PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
04 APR 2020 7:02PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 2902 confirmed cases of COVID-19 and 68 deaths have been reported. 183 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery. 1023 cases have been linked to TablighiJamaat across 17 States. It has been observed that most of the deaths are being reported from elderly people or people having co-morbidities such as diabetes, hypertension, kidney/ cardiac issues etc.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611137
PM chairs meeting of Empowered Groups
Prime Minister has reviewed countrywide preparedness regarding availability of hospitals, proper isolation and quarantine facilities as well as disease surveillance, testing and critical care training and also directed the concerned groups and officials to ensure sufficient production, procurement and availability of all essential medical equipment such as PPEs, masks, gloves and ventilators.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611007
Adequate arrangements and protocols in place to handle grid stability during lights out event on 5th April at 9:00 PM
The Prime Minister has appealed to the people to voluntarily switch off their lights between 9:00 p.m. to 9:09 p.m. on the 5th of April. Some apprehensions have been expressed that this may cause instability in the grid and fluctuation in voltage which may harm the electrical appliances. These apprehensions are misplaced.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611020
MHA clarifies on ground level issues being faced by States in ensuring smooth flow of supply chain of Essential Items during National Lockdown
States advised to inform District authorities and field agencies regarding the Clarifications so as to avoid any ambiguity at the ground level
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610872
MHA issues an Addendum to exempt Shops of Agricultural machinery, spare parts & repair; Truck repair shops and Tea industry from Lockdown Restrictions
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610862
MHA writes to States to ensure Smooth Harvesting and Sowing Operations, while maintaining Social Distancing, during 21-day Lockdown to fight COVID-19
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610759
CBDT issues orders u/s 119 of IT Act,1961 to mitigate hardships to taxpayers arising out of compliance of TDS/TCS provisions
Due to outbreak of the Covid-19 pandemic, there is severe disruption in the normal working of almost all sectors. To mitigate the hardships of taxpayers, the CBDT has issued directions/clarifications by exercise of its power u/s 119 of the Income-tax Act, 1961. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611042
Dr. Harsh Vardhan visits LNJP Hospital to take stock of preparedness to overcome COVID-19; LNJP to function as dedicated COVID-19 hospital
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611039
Home Ministry approves release of Rs 11,092 crores under State Disaster Risk Management Fund
Following the assurance given by Prime Minister, ShriNarendraModi during his video conference meeting with the Chief Ministers, Home Minister, ShriAmit Shah has approved the release of Rs 11,092 crores under the State Disaster Risk Management Fund (SDRMF), to all States.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610756
Telephone conversation between Prime Minister and PM of Israel
Prime Minister had a telephone conversation with His Excellency Mr. Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel.The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic and the response strategies adopted by their respective Governments to the health crisis. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610826
ECI further defers RajyaSabha poll in view of COVID-19;Fresh date to be announced laterhttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610801
Steps being taken for smooth harvesting of Rabi Crop and sowing of summer crop
For ensuring that the farmers do not suffer from any adverse fall out during the lockdown period, Department of Agriculture Cooperation and Farmers Welfare is taking several measures for smooth harvesting of Rabi Crop and sowing of summer crop.
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610809
Manual on Home Made Masks to prevent COVID-19
Click here to see PDF of Manual on Home Made Masks to prevent COVID-19
Mask production initiated in wake of COVID-19 Pandemic under NRLM
Face mask production has been initiated by Self Help Groups (SHGs) members in 24 States covering 399 Districts of the country under the Ministry of Rural Development’s National Rural Livelihood Mission (NRLM).
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610981
CSIR-IMTECH takes up sample testing for Covid-19
CSIR-IMTECH is also supporting healthcare professionals by providing Personal Protection Equipment. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610953
Indian Railways ensures supply chain fully functional for power, transport and key infrastructure sectors during the COVID-19 lockdown
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611048
Domestic cargo flights strengthen India’s fight against Covid-19
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610990
Ministry of Tourism holds a virtual conference with the Industry associations of Tourism and Hospitality sector; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611063
HRD Minister interacts with heads, teachers and students of several universities, colleges and schools across the country on COVID- 19
ShriNishank expresses gratitude to all the teachers and students for playing an active role in the war against COVID-19. https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610814
MHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portal launched
In view of the outbreak of COVID19 and National lockdown, some students have been facing difficulties due to closure of colleges and hostels. In order to provide help and support to such students, AICTE has come out with a uniqueMHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portaltoaddress the issues.URL is https://helpline.aicte-india.org
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610781
Shipping Minister holds video conference with the stakeholders of Ports to deal with COVID-19 situation; https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610772
Goa Naval Area Extends Support to those In Need
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610807
IAF Continues Its Support Towards Fight Against Coronavirus
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610800
Hack the Crisis – India, an Online Hackathon to find working solutions for overcoming COVID 19 pandemic launched
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610780
DST funded startup develops chemical free silver based disinfectant to fight COVID 19 pandemichttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611066
National Innovation Foundation – India invites innovative citizens to participate in its Challenge Covid-19 Competition https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611069
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
04 APR 2020 7:02PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা কোভিদ-১৯গী কেস ২৯০২ লৈরে অমসুং মীওই ৬৮ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ১৮৩ ময়ুমদা হনখ্রে । রাজ্য ১৭তা কেস ১০২৩ তাব্লিগি জামাতকী থৌদোক্কা মরি লৈনৈ । শিরিবা মীওই অয়াম্বা অহলশিং নৎত্রগা দাইবেতিস, হাইপরতেন্সন, কিদনি অমসুং থম্মোয়গী লায়না লৈবা মীওইশিংনি।
ইমপ্বার গ্রুপস মীফম প্রধান মন্ত্রীনা চেয়র লৌখি
হোস্পিতালশিং শেমগৎনবা, ক্বারেনতাইন তৌনবা, লায়না থিজিন্নবা, তেস্ত তৌনবা অমসুং ক্রিতিকেল কিয়ারগী ত্রেনিং পীনবা লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং তঙাইফদবা হিদাক-লাংথকশিং য়াওনা পি পি ইশিং, মাক্সশিং, গ্লোবশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং মতিক চানা পুথোক্নবা, লৈশিন্নবা অমসুং ফংহন্নবা মরি লৈনবা কাংবুশিং অমসুং ওফিসিয়েলশিংদা খঙহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611007
কোভিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা য়ুমদা মাক্স শানবা মেনুয়েল
Click here to see PDF of Manual on Home Made Masks to prevent COVID-19
লৈবাক্কী অথিংবা মনুংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফজনা ফংহনবদা রাজ্যশিংনা থেংনরিবা অসিগী মতাংদা অচুম্বা ৱাফমশিং এম ঐচ এনা শেংদোক্লি
চমম্নবা থোক্তনবা দিস্ত্রিক এজেন্সিশিং অমসুং ফিল্ড এজেন্সিশিংদা মসিগী মতাংদা শেংদোক্নবা রাজ্যশিংদা পাউতাক পীরে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610872
অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউগী মেছিন য়োনবা, স্প্যার পার্তশিং অমসুং রিপ্যারগী দুকানশিং; ত্রক শেম্বা দুকানশিং অমসুং চাগী ইন্দস্ত্রি কোমথোক্নবা এম ঐচ এনা এদদেন্দম থোক্লে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610862
কোভিদ-১৯ থেংন্নবা অথিংবা থম্লিবা মনুংদা, মীয়াম লাপ্না লৈহন্দুনা মহৈ-মরোং লোকপা অমসুং হুনবগী থবকশিং নিংথিনা পাংথোকহন্নবা এম ঐচ এনা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610759
স্তেৎ দিজাস্তর রিক্স মেনেজমেন্ত ফন্দগী মখাদা লুপা ক্রোর ১১,০৯২ থাদোকপা হোম মিনিস্ত্রিনা অয়াবা পীরে
চীফ মিনিস্তরশিংগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকপদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাজবা পীখিবগী মতুংদা , স্তেৎ দিজাস্তর রিক্স মেনেজমেন্ত ফন্দগী মখাদা লুপা ক্রোর ১১,০৯২ রাজ্যশিংদা থাদোকপা হোম মিনিস্তর অমিত সাহনা অয়াবা পীরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610756
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রীগী মরক্ত তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
প্রধান মন্ত্রীনা ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং মখোয়গী লৈবাকশিংনা হকশেলগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱারি শানখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610826
কোভিদ-১৯গী য়েংলগা ই সি আইনা মখা তানা রাজ্য সভাগী মীখল য়ৈথোকলে; অনৌবা মতম কোন্না লাউথোক্লগনি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610801
নিংথম মহৈ-মরোং ফজনা লোক্নবা অমসুং কালেনগী মহৈ-মরোং ফজনা হুন্নবা থবকশিং পায়খৎলে
অথিংবা মতম মনুংদা লৌমীশিং খুদোংচাদবা অমতা থেংনদনবা নিংথম মহৈ-মরোং ফজনা লোক্নবা অমসুং কালেনগী মহৈ-মরোং ফজনা হুন্নবা এগ্রিকলচর কোওপরেসন অমসুং ফার্মস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা থৌরাং কয়া পায়খৎলে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610809
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী এন আর এল এমগী মখাদা মাক্স পুথোকপা হৌরে
রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিগী নেসনেল রুরেল লাইফলিহুদ মিসনগী মখাদা লৈবাক অসিগী রাজ্য ২৪গী জিলা ৩৯৯দা লৈবা সেল্ফ হেল্প গ্রুপস মেম্বরশিংনা মাক্স পুথোকপা হৌরে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610981
সি এস আই আর-আই এম তি ই সি ঐচনা কোভিদ-১৯গী সেম্পল তেস্ত তৌবা হৌরে
পরসোনেল প্রোতেক্সন ইকুপমেন্ত পীদুনা সি এস আই আর-আই এম তি ই সি ঐচনা হকশেলগী মীওইশিং মতেং পাংলি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610953
ভারতনা কোভিদ-১৯ থেংনরিবা অসি লৈবাক মনুংগী কারগো ফ্লাইতশিংনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610990
কোভিদ-১৯গী মতাংদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা য়ুনিভর্সিতিশিং, কোলেজশিং অমসুং স্কুলশিংগী হেদশিং, ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিংগা ঐচ আর দি মিনিস্তরগা ৱারি শানখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610814
এম ঐচ আর দি এ আই সি তি ই কোভিদ-১৯ ইসতুদেন্ত হেল্পলাইন পোর্তেল হাংদোক্লে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং লৈবাক্কী অথিংবা অসিনা মরম ওইদুনা কোলেজশিং অমসুং হোস্তেলশিং থিংজিনখিবদগী মহৈরোই খর অৱাবা মায়োক্নখি । হায়রিবা মহৈরোইশিং অসি মতেং পাংনবা এ আই সি তি ইনা অখন্নবা এম ঐচ আর দি এ আই সি তি ই কোভিদ-১৯ ইসতুদেন্ত হেল্পলাইন পোর্তেল অমা হাংদোক্লে । মসিগী য়ু আর এল অসি https://helpline.aicte-india.org নি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610781
কোভিদ-১৯ থেংন্নবা হিথাংফমশিংগী মরি লৈনবশিংগা সিপ্পিং মিনিস্তরগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610772
দরকার ওইবা মীওইশিংদা গৱা নেভেল এরিয়ানা মতেং পীখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610807
কোরোনাভাইরস থেংন্নবা আই এ এফনা মখা তানা মতেং পাংলি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610800
অৱাবা কোকহনসি-ভারত, কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা পাম্বৈ পুথোক্নবা ওনলাইন হেক্কাথোন অমা হৌদোক্লে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1610780
এপ্রিল ৫গী নুমিদাং পুং ৯দা মৈ মুৎলিঙৈ মনুংদা গ্রিদ ফজনা মথৌ পাংথোক্নবা মতিক চাবা থৌরাং লৌখৎলে
এপ্রিল ৫দা নুমিদাং পুং ৯দগী পুং ৯:০৯ ফাওবা মীয়াম্না মশানা খঙনা মৈ মুৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়জরি । মসিনা গ্রিদতা অকায়বা লাক্কনি হায়না মীওই খরনা চিংনবা ফাওরি অমসুং ভোলতেচ হেনগৎলকপদগী ইলেকত্রিক্কী পোৎলমশিং মাংহনবা য়াই হায়না থাজরি । হায়রিবা চিংনবশিং অদু অরানবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611020
তি দি এস/তি সি এস প্রোবিজনশিং ঙাকপগী মতাংদা তেক্স থিরবশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা সি বি দি তিনা ওর্দর য়ু /এস ১১৯, আই তি এক্ত, ১৯৬১ ইসু তৌরে
কোভিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা সেক্তর খুদিংমক থবক ফজনা পাংথোকপদা অকাইবা থোকলে । তেক্স থিরবশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা সি বি দি তিনা ওর্দর য়ু /এস ১১৯, আই তি এক্ত, ১৯৬১ ইসু তৌরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611042
কোভিদ-১৯ থেংন্নবা শেমশারিবশিং য়েংশিন্নবা দোক্তর হর্স বরধন এল এন জে পি হোস্পিতালদা চৎখি ; এল এন জে পি অসি কোভিদ-১৯গী কৎথোক্লবা হোস্পিতাল ওইনা থবক তৌগনি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611039
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা ভারত রেলৱেজনা পৱার, ত্রান্সপোর্ত অমসুং মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরশিংদা পোৎ-চৈ ফজনা ফংহল্লি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611048
তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতি সেক্তরগী ইন্দস্ত্রি এসোসিয়েসনগা তুরিজম মিনিস্ত্রিগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611063
কোভিদ-১৯ লাইচৎ থেংন্নবা দি এস তিনা ফন্দ থাদবা স্তার্দঅপনা কেমিকেল য়াওদবা সিলভরদা য়ুম্ফম ওইবা মহিক হাৎনবা হিদাক পুথোক্লে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611066
কোভিদ-১৯গী চাংদম্নবা শরুক য়ানবা নেসনেল ইন্নোবেসন ফাউন্দেসন ইন্দিয়ানা মীয়ামদা খঙহল্লি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611069
Fact Check on #Covid19