শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়
প্ৰ’ভিডেন্ট ফাণ্ড অৰগেনাইজেশ্যনৰদ্বাৰা জন্মৰ সঠিক তথ্য বিচাৰি সদস্যসকললৈ সংশোধিত নিৰ্দেশাৱলী জাৰি
05 APR 2020 3:47PM by PIB Guwahati
’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ সময়ত এম্প্লয়িজ প্ৰ’ভিডেন্ট ফাণ্ড অৰগেনাইজেশ্যনে অনলাইন সেৱা বিস্তৃত কৰি ইয়াৰ ক্ষেত্ৰ কাৰ্যালয়সমূহলৈ সদস্যসকলৰ জন্মৰ সঠিক তথ্য বিচাৰি সংশোধিত নিৰ্দেশাৱলী জাৰি কৰিছে, যাৰ ফলত ই পি এফ অ’ৰ ওচৰত কে’ ৱাই চি জমা দিয়াৰ লগতে সদস্যসকলৰ সাৰ্বজনীন খাটা নম্বৰো সুৰক্ষিত থাকিব।
নথিৰ পুনঃপৰীক্ষণৰ সময়ত যদি দুটা জন্মৰ তাৰিখ পোৱা যায় আৰু দুয়োটাৰ ব্যৱধান ৩ বছৰতকৈ কম হয়, তেন্তে আধাৰ কাৰ্ডত থকা জন্মৰ তাৰিখটো গ্ৰহণযোগ্য হ’ব। সদস্যসকলে অনলাইনযোগে জন্মৰ তাৰিখ শুদ্ধ কৰিবলৈ আবেদন কৰিব পাৰে।
আধাৰ কাৰ্ডৰ লগত মিলাই ই পি এফ অ’ই অনলাইনযোগে লগে লগে সদস্যৰ জন্মৰ তাৰিখ শুদ্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হ’ব। এই প্ৰক্ৰিয়া অতি নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু কম সময়তে সম্পাদিত হ’ব।
ই পি এফ অ’ই অনলাইনযোগে লাভ কৰা অনুৰোধসমূহৰ প্ৰতি ক্ষীপ্ৰতাৰে সঁহাৰি জনাবলৈ ক্ষেত্ৰ কাৰ্যালয়সমূহলৈ নিৰ্দেশাৱলী জাৰি কৰিছে আৰু সদস্যসকল যাতে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ সময়ত আৰ্থিক সমস্যাত নপৰে তাৰ বাবে তেওঁলোকে ঘূৰাই দিব নলগাকৈ ভৱিষ্যতনিধিৰ ধন আগতীয়াকৈ লাভ কৰিবৰ বাবে অনলাইনযোগে অনুৰোধ কৰাৰো সুবিধা কৰিছে।

Ministry of Labour & Employment
EPFO Issues Revised Instructions to Facilitate PF Members to Rectify their Birth Records
05 APR 2020 3:47PM by PIB Delhi
In a move to extend the availability and reach of online services in the wake of the COVID-19 pandemic, EPFO has issued revised instructions to its field offices to facilitate PF members to rectify their date of birth in EPFO records, thus ensuring that their UAN is KYC compliant.
The date of birth recorded in 'Aadhaar' will now be accepted as valid proof of date of birth for the purpose of rectification, provided that the difference in the two dates is less than 3 years. The PF subscribers can submit the correction requests online.
This will enable EPFO to validate the date of birth of members online with UIDAI instantaneously, thus authenticating and reducing the processing time of change requests.
EPFO has instructed field offices to expedite disposal of online requests, enabling PF members in financial distress, to apply online for availing non refundable advance from their PF accumulations to tide over the COVID-19 pandemic.