିଆରେ ସାରା ଦେଶରେ 161 ଟନ ମାଲ ପରିବହନ
ଜୀବନ ରେଖା ଉଡ଼ାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ, 116ଟି ବିମାନ ଜରିଆରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ସାରା ଦେଶରେ 161 ଟନ ମାଲ ପରିବହନ କରାଯାଇଛି। ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବେସାମାରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଚୀନ ସହିତ ଏକ ବିମାନ ମାଲ ପରିବହନ ସେତୁ ସ୍ଥାପନ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ଏହା ଜରିଆରେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଜରୁରି ଚିକିତ୍ସା ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନ କରାଯିବ।
ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଆର୍ଥିକ ସଂସ୍ଥାନ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରର ବ୍ୟାଙ୍କ/ଉଦ୍ୟୋଗର ଅଧିକାରୀ ଓ କର୍ମଚାରୀମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିକୁ 430 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଦାନ ଦେଲେ
ଅଣଚିକିତ୍ସା କର୍ମୀଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପୋଷାକ ଡିଜାଇନ କଲା ଦକ୍ଷିଣ ନୌକମାଣ୍ଡ
ଦକ୍ଷିଣ ନୌସେନା କମାଣ୍ଡର କୋଭିଡ କୋର କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଦଳ ପକ୍ଷରୁ ଏକ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପୋଷାକ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି। ଏହାକୁ ଆପାତକାଳିନ ସ୍ଥିତିରେ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ବଳ ଭାବେ କାମ କରିବାକୁ ଥିବା ଅଣଚିକିତ୍ସା କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ତାଲିମ ଦେବା ସମୟରେ ବ୍ୟାଟଲ ଫିଲ୍ଡ ନର୍ସିଂ ଆସିଷ୍ଟାଣ୍ଟ (ବିଏଫଏନଏ)ମାନେ ପରିଧାନ କରିବେ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611157
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଶ୍ବବିଦ୍ୟାଳୟଗୁଡ଼ିକର କୁଳପତିଙ୍କ ସହିତ ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆଲୋଚନା
ପାଠପଢ଼ା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଜାରି ରଖିବା ନିମନ୍ତେ ଶିକ୍ଷକ ଓ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନେ ସ୍ବୟମ ଏବଂ ସ୍ବୟଂ ପ୍ରଭା ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନଲାଇନ ଡିଜିଟାଲ ମାଧ୍ୟମକୁ ତୁରନ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ଲାଗି କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଶ୍ବ ବିଦ୍ୟାଳୟର କୁଳପତିମାନଙ୍କୁ କେନ୍ଦ୍ର ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି। ଅନଲାଇନ ଶିକ୍ଷାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଏବଂ ଅନଲାଇନ ପରୀକ୍ଷା କରିବା ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ପରାମର୍ଶ ଦେବା ଲାଗି ଏକ ସମିତି ଗଠନ କରାଯାଇଛି। ଏଥିରେ ଇଗ୍ନୋର କୁଳପତି ପ୍ରଫେସର ନାଗେଶ୍ବର ରାଓ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ରହିଛନ୍ତି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611200
ଝାଜ୍ଜରସ୍ଥିତ ଅଖିଳ ଭାରତୀୟ ଆୟୁର୍ବିଜ୍ଞାନ ସଂସ୍ଥାନ (ଏମ୍ସ) ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ଡ. ହର୍ଷ ବର୍ଦ୍ଧନ
ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏମ୍ସ ଝାଜ୍ଜର ସମନ୍ବିତ କୋଭିଡ-19 ହସ୍ପିଟାଲ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ । ଏଥିରେ 300 ଆଇସୋଲେସନ ଓ୍ବାର୍ଡ ରହିଛି ଯାହା ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ତ୍ବରିତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଚିକିତ୍ସା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611392
ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଓ ଚିକିତ୍ସା ସରଞ୍ଜାମ ସମେତ ନିୟମିତ ବିମାନ ଯୋଗେ ମାଲ ପରିବହନ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ ଜାରି ରହିଛି : ଡ. ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂ
ଡ. ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଲକଡାଉନ ଘୋଷଣା ହେବା ପରଠାରୁ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର, ଲଦାଖ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସମେତ ଦୂରବର୍ତ୍ତୀ ଇଲାକା ଓ ଦ୍ବୀପାଞ୍ଚଳରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ମାଲବାହୀ ବିମାନରେ ପରିବହନ କରାଯିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କେୟାର୍ସ ରିଲିଫ ପାଣ୍ଠିକୁ ସିଏସଓଆଇର 25 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ଯୋଗଦାନ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତ ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର, ସ୍ବେଚ୍ଛାସେବୀ ସଂଗଠନ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସଂଗଠନ ସହିତ ସମନ୍ବୟ ଲାଗି କ୍ଷମତାପ୍ରାପ୍ତ ଗୋଷ୍ଠୀର ୬ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ
ଶିଳ୍ପ ସଂଗଠନ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସଂଗଠନ ଏବଂ ସିଏସଓଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ମାର୍ଚ୍ଚ 30ରୁ ଏପ୍ରିଲ 3 ତାରିଖ ମଧ୍ୟରେ କ୍ଷମତାପ୍ରାପ୍ତ ଗୋଷ୍ଠୀର ୬ଟି ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି । ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କ ଯୋଗଦାନ, ପରବର୍ତ୍ତୀ ସପ୍ତାହଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କ ଯୋଜନା, ସେମାନେ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ସମସ୍ୟା ଓ ସରକାରଙ୍କ ଠାରୁ ସେମାନଙ୍କ ଆଶା ଆଦି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଆଲୋଚନା ହୋଇଛି।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611246
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଲାଗି ଆଗେଇ ଆସିଲେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ, ଓଏଫବି
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଡିପିଏସୟୁ) ଏବଂ ଗୋଳାବାରୁଦ କାରଖାନା ବୋର୍ଡ (ଓଏଫବି) କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ଦିନରେ ଯୋଗଦାନ ପାଇଁ ଆଗେଇ ଆସିଛନ୍ତି।
କୋଭିଡ-19 ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଶିଳ୍ପ ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କ ସହିତ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଉଦ୍ୟୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ଦ୍ବିତୀୟ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ
ଉଦ୍ୟୋଗ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଛୋଟ ଛୋଟ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ କରିବା, ଖାଦ୍ୟ ଓ ଔଷଧ ଉପଲବ୍ଧତା ନିମନ୍ତେ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ପରିଚାଳନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ଏକ ଅଭିଯୋଗ କେନ୍ଦ୍ର ଗଠନ କରାଯାଇଛି, ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ 50 ପ୍ରତିଶତ ଅଭିଯୋଗ ସମାଧାନ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଅବଶିଷ୍ଟ ବିଚାର ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ରହିଛି।
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏମଏସଏମଇ ପ୍ରଯୁକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକର ବ୍ୟାପକ ଯୋଗଦାନ
ଲଘୁ, କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଏମଏସଏମଇ) ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନ ସ୍ବାୟତ୍ତ ସଂସ୍ଥା ଆଠଟି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ପ୍ରଯୁକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବଡ଼ ଭୂମିକା ନିର୍ବାହ କରୁଛନ୍ତି।
କୋଭିଡ-19 ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଚିନି, ଲୁଣ ଏବଂ ଖାଇବା ତେଲର ନିରନ୍ତର ଯୋଗାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କଲା ଭାରତୀୟ ରେଳପଥ
23 ମାର୍ଚ୍ଚରୁ 4 ଏପ୍ରିଲ 2020, ରେଳପଥ ପକ୍ଷରୁ 1342 ଓ୍ବାଗନ ଚିନି, 958 ଓ୍ବାଗନ ଲୁଣ ଏବଂ 378 ଓ୍ବାଗନ/ଟ୍ୟାଙ୍କ ଖାଇବା ତେଲ ପରିବହନ କରାଯାଇଛି।
ଜନ୍ମ ରେକର୍ଡ ସଂଶୋଧନ ପାଇଁ ପିଏଫ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ସୁବିଧା ଦେବା ନିମନ୍ତେ ସଂଶୋଧିତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ଜାରି କଲା ଇପିଏଫଓ
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଜନିତ ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁ ଆର୍ଥିକ ଚାପରେ ଥିବା ପିଏଫ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ନିଜର ପିଏଫ ସଞ୍ଚୟରୁ ଅଣଫେରସ୍ତ ଯୋଗ୍ୟ ଅଗ୍ରୀମ ଉଠାଇବା ଲାଗି ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ସୁବିଧା ଦେବା ସହିତ ସମସ୍ତ ଆବେଦନଗୁଡ଼ିକର ତୁରନ୍ତ ସମାଧାନ କରିବା ଲାଗି କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ସ୍ତରର ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ଇପିଏଫଓ ପକ୍ଷରୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି।
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
05 APR 2020 7:09PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Text Box: • As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country.• Cabinet Secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.• Prime Minister and US President agree to resolutely and effectively combat COVID-19.• HRD Minister asks Universities to use online digital mediums for academic programmes.• Employees of Finance Ministry and institutions/banks under it contribute over Rs 430 Crore towards PM CARES Fund.
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country. 267 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery.274 districts have been affected by COVID-19 virus in the country. Cabinet secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and the President of USA
Stressing the special relationship between the two countries, the Prime Minister reiterated India’s solidarity with the USA in overcoming this global crisis together. The two leaders agreed to deploy the full strength of the India – US partnership to resolutely and effectively combat COVID-19.
Read more:-
Telephone conversation between PM and President of Brazil
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. JairMessiasBolsonaro, President of Brazil. The two leaders discussed the global situation in the wake of the spread of COVID-19 pandemic.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Spain
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. Pedro Sanchez Perez-Castejon, President of the Government (equivalent to Prime Minister) of Spain. The two leaders discussed the global challenge posed by the COVID-19pandemic.
Read more:-
Lifeline UDAN flights transport 161 tons of cargo across the country
Under Lifeline UDAN, 116 flights have been operated and Cargo transported till date is around 161 tons. On the international front, the Ministry of Civil Aviation and Air India have worked closely with China to establish a cargo air-bridge between the two countries for transfer of critical medical supplies.
Read more:-
Officers & staff of Ministry of Finance, Financial Institutions and Public Sector Banks/Enterprises Contributes Rs 430 crore towards PM CARES Fund
Rs228.84Crore is the estimated salary contribution and Rs201.79Crore came from CSR and others
Read more:-.
FAQs on Power Grid operations during light out
For details, visit
Read more:-
Institutions/ Autonomous Organisations/Departments of HRD Ministry contribute more than 38.91 Crore Rupees to PM CARE Fund to fight against COVID-19
28 different Institutions/ Autonomous Organisations/departments of Ministry of HRD have contributed more than 38.91 Crore Rupees to PM CARES Fund to fight against COVID-19.
Read more:-
Southern Naval Command Designs Training Capsule for Non-Medical Personnel
The COVID core working group of Southern Naval Command has prepared a Training Capsule for Battle Field Nursing Assistant (BFNA) to train non- medical personnel who will work as force multipliers in times of emergencies.
Read more:-
HRD Minister interacts with VCs of Central Universities
HRD Minister has directed all the Vice Chancellors to motivate their faculty and students to use SWAYAM and SWAYAM PRABHA in mission mode and also through other online digital mediums to continue the academic program. To promote online education and give suggestions regarding online examination a committee under the chairmanship of Prof. NageshwarRao, VC, IGNOU has been constituted.
Read more:-
Dr. Harsh Vardhan visits AIIMS Jhajjar, takes stock of preparedness to overcome COVID-19
Health Minister stated that the AIIMS Jhajjar will function as dedicated COVID-19 hospital consisting of 300 bed isolation wards which would ensure prompt care for patients in isolation requiring advanced medical support.
Read more:-
Regular Air Cargo supplies, including essential commodities and medical equipment are reaching Northeast: Dr. Jitendra Singh
DrJitendra Singh has said that soon after the declaration of the Lockdown, decision was taken that Air Cargo flights carrying essential supplies will be operated on priority in the North Eastern Region as well as other distant regions including the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh, and the Island territories.
Read more:-
CSOI contributes Rs 25 lakh to the Prime Minister Cares Relief Fund
For details,
Read more:-
Empowered Group # 6 on Coordinating with Private Sector, NGOs, and International Organisations for COVID-19-related Response Activities
Six meetings were conducted between 30 March and 3 April with industry associations, IOs, and CSOs about their contribution to the response, their plans for the coming weeks, and the issues they are facing, and their expectations from the government.
Read more:-
Defence PSUs, OFB pitch in to fight against COVID-19
Defence Public Sector Undertakings (DPSUs) and Ordnance Factory Board (OFB) of Ministry of Defence (MoD) have pitched in to shore up the national fight against COVID-19.
Read more:-
Food Processing Industry Minister holds 2nd Video Conference with Industry representatives during Covid-19 lockdown
Grievance Cell formed to resolve the micro issues being faced by the industry, to facilitate supply chain and logistics management for availability of food and medicines, had resolved 50% of queries received while rest were in the pipeline.
Read more:-
MSME Technology Centres Contributing in a Big Way in Fight Against COVID19
Eighteen operational Technology centres, autonomous bodies under Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME), are also playing their role and contributing in the fight with COVID19.
Read more:-
Indian Railways ensures that supply of sugar, salt and edible oil are fully maintained for consumption of the common man during the COVID-19 lockdown
From 23rd March to 4th April 2020, Railways has transported 1342 wagons of sugar, 958 wagons of salt and 378 wagons/tanks of edible oil.
Read more:-
EPFO Issues Revised Instructions to Facilitate PF Members to Rectify their Birth Records
EPFO has instructed field offices to expedite disposal of online requests, enabling PF members in financial distress, to apply online for availing non- refundable advance from their PF accumulations to tide over the COVID-19 pandemic.
Read more:-
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
1. Special 50 bedded COVID-19 hospital designated at Pasighat, Arunachal Pradesh.
2. 105 swabs collected of people who came in contact with Guwahati COVID positive patient.
3. In Manipur, all non- emergency procedures suspended at major hospitals designated for Covid emergency.
4. Meghalaya Electric Corporation assured that adequate arrangement has been made to handle the variation during the 9 minute period from 9pm today.
5. In Mizoram, Deptt of Disaster Management and Rehabilitation has spent Rs. 4.28crore to fight against Covid-19.
6. Nagaland to set up COVID-19 hospitals in all districts; till now only at Kohima, Mokokchung and Dimapur.
7. Weekly haat in Border Town Rangpo, Sikkim was shutdown today for a few hours as people were not following norms.
8. Tripura CM appealed to the people of the state to light a diya, torch or candle today at 9 PM from the balcony or near doors.
SOUTH ZONE
Kerala
Cab Secy praises Pathanamthitta Dist. Admn& Health Dept for effective tackling of Covid.
A patient died in Kasargod because of closure of Kerala-Karnataka border.
State to set up Covid 19 facility at Kasargod Medical College.
Tamilnadu
2 more deaths in the state, toll rises to five.
6,000 workers to screen Chennai residents from today.
Karnataka
Total cases gone up to 146. Today 2 new cases added, in Bangalore city. So far 4 dead & 11 discharged.
Andhra Pradesh
34 new cases today, total +ve cases now 226.
Max cases reported in Kurnool(23) today.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500