Ministry of Defence
NCC Cadets Embarked Onboard INS Tir Return from Overseas Deployment
05 APR 2020 6:41PM by PIB Delhi
INS Tir, a cadet's training ship of Indian Navy under Southern Naval Command (SNC) with 14 Naval Wing NCC cadets from different parts of the country embarked, returned to Kochi on completion of Overseas Deployment of the "First Training Squadron"(1TS).
The NCC cadets had embarked INS Tir on 29 Feb 20 & were given maximum exposure on various facets of life at sea through a structured training programme, with special emphasis on the role of Indian Navy. The cadets enthusiastically participated in all activities of the ship. During the ship's community outreach programme at an old age home in Port Louis, Mauritius, the NCC cadets won the admiration of the inmates by their sprightly enthusiasm and caring touch. The interactions were restricted due to the developing COVID-19 situation. The cadets also gained immensely from regular interaction with Indian Naval officers as also the foreign sea riders and trainees from Maldives, Seychelles, Bangladesh, Sri Lanka and Myanmar who were also embarked onboard the ship.
The Overseas Deployment of 1TS ships was curtailed due to the COVID 19 pandemic and the ships returned to harbour on 04 Apr 20 after completing a 14-day quarantine period at sea. Due to the impracticality of Social distancing onboard ships, the whole ship with its personnel is treated as a cohort and quarantined as a whole. The crew of the ships and NCC cadets are presently undergoing an additional 14-day quarantine period in harbour as a precautionary measure.

প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
বিদেশ ভ্ৰমণত যোৱা সামুদ্ৰিক জাহাজ আই এন এছ তিৰত নিয়োজিত এন চি চি কেডেটৰ দেশলৈ প্ৰত্যাৱৰ্তন
05 APR 2020 6:41PM by PIB Guwahati
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা অহা এনচিচিৰ নৌসেনা শাখাৰ ১৪ গৰাকী কেডেটৰ সৈতে দক্ষিণ নৌসেনা কামাণ্ড চমুকৈ এছ এন চিৰ অন্তৰ্গত ভাৰতীয় নৌসেনাৰ কেডেট প্ৰশিক্ষণ জাহাজ আই এন এছ তীৰে প্ৰথমটো প্ৰশিক্ষণ স্কোৱাড্ৰ’ন সম্পন্ন কৰি কোচিলৈ উভতি আহিছে।
উল্লেখ্য যে বিগত ২৯ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২০ তাৰিখে আইএনএছ তীৰত আৰোহন কৰা এইসকল এনচিচি কেডেটক এক নিৰ্ধাৰিত গাঁথনিপূৰ্ণ প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীৰ যোগেদি সাগৰীয় জীৱনৰ বিভিন্ন দিশৰ ওপৰত পৰ্যাপ্ত জ্ঞান প্ৰদান কৰা হয়, বিশেষকৈ ভাৰতীয় নৌসেনাৰ কাৰ্যাৱলী সম্পৰ্কে তেওঁলোকক এই প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীত অৱগত কৰোৱা হয়। এই কেডেটসকলে জাহাজত অনুষ্ঠিত আটাইবোৰ কাৰ্যসূচীতেই উৎসাহেৰে অংশগ্ৰহণ কৰে। মৰিছাছৰ প’ৰ্ট লুইছস্থিত এক বৃদ্ধাবাসত অনুষ্ঠিত এক ৰাজহুৱা আউটৰীচ্চ অনুষ্ঠানত এই এনচিচিৰ দলটোৱে তেওঁলোকৰ যতন আৰু লক্ষণীয় উৎসাহৰ বাবেই আবাসীসকলৰ প্ৰসংশা বুটলিবলৈও সক্ষম হৈছিল। অৱশ্যে সমগ্ৰ বিশ্বতে চলি থকা ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে মত-বিনিময় অনুষ্ঠান ৰখা হোৱা নাছিল। কেডেটসকলে এই প্ৰশিক্ষণকালত ভাৰতীয় নৌ সেনাবাহিনীৰ বিষয়াসকলৰ লগতে বিদেশী সামূদ্ৰিক ৰাইডাৰ তথা মালদ্বীপ, ছিছেলী, বাংলাদেশ, শ্ৰীলংকা আৰু ম্যানমাৰৰ পৰা অহা প্ৰশিক্ষাৰ্থীসকলৰ সৈতে হোৱা নিয়মিত বাৰ্তালাপৰ যোগেদি যথেষ্ট জ্ঞান আহৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
অৱশ্যে এই প্ৰথমটো স্কোৱাড্ৰ’নৰ বৈদেশিক মোতায়েনৰ সময় ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত চমু কৰা হয় আৰু সমূদ্ৰতেই ১৪ দিনীয়া কোৰেণ্টাইন সময় অতিবাহিত কৰাৰ পিছত ৪ এপ্ৰিলত জাহাজবোৰ বন্দৰলৈ উভতি আহে। যিহেতু জাহাজত সামাজিক দূৰত্ব ৰক্ষা কৰাটো বাস্তৱিক নহয়, সেয়েহে সমগ্ৰ দাহাজখনকেই ইয়াত থকা কৰ্মচাৰীৰে সৈতে কোৰেণ্টাইন ৰখা হৈছিল। এই জাহাজবোৰৰ কৰ্মচাৰীসকল আৰু এনচিচি কেডাৰসকলক সাৱধানতাৰ দিশেৰে বন্দৰতেই এতিয়া আন ১৪ দিনৰ বাবে কোৰেণ্টাইনত ৰখাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে।