ৰেল মন্ত্ৰালয়
দেশৰ ক’ভিড-১৯ বিৰোধী অভিযানত সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰ বাবে ৰে’লবিভাগৰ প্ৰস্তুতি পৰ্যালোচনা কৰিলে ৰে’ল আৰু বাণিজ্য দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে
ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে শেহতীয়া ১২মাহত কোনো ৰে’ল-দুৰ্ঘটনাত এজনো যাত্ৰীয়ে প্ৰাণ হেৰুৱাবলগীয়া হোৱা নাই, ভাৰতত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰভাৱ যতদূৰ সম্ভৱ সীমিত কৰাৰ বাবে এতিয়া আমি প্ৰয়াস অব্যাহত ৰাখিছো : গোৱেল
দুৰ্যোগ আক্ৰান্তক খাদ্য আৰু অন্যান্য সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰ বাবে বিষয়া-বৰ্গক নিৰ্দেশ
01 APR 2020 1:40PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ৰে’ল আৰু বাণিজ্য তথা উদ্যোগ দপ্তৰৰ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে আজি এক আলোচনাত ভাৰতীয় ৰে’ল বিভাগৰ সকলো বিষয়া-কৰ্মচাৰীকে দুৰ্যোগৰ এই মুহূৰ্তত সংকটপীড়িতসকলক খাদ্য দ্ৰব্যৰ লগতে অন্যান্য সহায়ৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকে কৰিব পৰা সকলোখিনি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ‘আইআৰচিটিচি’ আৰু ‘আৰপিএফ’-ৰ দৰে বিভাগটোৰ অধীনস্থ সংস্থাসমূহে ইতিমধ্যেই সংকটাপন্ন ৰাইজৰ মাজত বিনামূলীয়া আহাৰ বিতৰণ দৰে অভিযান অব্যাহত ৰাখিছে। এই প্ৰসংগত মত প্ৰকাশ কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিভাগটোৱে আগবঢ়োৱা সেৱাৰ পৰিসৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰি অধিক লোকলৈ সেৱা প্ৰদানৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ পোষকতা কৰে। বিভগৰ ষ্টেষ্টশ্যনসমূহৰ সমীপবৰ্তী এলেকা সমূহৰ উপৰি দূৰ-দূৰণি সংকটাপন্ন ৰাইজৰ মাজত গৈয়ো সেৱা আগবঢ়োৱাৰ বাবে স্থানীয় প্ৰশাসন আৰু স্বেচ্ছাসেৱী সংস্থসমূহৰ সৈতে সহযোগিতাৰে আগবঢ়াৰ বাবেও মন্ত্ৰী গোৱেলে বিভাগৰ স্থানীয় দায়িত্ববাহী বিষয়াসকলক তত্পৰতা গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। আজিৰ আলোচনাত ৰে’ল বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী সুৰেশ অংগাড়ী, ৰে’ল বেৰ্ডৰ সদস্যসকল, মহা প্ৰবন্ধকৰ লগতে ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ মূৰব্বীসকল ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰে সংযোজিত হয়।
আলোচনা কালত মন্ত্ৰী গোৱেলে দেশৰ ক’ৰোনা বিৰোধী অভিযানত ৰে’ল বিভাগে আগবঢ়োৱা অনবদ্য সহযোগিতাৰ বাবে ভূয়সী প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে যাত্ৰীবাহী ডবাসমূহক ‘আইচলেশ্যন কক্ষ’লৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ সিদ্ধান্তক ‘উদ্ভাৱনী পদক্ষেপ’ বুলিয়ে অভিহিত কৰে। তেওঁ বিভাগটোৰ প্ৰতিটো মণ্ডলেই এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰাৰ লগতে সাম্ভাব্য প্ৰত্যাহ্বান চম্ভালি ল’ব পৰাকৈ যিমান পাৰি সোনকালেই এইবোৰ সাজু কৰি তুলিবলৈ সক্ষম হ;ব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰে। উল্লেখ্য যে সাধাৰণ ডবাসমূহক ‘আইচলেশ্যন কক্ষ’ৰ ৰূপত গঢ়ি তোলাৰ বাবে পৰ্যায়ক্ৰমে আৰম্ভ কৰা প্ৰয়াসৰ প্ৰথমটো পৰ্যায়ত ৫০০০টা ডবাৰ কাম ইতিমধ্যেই আৰম্ভ হৈছে।
আলোচনা কালত ‘ৰে’ল বোৰ্ড’ৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী বিনোদ কুমাৰ যাদৱে তথ্য দাঙি ধৰি কয় যে প্ৰধনমন্ত্ৰীয়ে জনোৱা আহ্বানৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই ইতিমধ্যে বোৰ্ডৰ তৰফৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সাহায্য নিধি ‘পিএম কেয়াৰ্ছ’লৈ ১৫১কোটি টকাৰ অৰিহণা আগবঢ়োৱা হৈছে।
অতিকে গুৰুত্বপূৰ্ণ সা-সামগ্ৰীসমূহৰ তড়িত আদান-প্ৰদান সম্ভৱ কৰাৰ লক্ষ্যৰে ৰে’ল বিভাগে ইতিমধ্যে আৰম্ভ কৰা বিশেষ ‘পাৰ্চেল ৰে’লগাড়ী’সমূহৰ কাৰ্য-বিধিৰ প্ৰসংগ পৰ্যালোচনা কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ঔষধ, চিকিত্সা সংক্ৰান্তীয় উপকৰণ, খাদ্য-দ্ৰব্যৰ দ্ৰুত পৰিবহণ সম্ভৱ কৰিবলৈকে এনে ধৰণৰ ৰে’লগাড়ীৰ সংখ্যা আৰু অধিক কৰাৰ পোষকতা কৰে। এনে ৰে’লগাড়ীসমূহৰ দ্বাৰা ই-কমাৰ্চ প্ৰতিষ্ঠানৰ যোগান-ব্যৱস্থাও বাৰুকৈয়ে উপকৃত হ’ব বুলি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে প্ৰসংগতে উল্লেখ কৰে। এই পৰ্যন্ত দেশৰ ৮টা ৰে’লপথত ‘পাৰ্চেল ৰেলগাড়ী’ৰ চলাচল অব্যাহত আছে যদিও অচিৰেই এই সংখ্যা ২০লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে প্ৰক্ৰিয়া অব্যাহত আছে।
ক’ৰোনা বিৰোধী অভিযানৰ ক্ষেত্ৰত আগন্তুক দুটামান সপ্তাহ জটিল হ’ব বুলি উল্লেখ কৰা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই যুঁজত দেশক বিজয়ী কৰাৰ বাবে সকলোৱে মাৰবান্ধি থিয় হোৱা উচিত বুলি মন্তব্য কৰে।
প্ৰসংগক্ৰমে তেওঁ ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে শেহতীয়া ১২মাহত কোনো ৰে’ল-দুৰ্ঘটনাত এজনো যাত্ৰীয়ে প্ৰাণ হেৰুৱাবলগীয়া হোৱা নাই বুলিও তথ্য দাঙি ধৰে। তেওঁ কয়, এই মুহূৰ্তত আমি সকলোৱে ভাৰতত কটভিড-১৯ৰ প্ৰভাৱ যতদূৰ সম্ভৱ সীমিত কৰাৰ বাবে প্ৰয়াস অব্যাহত ৰাখিছো।

Ministry of Railways
Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal reviews the preparations of Indian Railways in supplementing national efforts for fighting COVID-19
For the first time in history, not a single passenger lost their life in last twelve months in a railway accident; Now we are working to make sure that COVID-19 has least impact on India : Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal
Directs the officials to reach out to needy people with food and other assistance
01 APR 2020 1:40PM by PIB Delhi
Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal has directed the officials of Indian Railways to reach out to needy people with food and other assistance to the best of their human abilities and resources. Railway Organizations like IRCTC and RPF are already engaged in distribution of free meals to the needy persons. The Minister said that Railways should widen the outreach of their efforts and go beyond the proximities of railways stations to deeper areas in consultation with district authorities and NGOs etc. The meeting was attended by Minister of State for Railways Shri Suresh Angadi, members of the Railway Board, GMs and heads of PSUs from across the nation, who linked up through video conferencing.
Complimenting the Railways for extraordinary work being done so far in the fight against Corona and adopting innovative solutions like conversion of passenger coaches as isolation coaches, Shri Piyush Goyal expressed confidence that all the zones will meet the challenge of making these coaches fully ready and would be equipped at the earliest. It may be noted that work on conversion of first lot of 5000 coaches has already started in a phased manner
Railway Board officials informed the Minister that following Prime Minister's call to the nation, a contribution of Rs 151 crore was being made to PM CARE fund. Chairman Railway Board Shri Vinod Kumar Yadav informed that Employees of Indian Railways and Rail PSUs took a decision to forego one day's salary and contribute to the PM CARE Fund. Many Railway PSUs are also planning to contribute to the fund to bolster the national efforts.
While reviewing the running of special Parcel Trains by Railways to supply important items, Shri Piyush Goyal asked the officials to make the service available on more routes so that goods like medicines, essential equipments, edibles can be supplied all over the country in a quick time. E- Commerce companies and suppliers of other important goods which are needed in smaller quantities, are going to benefit from the parcel trains. Parcel special trains are already running on 8 routes and 20 more are in the pipe line in different zones.
Shri Piyush Goyal said that the next few weeks are critical in the fight against Corona virus and a determined effort by all of us would ensure that the nation wins the fight.
The Minister said that for the first time in history, not a single passenger lost their life in last twelve months in a railway accident. Now we are working to ensure that COVID 19 has least impact on India.