Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and the President of the Republic of France
31 MAR 2020 8:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with His Excellency Emmanuel Macron, President of the Republic of France.
Prime Minister expressed his condolences to H.E. President Macron for the loss of lives in the ongoing COVID-19 pandemic. The leaders discussed the domestic and international aspects of the crisis, and underlined the importance of global collaboration and solidarity in the present situation. They agreed that the expert teams of both countries would actively share information on measures to prevent the spread of the virus, and research on treatment and vaccines.
The French President strongly agreed with Prime Minister’s view that the COVID-19 crisis is a turning point in modern history, and offers the world an opportunity to forge a new human-centric concept of globalisation.
The leaders underlined the importance of not losing sight of other global concerns like Climate Change, which impact humanity as a whole. They also stressed the need to devote special attention to the needs of less developed countries, including those in Africa, during the present crisis.
H.E. President Macron warmly welcomed Prime Minister’s suggestion that the practice of yoga offers a convenient means of ensuring mental and physical well-being, for people confined to their homes by the pandemic. He confirmed that Yoga has been winning new practitioners in France during the present health crisis.
Both leaders agreed that the India-France partnership could contribute to advancing a spirit of human-centric solidarity in the present difficult times.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
31 MAR 2020 8:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি ইমানুয়েল মেক্রোনগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক চত্থরিবা লাইচৎ কোবিদ-১৯দা লৈখিদ্রবশিংগীদমক রাস্ত্রপতি মেক্রোনদা মহাক্কী ওইবা অৱাবা ফোংদোকখি। লুচিংবশিংনা ক্রাইসিস ইসিগী দোমেস্তিক অমসুং ইন্তরনেস্নেল এস্পেক্তশিংদা খন্ন-নৈনখি অমদি হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসিদা গ্লোবেল কোলাবোরেসন অমসুং সোলিদরিতীগী মরুওইবা অদু খংমিন্নখি। মখোয়না লৈবাক অনিমক্কী এক্সপার্ত তিমশিংনা ভাইরস অসি শন্দোরকপা থিংনবা খোংথাংদা ইনফোর্মেশন অমদি ত্রিৎমেন্ত অমসুং ভেক্সিন্দা রিসর্স শেয়ার তৌনবদা য়ানবা পুরকখি।
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিনা প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েংদা য়াম্না কন্না য়ানিংবা ফোংদোকখি মদুদি কোবিদ-১৯গী ক্রাইসিস অসি মোদর্ন হিস্তরীদা তর্নিং পোইন্ত অমনি, অমদি মালেমদা গ্লোবেলাইজেসনগী অনৌবা হ্যুমেন-সেন্ত্রিক কনসেপ্ত অমা শেম্ননবা তঞ্জা অমা পীরি।
লুচিংবশিংনা মীওইবা জাতিদা মপুং ফানা মমি তারিবা ক্লাইমেৎ চেঞ্জগুম্বা অতোপ্পা মালেমগী শিংনরিবশিংদা মীৎয়েং মাংদনবগী মরুওইবা অদু খংমিন্নখি। মখোয়না হৌজিক-হৌজিক্কী ক্রাইসিস মনুং অসিদা আফ্রিকা য়াওনা চাউখৎত্রিবা লৈবাকশিংগী দরকার ওইবশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংবগী মরুওইবদসু অকনবা ৱাফম থমখি।
রাস্ত্রপতি মেক্রোন্না প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম্বু তরাম্না ওকখি মদুদি যোগ প্রেক্তিস তৌবনা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মখোয়-মখোয়গী য়ুমশিংদা নৈশিন্দুনা লৈরিবা মীওইশিংগীদমক পুক্নিং অমসুং হকচাং য়াইফনবা উপায় অমা পীরি। যোগনা হৌজিক ওইরিবা হেল্থ ক্রাইসিস মনুংদা ফ্রান্সতা অনৌবা প্রেক্তিস্নরশিং মায় পাক্লি হায়বা মহাক্না কনফার্ম তৌখি।
লুচিংবা অনিমক্না য়ানবা পুরকখি মদুদি ভারত-ফ্রান্স পার্তনশিপনা হৌজিক ওইরিবা অরুবা মতম অসিদা হ্যুমেসেন্ত্রিক সোলিদরিতীগী স্পিরিৎ অমা খুমাং চাওশিলহনবদা থৌদাং লৌগনি