PIB Headquarters
ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত পিআইবিৰ দৈনিক বুলেটিন
04 APR 2020 7:02PM by PIB Guwahati
(বিগত ২৪ ঘণ্টাত ক’ভিড-১৯ সম্বন্ধীয় প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি আৰু পিআইবিৰ ফাষ্ট-চেকসমূহ ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে)
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ পৰা ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত আপডেট
এই পৰ্যন্ত ২৯০২টা ক’ভিড-১৯ৰ নিশ্চিত পৰিঘটনা আৰু ৬৮টা মৃত্যুৰ ঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ ১৮৩জন ব্যক্তি সুস্থ হোৱাৰ পিছত মুকলি কৰি দিয়া হৈছে৷ ১৭খন ৰাজ্যত তবলিগী জামাত সম্পৰ্কীয় ১০২৩টা পৰিঘটনা পোৱা হৈছে৷ মৃত্যু হোৱা লোকসকলৰ অধিকাংশই বয়োজ্যেষ্ঠ অথবা ডায়েবেটিছ, হাইপাৰটেনচন, বৃক্ক/কাৰ্ডিয়াক আদি সমস্যাৰ ভুক্তভোগী আথিল৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এম্পাৱাৰ্ড গ্ৰুপৰ সৈতে অনুষ্ঠিত হোৱা বৈঠকত সভাপতিত্ব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ দেশতে ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰস্তুতি পুনৰীক্ষণৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত চিকিৎসালয়ৰ উপলব্ধতা, উপযুক্ত আইচ’লেচন আৰু কোৱাৰেণ্টাইন সুবিধাসমূহ লগতে ৰোগ নিৰীক্ষণ, পৰীক্ষণ, সংকটকালীন শুশ্ৰূষাৰ প্ৰশিক্ষণ আদিৰ পুনৰীক্ষণ কৰে আৰু বিভাগসমূহক সকলো অত্যাৱশ্যকীয় চিকিৎসা সামগ্ৰীৰ সঁজুলি যেনে পিপিই, মাস্ক, গ্ল’ভ আৰু ভেণ্টিলেটৰসমূহৰ উৎপাদন, আহৰণ আৰু উপলব্ধতা নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611007
৫এপ্ৰিলৰ নিশা ৯বজাত সম্পন্ন লগা কাৰ্যক্ৰমৰ সময়চোৱাত গ্ৰীড-সুস্থিৰতা থাকিব পৰাকৈ বাহাল আছে যথা বিধি যাৱতীয় ব্যৱস্থা
দেশৰ জনসাধাৰণক এপ্ৰিলৰ নিশা বজাৰ পৰা .০৯ বজালৈ স্বেচ্ছাই তেওঁলোকৰ ঘৰৰ লাইটসমূহ নুমুৱাবলৈ আহ্বান জনাইছে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে। এই আহ্বানৰ পৰিপ্ৰেক্ষিততে বিদ্যুত-শক্তিৰ গ্ৰীডসমূহৰ নিয়মীয়া সুস্থিৰতা বিঘ্নিত হোৱাৰ লগতে ল্টেজৰ তাৰতম্য ঘটিব পাৰে আৰু বৈদ্যুতিক উপকৰণসমূহৰ ব্যাপক ক্ষতিসাধন কৰিব পাৰে বুলি দেশজুৰি এক জনৰৱ সৃষ্টি হোৱাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰালয়ে আজি এক বিজ্ঞপ্তি প্ৰকাশ কৰে। এনে কোনো ক্ষয়-ক্ষতিৰ সম্ভাৱনা নাই বুলি স্পষ্ট কৰি দি বি়জ্ঞপ্তিখনত কোৱা হয় যে এই ধাৰণা সত্য তথ্য আধাৰিত নহয়
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611020
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে ৰাজ্যসমূহে ৰাষ্ট্ৰজোৰা লক্-ডাউনৰ সময়ত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগানৰ ক্ষেত্ৰত সন্মুখীন হোৱা সমস্যাসমূহৰ তৃণমূল পৰ্যায়ৰ বিষয়সমূহ স্পষ্ট কৰে
ৰাজ্যসমূহে জিলা প্ৰাধিকৰণ আৰু ক্ষেত্ৰীয় সংস্থাসমূহক তৃণমূল পৰ্যায়ত সমস্যাসমূহ সমাধান কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610872
গৃহমন্ত্ৰালয়ে লক্-ডাউনৰ পৰা ৰেহাই দিলে কৃষিগত যন্ত্ৰাদি, অতিৰিক্ত অংশ আৰু পুনৰ নিৰ্মাণ, ট্ৰাক পুনৰ নিৰ্মাণৰ দোকান আৰু চাহ উদ্যোগক
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610862
২১দিনীয়ালক ডাউন সময়চোৱাতসামাজিক ব্যৱধান বিধিমানি চলি খেতি-পথাৰৰ কাম-কাজ সুকলমে চলোৱাৰ বাবে ৰাজ্যসমূহলৈ গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ পৰামৰ্শ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610759
টিডিএছ/টিচিএছ ব্যৱস্থাৰ অনুপালনত জটিলতাৰ সন্মুখীন হোৱা কৰদাতাসকলৰ সুবিধাৰ্থে চিবিডিটিয়ে জাৰি কৰিছে আয়কৰ আইনৰ ১১৯, ১৯৬১ নিৰ্দেশনাৱলী
ভিড-১৯ মহামাৰীয়ে সৰ্বত্ৰ ছানি ধৰাৰ সময়তে প্ৰায় সকলো খণ্ডতে সাধাৰণ কৰ্মজীৱন ব্যাহত হৈছে৷ সেয়ে কৰদাতাসকলৰ সুবিধাৰ্থে চিবিডিটিয়ে আয়কৰ আইন, ১৯৬১ৰ অধীনত ১১৯ৰ দ্বাৰা নিম্নোক্ত নিৰ্দেশনাসমূহ জাৰি কৰিছে৷.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611042
ক’ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰিবলৈ প্ৰস্তুতিসমূহৰ পুনৰীক্ষণৰ বাবে ডাঃ হৰ্ষবৰ্ধনে পৰিদৰ্শন কৰিলে এলএনজেপি হাস্পতাল; এলএনজেপিক ক’ভিড-১৯ৰ চিকিৎসালয়ৰ বাবে উৎসৰ্গীকৃত কৰা হৈছে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611039
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি প্ৰত্যেক ৰাজ্যৰ ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ ক্ষতিশংকা ব্যৱস্থাপনা পুঁজিলৈ ১১,০৯২ কোটি টকা প্ৰদানত অনুমোদন জনালে গৃহ মন্ত্ৰালয়ে
মুখ্যমন্ত্ৰীসকলৰ সৈতে হোৱা ভিডিঅকনফাৰেন্সত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰদান কৰা প্ৰতিশ্ৰুতি অনুসৰি কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰত্যেকখন ৰাজ্যৰ ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ ক্ষতিশংকা ব্যৱস্থাপনা পুঁজিলৈ (এছডিআৰএমএফ) ১১,০৯২ কোটি টকা মুকলি কৰি দিয়াৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে৷
.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610756
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী বেঞ্জামিন নেতান্যাহুৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়৷ দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাৰ লগতে দুয়োখন দেশৰ চৰকাৰে স্বাস্থ্য সংকটৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610826
ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ইচিআইয়ে পিচুৱালে ৰাজ্যসভাৰ নিৰ্বাচন;পিছলৈ ঘোষণা কৰা নতুন তাৰিখhttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610801
ৰবি শস্য চপোৱাৰ সুচলতা আৰু গ্ৰীষ্মকালীন শস্যৰ বীজ তৈয়াৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত কৃষি সহযোগিতা আৰু কৃষক কল্যাণ বিভাগৰ পদক্ষেপ
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত কৃষকসকল যাতে বিপদত নপৰে আৰু ৰবি শস্য চপোৱা তথা গ্ৰীষ্মকালীন শস্যৰ বীজ তৈয়াৰ কৰাৰ কাম যাতে সুকলমে হয় তাৰবাবে ভাৰত চৰকাৰৰ কৃষি সহযোগিতা আৰু কৃষক কল্যাণ বিভাগে বিভিন্ন পদক্ষেপ হাতত লৈছে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610809
ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰিবলৈ ঘৰতে প্ৰস্তুত কৰা মাস্কৰ মেনুৱেল
ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰিবলৈ ঘৰতে প্ৰস্তুত কৰা মাস্কৰ মেনুৱেলৰ পিডিএফ চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰক
ভিড-১৯ৰে মোকাবিলা কৰাৰ বাবে এনআৰএলৰ অধীনত মাস্ক উৎপাদনৰ প্ৰচেষ্টা
ভিড-১৯ৰে মোকাবিলা কৰাৰ অৰ্থে গ্ৰামোন্নয়নৰ মন্ত্ৰালয় ৰাষ্ট্ৰীয় গ্ৰামীণ জীৱিকা অভিযান(এনআৰএলএম) অধীনত দেশৰ ২৪খন ৰাজ্যৰ ৩৯৯খন জিলাৰ আত্ম-সহায়ক গোটসমূহে মাস্ক প্ৰস্তুতৰ কামত লাগি আছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610981
ক’ভিড-১৯ৰ নমুনা পৰীক্ষণৰ বাবে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে চিএছআইআৰ-আইএমটেকে
চিএছআইআৰ-আইএমটেকেও ব্যক্তিগত সুৰক্ষাত্মক সঁজুলি প্ৰদান কৰি স্বাস্থ্যকৰ্মীসকলক সহায়ৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছেছ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610953
ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে ক’ভিড-১৯ৰ লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত শক্তি, পৰিবহণ আৰু আৰু প্ৰধান আন্তঃগাঁথনিমূলক খণ্ডৰ যোগান শৃংখল অব্যাহত ৰখাৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰিছে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611048
ঘৰুৱা কাৰ্গো বিমানৰ চলাচলে ভাৰতৰ ভিড-১৯ বিৰোধী অভিযানক শক্তি প্ৰদান কৰিছে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610990
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে পৰ্যটন আৰু আতিথ্য খণ্ড সম্পৰ্কীয় উদ্যোগসমূহৰ সৈতে অনুষ্ঠিত কৰিলে ভাৰ্চুৱেল কনফাৰেন্স; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611063
কেন্দ্ৰীয় মানৱ সম্পদ মন্ত্ৰীয়ে ভিডিঅকনফাৰেন্সৰ মাধ্যমেৰে বিভিন্ন বিশ্ববিদ্যালয়, মহাবিদ্যালয় আৰু বিদ্যালয়ৰ মূৰব্বী, শিক্ষক আৰু শিক্ষাৰ্থীৰে ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত মতবিনিময় কৰে
কেন্দ্ৰীয় মানৱ সম্পদ উন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰমেশ পোখৰিয়াল নিশাংকে আজি এক ভিডিঅকনফাৰেন্সৰ মাধ্যমেৰে দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ কেইবাখনো বিশ্ববিদ্যালয়, মহাবিদ্যালয় আৰু বিদ্যালয়ৰ মূৰব্বী, শিক্ষক আৰু ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ সৈতে ৰনা ভাইৰাছৰ সংক্ৰমণ সন্দৰ্ভত মতবিনিময় কৰে৷
. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610814
কেন্দ্ৰীয় মানৱ সম্পদ বিকাশ মন্ত্ৰীয়ে নতুন দিল্লীত মুকলি কৰিলে এআইচিটিইৰ দ্বাৰা বিকশিত এমএইচআৰডি এআইচিটিই ভিড-১৯ ষ্টুডেণ্ট হেল্পলাইন ৰ্টেল
ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ আৰু ৰাষ্ট্ৰজোৰা লক্-ডাউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত কিছুমান শিক্ষাৰ্থীয়ে মহাবিদ্যালয় আৰু হোষ্টেল বন্ধ থকা হেতুকে সমস্যাৰ সন্মুখীন বলগীয়া হৈছে৷ তেনে ধৰণৰ শিক্ষাৰ্থীসকলক সহায় প্ৰদানৰ বাবে এআইচিটিইয়ে এমএইচআৰডি এআইচিটিই ভিড-১৯ ষ্টুডেণ্ট হেল্পলাইন ৰ্টেল শীৰ্ষক এক ৰ্টেল মুকলি কৰিছে৷ এই নতুন ৱেবছাইটটোৰ ইউআৰএল - https://helpline.aicte-india.org
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610781
ভিড-১৯ সৃষ্টি কৰা জটিল পৰিস্থিতিৰে মোকাবিলা কৰা সন্দৰ্ভত বন্দৰৰ লগত জড়িতসকলৰ সৈতে শ্ৰী মনসুখ মাণ্ডব্যৰ ভিডিঅকনফাৰেন্সhttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610772
ভিড-১৯ৰ সময়ত দুৰ্গতলৈ সহায়ৰ হাত নৌবহিনীৰ গোৱাস্থিত কৰ্তৃপক্ষৰ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610807
ৰোনা ভাইৰাছ (ভিড-১৯) বিৰুদ্ধে যুঁজৰ প্ৰতি সমৰ্থন অব্যাহত ৰাখিছে ভাৰতীয় বায়ু সেনা বাহিনীয়ে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610800
হেক দা ক্ৰাইছিছ-ইণ্ডিয়া, কভিড-১৯ ৰ বিৰুদ্ধে সংগ্ৰাম শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰচেষ্টা অনলাইন হেকাথনৰ মাধ্যমেৰে মুকলি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610780
ডিএছটি বিত্তপোষিত ষ্টাৰ্ট-আপে ক’ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰিবলৈ প্ৰস্তুত কৰিলে ৰসায়নমুক্ত ছিলভাৰযুক্ত বীজাণুনাশক
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611066
নেচনেল ইন’ভেচন ফাউণ্ডেটচন- চেলেঞ্জ ভিড-১৯ প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ উদ্ভাৱনী মানসিকতাৰ নাগৰিকক আহ্বান ভাৰতৰ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611069
#ক’ভিড১৯ৰ ফেক্ট চেক

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
04 APR 2020 7:02PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 2902 confirmed cases of COVID-19 and 68 deaths have been reported. 183 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery. 1023 cases have been linked to TablighiJamaat across 17 States. It has been observed that most of the deaths are being reported from elderly people or people having co-morbidities such as diabetes, hypertension, kidney/ cardiac issues etc.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611137
PM chairs meeting of Empowered Groups
Prime Minister has reviewed countrywide preparedness regarding availability of hospitals, proper isolation and quarantine facilities as well as disease surveillance, testing and critical care training and also directed the concerned groups and officials to ensure sufficient production, procurement and availability of all essential medical equipment such as PPEs, masks, gloves and ventilators.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611007
Adequate arrangements and protocols in place to handle grid stability during lights out event on 5th April at 9:00 PM
The Prime Minister has appealed to the people to voluntarily switch off their lights between 9:00 p.m. to 9:09 p.m. on the 5th of April. Some apprehensions have been expressed that this may cause instability in the grid and fluctuation in voltage which may harm the electrical appliances. These apprehensions are misplaced.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611020
MHA clarifies on ground level issues being faced by States in ensuring smooth flow of supply chain of Essential Items during National Lockdown
States advised to inform District authorities and field agencies regarding the Clarifications so as to avoid any ambiguity at the ground level
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610872
MHA issues an Addendum to exempt Shops of Agricultural machinery, spare parts & repair; Truck repair shops and Tea industry from Lockdown Restrictions
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610862
MHA writes to States to ensure Smooth Harvesting and Sowing Operations, while maintaining Social Distancing, during 21-day Lockdown to fight COVID-19
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610759
CBDT issues orders u/s 119 of IT Act,1961 to mitigate hardships to taxpayers arising out of compliance of TDS/TCS provisions
Due to outbreak of the Covid-19 pandemic, there is severe disruption in the normal working of almost all sectors. To mitigate the hardships of taxpayers, the CBDT has issued directions/clarifications by exercise of its power u/s 119 of the Income-tax Act, 1961. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611042
Dr. Harsh Vardhan visits LNJP Hospital to take stock of preparedness to overcome COVID-19; LNJP to function as dedicated COVID-19 hospital
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611039
Home Ministry approves release of Rs 11,092 crores under State Disaster Risk Management Fund
Following the assurance given by Prime Minister, ShriNarendraModi during his video conference meeting with the Chief Ministers, Home Minister, ShriAmit Shah has approved the release of Rs 11,092 crores under the State Disaster Risk Management Fund (SDRMF), to all States.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610756
Telephone conversation between Prime Minister and PM of Israel
Prime Minister had a telephone conversation with His Excellency Mr. Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel.The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic and the response strategies adopted by their respective Governments to the health crisis. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610826
ECI further defers RajyaSabha poll in view of COVID-19;Fresh date to be announced laterhttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610801
Steps being taken for smooth harvesting of Rabi Crop and sowing of summer crop
For ensuring that the farmers do not suffer from any adverse fall out during the lockdown period, Department of Agriculture Cooperation and Farmers Welfare is taking several measures for smooth harvesting of Rabi Crop and sowing of summer crop.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610809
Manual on Home Made Masks to prevent COVID-19
Click here to see PDF of Manual on Home Made Masks to prevent COVID-19
Mask production initiated in wake of COVID-19 Pandemic under NRLM
Face mask production has been initiated by Self Help Groups (SHGs) members in 24 States covering 399 Districts of the country under the Ministry of Rural Development’s National Rural Livelihood Mission (NRLM).
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610981
CSIR-IMTECH takes up sample testing for Covid-19
CSIR-IMTECH is also supporting healthcare professionals by providing Personal Protection Equipment. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610953
Indian Railways ensures supply chain fully functional for power, transport and key infrastructure sectors during the COVID-19 lockdown
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611048
Domestic cargo flights strengthen India’s fight against Covid-19
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610990
Ministry of Tourism holds a virtual conference with the Industry associations of Tourism and Hospitality sector; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611063
HRD Minister interacts with heads, teachers and students of several universities, colleges and schools across the country on COVID- 19
ShriNishank expresses gratitude to all the teachers and students for playing an active role in the war against COVID-19. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610814
MHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portal launched
In view of the outbreak of COVID19 and National lockdown, some students have been facing difficulties due to closure of colleges and hostels. In order to provide help and support to such students, AICTE has come out with a uniqueMHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portaltoaddress the issues.URL is https://helpline.aicte-india.org
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610781
Shipping Minister holds video conference with the stakeholders of Ports to deal with COVID-19 situation; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610772
Goa Naval Area Extends Support to those In Need
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610807
IAF Continues Its Support Towards Fight Against Coronavirus
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610800
Hack the Crisis – India, an Online Hackathon to find working solutions for overcoming COVID 19 pandemic launched
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610780
DST funded startup develops chemical free silver based disinfectant to fight COVID 19 pandemichttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611066
National Innovation Foundation – India invites innovative citizens to participate in its Challenge Covid-19 Competition https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611069
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500