কেবিনেট
বৈধ মাপনবিদ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু কীৰ্গিস্তানৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰত কেবিনেটৰ অনুমোদন
12 JUN 2019 8:08PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত বৈধ মাপনবিদ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু কীৰ্গিস্তানৰ মাজত প্ৰস্তাৱিত বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ অনুমোদন জনায়৷ অহা ১৩-১৪ জুন, ২০১৯ত অনুষ্ঠিত বলগীয়া এছচিঅসন্মিলনৰ সমান্তৰালভাৱে এই বুজাবুজি চুক্তিখন স্বাক্ষৰ কৰা ব৷
লাভালাভঃ
1. বৈধ মাপনবিদ্যাৰ সৈতে জড়িত তথ্য আৰু নথি-পত্ৰৰ বিনিময় কৰা;
2. বৈধ মাপনবিদ্যাৰ সৈতে জড়িত বিষয়া-কৰ্মচাৰীৰ প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচী উন্নত কৰা;
3. বৈধ মাপনবিদ্যাৰ ক্ষেত্ৰত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ বাবে বিষয়া, বিশেষজ্ঞ আৰু সেই বৃত্তিৰ সৈতে জড়িত লোকৰ বিনিময় কৰা;
4. প্ৰয়োজনমতে পাৰস্পৰিক লাভালাভৰ বাবে আলোচনা-চক্ৰ, কৰ্মশালা, সভা-সমিতি, প্ৰাসংগিক শিক্ষণ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ;
5. আগতীয়াকৈ পেকেজ কৰা সামগ্ৰীৰ বাবে প্ৰতিষ্ঠান আৰু আগতীয়াকৈ পেকেজ কৰা সামগ্ৰী ৰাজ্যিক মাপন ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে পৰ্যবেক্ষণ কৰা;
6. আগতীয়াকৈ পেকেজ কৰা সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰত থকা নিয়ম-কানুনৰ পুনৰীক্ষণ কৰা৷
7. উৎপাদনকাৰী আৰু উপভোক্তাৰ মাজত পাৰস্পৰিক নিষ্পত্তিৰ ক্ষেত্ৰত মাপন পৰ্যবেক্ষণৰ অভিজ্ঞতাৰ বিনিময় কৰা৷

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding between India and Kyrgyzstan in the field of Legal Metrology
12 JUN 2019 8:08PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved a Memorandum of Understanding in the field of Legal Metrology between India and Kyrgyzstan. The MoU will be signed on the sidelines of SCO from June 13-14, 2019.
Benefits:
1. Exchange of information and documents relating to legal metrology;
2. Develop training programme for officials and non-officials dealing with the subject of legal metrology;
3. Exchange of officials, experts and professionals for mutual cooperation in the area of legal metrology;
4. Participation in Seminars, Workshops, Meetings, Attachment Learning Programmes etc. in area of mutual interest, as may be appropriate;
5. Establishment of requirements for pre-packaged goods and carrying out the state metrological supervision of pre-packaged goods;
6. Review of the status of the rules / regulations on pre-packaged goods.
7. Sharing of experience in carrying out of metrological supervision in mutual settlements between producers and consumers.