কেবিনেট
ভাৰতৰ দ্বাৰা ফেনী নদীৰ পৰা ১.৮২ ঘন ছেমি পানী অপসাৰণৰ বাবে ভাৰত আৰু বাংলাদেশৰ মাজত হোৱা বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰত কেবিনেটৰ অনুমোদন প্ৰদান
06 NOV 2019 8:39PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ত্ৰিপুৰাৰ ছাব্ৰুম নগৰৰ খোৱা পানীৰ যোগান আঁচনিৰ
বাবে ফেনী নদীৰ পৰা ভাৰতে ১.৮২ ঘন ছেমি পানী অপসাৰণৰ কাৰ্য সন্দৰ্ভত ভাৰত আৰু বাংলাদেশৰ মাজত হোৱা
বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰত প্ৰাক্-প্ৰস্তাৱিত অনুমোদন প্ৰদান কৰিছে৷
লাভসমূহঃ
আজিৰ তাৰিখলৈ ভাৰত আৰু বাংলাদেশৰ মাজত ফেনী নদীৰ পানী ভাগ-বতোৱাৰাক লৈ কোনো ধৰণৰ চুক্তি সম্পন্ন
হোৱা নাই৷ ছাব্ৰুম চহৰৰ বৰ্তমানৰ পানী যোগানৰ ব্যৱস্থা পৰ্যাপ্ত নহয়৷ চহৰখনৰ ভূমি জলত আইৰণৰ উপস্থিতিয়ে
দেখা দিছে৷ এই আঁচনিৰ প্ৰণয়নৰ দ্বাৰা চহৰখনৰ ৭০০০ বাসিন্দা উপকৃত হ’ব৷

Cabinet
Cabinet approves MoU signed between India and Bangladesh on withdrawal of 1.82 cusec of water from Feni River by India
06 NOV 2019 8:39PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given ex-post facto approval for the MoU between India and Bangladesh on withdrawal of 1.82 cusec of water from Feni River by India for drinking water supply scheme for Sabroom town Tripura, India.
Benefits:
As on date, there is no water sharing agreement on Feni river between India and Bangladesh. The present supply of drinking water to Sabroom town is inadequate. The ground water in this region has high iron content. Implementation of this scheme would benefit over 7000 population of Sabroom town .