ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କ୍ରୀଡାବିତମାନଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ମତ ବିନିମୟ
• କୋଭିଡ-19ର ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପଞ୍ଚସୂତ୍ରୀ ମନ୍ତ୍ର ସଂକଳ୍ପ, ସଂଯମ, ସକାରାତ୍ମକତା, ସମ୍ମାନ ଓ ସହଯୋଗ
• କ୍ରୀଡାବିତମାନେ ଦେଶ ପାଇଁ ଗୌରବ ଆଣିଛନ୍ତି, ବର୍ତ୍ତମାନ ସକାରାତ୍ମକ ମନୋଭାବ ଦ୍ୱାରା ଦେଶର ମନୋବଳ ଦୃଢ଼ କରିବାରେ ସେମାନଙ୍କର ଗୁରୁଦାୟୀତ୍ୱ ରହିଛି - ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ କ୍ରୀଡାବିତ, ସକାରାତ୍ମକତା ଓ ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ୱ ଉପରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଲାଗି କଲେ ସଂକଳ୍ପ
03 APR 2020 12:54PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ଜରିଆରେ କ୍ରୀଡାବିତମାନଙ୍କ ସହ ମତ ବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, କୋଭିଡ-19 ସମଗ୍ର ମାନବ ସମାଜ ନିମନ୍ତେ ଏକ ଘାତକ ରୂପ ଧାରଣ କରିଛି । ପ୍ରଥମ ବିଶ୍ୱଯୁଦ୍ଧ ପରେ ଅଲିମ୍ପିକକୁ ସ୍ଥଗିତ କରିବା ଘଟଣାରୁ ଏହାର ଗମ୍ଭିରତା ବେଶ ଜଣାପଡୁଛି । ୱିମ୍ବଲଡନ ଏବଂ ଭାରତରେ ଆପିଏଲ କ୍ରୀଡା ଭଳି ଲୋକପ୍ରିୟ ଖେଳଗୁଡିକୁ ଏହି ମହାମାରୀର ଭୟାଭୟତାକୁ ଆଖି ଆଗରେ ରଖି ଘୁଞ୍ଚାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ଖେଳରେ ଅସାଧାରଣ ନୈପୁଣ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଦେଶକୁ ଗୌରାବାନ୍ୱିତ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କ୍ରୀଡାବିତମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶବାସୀଙ୍କ ନୈତିକ ମନୋବଳ ଦୃଢ଼ କରିବା ସହ ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ୱ ଓ ଲକଡାଉନ କାଳରେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀଗୁଡିକୁ ପାଳନ କରିବା ନେଇ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସଚେତନ କରାଇବାରେ ସେମାନେ ଗୁରୁଦାୟିତ୍ୱ ତୁଲାଇ ପାରିବେ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି । କ୍ରୀଡା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ତାଲିମ ଓ କଡା ମୁକାବିଲାର ସମ୍ମୁଖିନ କରିବାର ସାହାସ, ସକାରାତ୍ମକ ମନୋଭାବ, ଆତ୍ମଶୃଙ୍ଖଳା ଓ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସରେ ଜଣେ କ୍ରୀଡାବିତ ତାହାର ତାଲିମ କାଳରେ ଶିକ୍ଷା କରିଥିବାରୁ ଏବେ ତାହାକୁ ଆଧାର କରି ସେମାନେ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବା ଦିଗରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବେ ।
କ୍ରୀଡାବିତମାନେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ସଚେତନ କରିବା ପାଇଁ ପାଞ୍ଚଟି ବିଷୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବାଲାଗି ସେ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ମହାମାରୀର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ, ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ୱ ପାଇଁ ସଂଯମ, ଆଶାବାଦୀ ହେବା ପାଇଁ ସକାରାତ୍ମକତା, ଏ ଦିଗରେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭୂମିକାରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ପୁଲିସ କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ସହଯୋଗ । ଏହାବ୍ୟତିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରିଲିଫ ପାଣ୍ଠିକୁ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ସ୍ତରରେ ଦାନ ଅନ୍ୟ ଏକ ଆବଶ୍ୟକତା । ଏହାଛଡା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଭୟ ଶାରୀରିକ ଓ ମାନସିକ ଦୃଢ଼ତାର ବାର୍ତ୍ତା ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ସହ ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନିୟମାବଳୀଗୁଡିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ କ୍ରୀଡାବିତମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଏଭଳି ଘଡିସନ୍ଧି ମୂହୁର୍ତ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ କ୍ରୀଡାବିତମାନେ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ତ୍ୟାଗପୂତ ମନୋଭାବ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଏହି କରୋନା ମୁକାବିଲା ଯୁଦ୍ଧରେ ଅବତୀର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ସମ୍ମାନ ଜଣାଇଥିବାରୁ ସେମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଶୃଙ୍ଖଳା, ମାନସିକ ଦୃଢ଼ତା ମଣିଷର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ ବୋଲି ସେମାନେ କହିଛନ୍ତି ।
କ୍ରୀଡାବିତମାନଙ୍କ ବଳିଷ୍ଠ ଯୋଗଦାନ ଯୋଗୁଁ ଭାରତ ଏଭଳି ମହାମାରୀର ସାମ୍ନା କରିପାରିବ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଶାପୋଷଣ କରିଛନ୍ତି । ଭାରତ ରତ୍ନ ଶ୍ରୀ ସଚିନ ତେନ୍ଦୁଲକର, ବିସିସିଆଇ ସଭାପତି ଶ୍ରୀ ସୌରଭ ଗାଙ୍ଗୁଲୀ, ଜାତୀୟ ମହିଳା ହକି ଦଳର ଅଧିନାୟିକା ସୁଶ୍ରୀ ରାଣି ରାମପାଲ, ବେଡମିଣ୍ଟନ ଖେଳାଳୀ ସୁଶ୍ରୀ ପି.ଭି.ସିନ୍ଧୁ, କବାଡି ଖେଳାଳୀ ତଥା ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ପୁଲିସ ବାହିନୀର ଡିଏସପି ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ଠାକୁର, ଦୌଡାଳୀ ସୁଶ୍ରୀ ହିମା ଦାସ, ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗ ଉଚ୍ଚ ଡିଆଁ ଖେଳାଳୀ ଶରତ କୁମାର, ବିଶିଷ୍ଟ ଟେନିସ ଖେଳାଳୀ ସୁଶ୍ରୀ ଅଙ୍କିତା ରାଇନା, ବିଶିଷ୍ଟ କ୍ରିକେଟ ଖେଳାଳୀ ଶ୍ରୀ ଯୁବରାଜ ସିଂ ଏବଂ ଜାତୀୟ ପୁରୁଷ କ୍ରିକେଟ ଦଳର ଅଧିନାୟକ ଶ୍ରୀ ବିରାଟ କୋହଲିଙ୍କ ସମେତ 40ରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ଵ ଖେଳାଳୀ ଏହି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ । କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମେତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ମଧ୍ୟ ମତ ବିନିମୟରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM interacts with Sportspersons
PM gives the five-point mantra of ‘Sankalp, Sanyam, Sakaratmakta, Samman Sahyog’ to tackle COVID-19
Sportspersons have brought glory to the nation, now they have an important role to play in boosting morale of the nation and spreading positivity: PM
Praising the leadership of PM, sportspersons pledge to spread the message of positivity and social distancing
03 APR 2020 12:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with eminent sportspersons via video conference.
Prime Minister said that COVID-19 is an adversary of the entire humanity and the gravity of the situation can be ascertained from the fact that for the first time since World War II, the Olympics has been postponed. Several other prominent international sporting events like Wimbledon and domestic sporting events like Indian Premier League for cricket have been shifted as well due to the challenges created by the pandemic.
Prime Minister praised the sportspersons for bringing glory to the nation through stellar performances on the field. Now they have a very important role to play in boosting the morale of the nation as well as spreading the message of social distancing along with asking people to continuously follow advisories given during lockdown. He underlined that the traits learnt in sports training viz the ability to face challenges, self-discipline, positivity and self-belief are the essential tools to combat the spread of the virus.
Prime Minister asked them to include the following five points in their message to people: ‘sankalp’ to fight the pandemic, ‘sanyam’ to follow social distancing, ‘sakaratmakta’ to maintain positivity, ‘samman’ to respect the frontline soldiers in this battle including the medical fraternity, the police personnel etc and ‘sahyog’ at personal level as well as at national level through contribution to PM-CARES fund. He also asked them to highlight the importance of both physical and mental fitness and also popularize guidelines released by AYUSH Ministry.
The sportspersons praised the leadership of the Prime Minister in this challenging time. They also thanked him for ensuring that the frontline health care workers and police personnel involved in this battle get the respect they truly deserve for their selfless service. They talked about the importance of discipline, mental strength, following a fitness regimen and taking steps to boost immunity.
Prime Minister mentioned that it is imperative India emerges victorious in this battle against the pandemic and expressed confidence in pro-active participation by the sportspersons in this battle.
More than 40 top sportspersons from across disciplines including Bharat Ratna Shri Sachin Tendulkar, BCCI President Shri Sourav Ganguly, Women's Hockey team captain Ms. Rani Rampal, ace badminton player Ms. PV Sindhu, Kabaddi player and DSP in Himanchal Pradesh Police Shri Ajay Thakur, sprinter Ms Hima Das, para athlete high jumper Shri Sharad Kumar, top tennis player Ms. Ankita Raina, eminent cricketer Shri Yuvraj Singh and Men’s cricket team captain Shri Virat Kohli participated in the video conference. Union Minister for Youth Affairs and Sports and other senior officials of the Ministry also participated in the interaction.