Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and the President of the Republic of France
31 MAR 2020 8:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with His Excellency Emmanuel Macron, President of the Republic of France.
Prime Minister expressed his condolences to H.E. President Macron for the loss of lives in the ongoing COVID-19 pandemic. The leaders discussed the domestic and international aspects of the crisis, and underlined the importance of global collaboration and solidarity in the present situation. They agreed that the expert teams of both countries would actively share information on measures to prevent the spread of the virus, and research on treatment and vaccines.
The French President strongly agreed with Prime Minister’s view that the COVID-19 crisis is a turning point in modern history, and offers the world an opportunity to forge a new human-centric concept of globalisation.
The leaders underlined the importance of not losing sight of other global concerns like Climate Change, which impact humanity as a whole. They also stressed the need to devote special attention to the needs of less developed countries, including those in Africa, during the present crisis.
H.E. President Macron warmly welcomed Prime Minister’s suggestion that the practice of yoga offers a convenient means of ensuring mental and physical well-being, for people confined to their homes by the pandemic. He confirmed that Yoga has been winning new practitioners in France during the present health crisis.
Both leaders agreed that the India-France partnership could contribute to advancing a spirit of human-centric solidarity in the present difficult times.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
31 MAR 2020 8:58PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଏମାନୁଏଲ ମାକ୍ରୋନଙ୍କ ସହ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି ।
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଯୋଗୁଁ ହୋଇଥିବା ଜନହାନି ପାଇଁ ମହାମହିମ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିଜର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ଦୁଇ ନେତା ଏହି ସଙ୍କଟର ଘରୋଇ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତିକ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ସ୍ଥିତିରେ ବୈଶ୍ୱିକ ସହଯୋଗର ମହତ୍ୱ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ଦୁଇ ଦେଶର ବିଶେଷଜ୍ଞ ଦଳ ଭୂତାଣୁର ବ୍ୟାପକତାକୁ ରୋକିବାର ଉପାୟ ଏବଂ ଉପଚାର ତଥା ଟୀକା ଉଦ୍ଭାବନ ସମ୍ପର୍କିତ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଓ ଗବେଷଣା ସୂଚନା ସକ୍ରିୟ ଭାବେ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ବାଂଟିବା ପାଇଁ ଦୁଇ ନେତା ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।
କୋଭିଡ-19 ସଙ୍କଟ ଆଧୁନିକ ଇତିହାସରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିଛି ଏବଂ ଏହା ବିଶ୍ୱକୁ ଏକ ନୂତନ ମାନବ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଅବଧାରଣା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଦୃଢ ସମର୍ଥନ କରିଥିଲେ ।
ଜଳବାୟୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଭଳି ଅନେକ ବୈଶ୍ୱିକ ବିଷୟ ଯାହା ସମଗ୍ର ମାନବ ଜାତିକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରୁଛି ସେଗୁଡିକ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟି ଦେବା ପାଇଁ ଏହି ଦୁଇ ନେତା ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନର ସଙ୍କଟାପନ୍ନ ସ୍ଥିତିରେ ଆଫ୍ରିକା ସହିତ କମ ବିକଶିତ ଦେଶଗୁଡିକର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ପାଇଁ ଦୁଇ ନେତା ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।
ମହାମାରୀ କାରଣରୁ ନିଜ ଘରେ ଆବଦ୍ଧ ଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଯୋଗାଭ୍ୟାସ ଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କ ମାନସିକ ଏବଂ ଶାରିରୀକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାର ଏକ ସୁବିଧାଜନକ ସାଧନ ଯୋଗାଇ ଦେଇଥାଏ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ମତକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନ ସ୍ୱାଗତ ଜଣାଇଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ସମୟରେ ଫ୍ରାନ୍ସରେ ନୂତନ ଯୋଗାଭ୍ୟାସକାରୀଙ୍କୁ ବେଶ୍ ଆକର୍ଷିତ କରିଛି ବୋଲି ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କହିଥିଲେ ।
ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ବନ୍ଧୁତ୍ୱ ଏହି ମହାମାରୀ ଦ୍ଵାରା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ଜଟିଳ ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲାରେ ସହାୟକ ହେବ ବୋଲି ଦୁଇ ନେତା ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ ।