Prime Minister's Office
PM shares an article emphasising how Climate Justice is a moral duty for India and central to Global Climate Action
27 OCT 2025 12:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article emphasising how Climate Justice is a moral duty for India and central to Global Climate Action.
Responding to a post by Union Minister Shri Bhupender Yadav on X, the PMO India handle said:
“Union Environment Minister Shri @byadavbjp emphasises that for India, climate justice is a moral duty and central to global climate action.
He highlights the need for fair, grant-based climate finance that recognises historical responsibilities and supports developing nations equitably.
Do read!”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জলবায়ু ন্যায় কেনেকৈ ভাৰতৰ বাবে এক নৈতিক দায়িত্ব আৰু বিশ্ব জলবায়ু কাৰ্য্যব্যৱস্থাৰ কেন্দ্ৰীয় বিষয় সেই সম্পৰ্কীয় প্ৰৱন্ধ শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
27 OCT 2025 12:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি জলবায়ু ন্যায় কেনেদৰে ভাৰতৰ বাবে এক নৈতিক দায়িত্ব আৰু বিশ্ব জলবায়ু কাৰ্য্যব্যৱস্থাৰ কেন্দ্ৰীয় বিষয় সেই সম্পৰ্কে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি এটা প্ৰৱন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে।
এক্সত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র যাদৱৰ এটা পোষ্টৰ প্ৰত্যুত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ে কৈছেঃ
"কেন্দ্ৰীয় পৰিৱেশ মন্ত্ৰী শ্ৰীভূপেন্দ্র যাদৱে গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে যে ভাৰতৰ বাবে জলবায়ু ন্যায় হৈছে এক নৈতিক দায়িত্ব আৰু বিশ্ব জলবায়ু পদক্ষেপৰ কেন্দ্ৰবিন্দু।
তেওঁ নিৰপেক্ষ, অনুদান-আধাৰিত জলবায়ু বিত্তৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিছে যিয়ে ঐতিহাসিক দায়বদ্ধতাক স্বীকৃতি দিয়ে আৰু উন্নয়নশীল ৰাষ্ট্ৰসমূহক সমতাৰে সমৰ্থন কৰে।
সকলোৱে পঢ়ক! "