Ministry of Railways
12,000+ Special Trains for Diwali & Chhath; 20% Discount on Return Tickets for Onward Journeys Between October 13 to 26 & Return Journeys Between November 17 to December 1: Ashwini Vaishnaw
Four New Amrit Bharat Express Trains Connecting Bihar to Delhi, Amritsar, and Hyderabad : Railway Minister
Vande Bharat Express Between Purnia and Patna ; Buddhist Circuit Train Connecting Vaishali, Hajipur, Sonepur, Patna, Rajgir, Gaya and Koderma : Ashwini Vaishnaw
Big Rail Expansion for Bihar: Buxar–Lakhisarai to Become Four-Line Corridor, Patna Ring Railway, Sultanganj–Deoghar Rail Link, and Patna–Ayodhya Train
21 AUG 2025 2:09PM by PIB Delhi
For the convenience of passengers during Diwali and Chhath festivals, Indian Railways has decided to operate more than 12,000 special trains.
Railway Minister Ashwini Vaishnaw, while addressing the press at Rail Bhawan, said that after discussions with Bihar’s Deputy Chief Minister Samrat Chaudhary, MP Dr. Sanjay Jaiswal, Union Minister Lalan Singh, and MP Sanjay Kumar Jha, it was decided to make special arrangements for the upcoming Diwali and Chhath festivals. He emphasized that passengers should also be facilitated during their return journey.
After consultations with senior public representatives, it was decided that over 12,000 special trains will run for Diwali and Chhath. At the same time, due care will be taken to ensure passengers face no difficulties during their return travel, the minister said.
He further announced that passengers undertaking onward journeys between October 13 to 26 and return journeys between November 17 to December 1 will be offered a 20% discount on return tickets. This initiative will be implemented during this festive season and will benefit a large number of people.
In addition, four new Amrit Bharat Express trains will be introduced from Gaya to Delhi, Saharsa to Amritsar, Chhapra to Delhi, and Muzaffarpur to Hyderabad. A new circuit train, covering important sites related to Lord Buddha and catering especially to middle-class families, will also be launched, covering Vaishali, Hajipur, Sonepur, Patna, Rajgir, Gaya and Koderma, the minister announced.
The Buxar–Lakhisarai rail section will be expanded into a four-line corridor, enabling more train operations. A ring railway system will be developed around Patna. Sultanganj and Deoghar will be connected by rail. A new train service will also run between Patna and Ayodhya. A washing pit facility will be set up at Laukaha Bazar, and work will be carried out on several newly approved road overbridges in Bihar, shri Ashwini Vaishnaw added.
Bihar Deputy CM Samrat Choudhary, Union Minister Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh, MP Dr. Sanjay Jaiswal, and MP Sanjay Kumar Jha expressed gratitude to Prime Minister Narendra Modi for approving more projects for Bihar and for the launch of several new trains, including Amrit Bharat and Vande Bharat.

রেলৱে মন্ত্রালয়
দিৱালী অমসুং ছথকী অখন্নবা ত্রেন ১২,০০০+; ওক্তোবর ১৩ দগী ২৬ ফাওবগী ওনৱার্দ জর্নী অমদি নবেম্বর ১৭ তগী দিসেম্বর ১ ফাওবগী রিতর্ন জর্নীগী রিতর্ন তিকেত্তা ২০% দিস্কাউন্ত: অস্বিনি বৈষ্ণব
বিহারদগী দিল্লী, অমৃতসর, অমদি হায়দরবাদ ফাওবগী অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মরি: রেলৱে মন্ত্রী
পুর্নিয়া অমদি পত্নাগী মরক্তা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; বাইসলি, হাজিপুর, সোনেপুর, পত্না, রাজগির, গায়া অমদি কোদর্মাগী মরক্তা বুদ্ধিস্ত সর্কিত ত্রেন: অস্বিনি বৈষ্ণব
বিহারগী অচৌবা রেল এক্সপান্সন: বুক্সার-লখিসরাই লাইন মরিগী কোরিদোর, পত্না রিং রেলৱে, সুল্তানগঞ্জ-দিওঘর রেল লিঙ্ক, অমদি পত্না-অয়োধ্যা ত্রেন ওইরগনি
21 AUG 2025 2:09PM by PIB Imphal
দিৱালী অমদি ছথ কুমহৈ মনুংদা পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচানবগীদমক ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অখন্নবা ত্রেন ১২,০০০ হেন্না চেলহন্নবা ফিরেপ লৌরে।
রেল ভবন্দা পাউমী মীফম অমদা ৱা ঙাংলদুনা, রেলৱে মন্ত্রী অস্বিনি বৈষ্ণবনা বিহারগী উপ মুখ্য মন্ত্রী সম্রাত চৌধরী, এম.পি. দোক্তর সঞ্জয় জৈস্বাল, কেন্দ্র মন্ত্রী ললন সিংহ, অমদি এম.পি. সঞ্জয় কুমার ঝাগা তানরবা মতুংদা, লাক্কদৌরিবা দিৱালী অমদি ছথ কুমহৈগীদমক অখন্নবা থৌরাং শিন্নবা ফিরেপ লৌখিবনি হায়খি। পেসেঞ্জরশিংদা মখোয়না হল্লকপগী খোঙচত্তসু খুদোংচাবা পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
মকোক থোংবা মীয়ামগী মীহুৎশিংগা তানরবা মতুংদা, দিৱালী অমদি ছথকী অখন্নবা ত্রেন ১২,০০০ হেন্না চেলহন্নবা ফিরেপ লৌরে। মসিগী মথক্তা, পেসেঞ্জরশিংনা মখোয়গী হল্লকপগী খোঙচত্তা খুদোংচাদবা অমত্তা মায়োক্নদনবা চেকশিন থৌরাংসু লৌখৎকনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
মহাক্না মখা তানা, ওক্তোবর ১৩ দগী ২৬ ফাওবগী ওনৱার্দ জর্নী অমদি নবেম্বর ১৭ তগী দিসেম্বর ১ ফাওবগী রিতর্ন জর্নীদা চৎলিবা পেসেঞ্জরশিংগী রিতর্ন তিকেত্তা ২০% দিস্কাউন্তসু পীগনি হায়না মহাক্না লাউথোকখি। থৌশিল অসি কুমহৈগী মতমদা চৎনহনগনি অমদি য়াম্লবা মীওইশিংদা কান্নবা পীগনি।
মসিগী মথক্তা, গায়াদগী দিল্লী, সহর্সাদগী অমৃতসর, ছপ্রাদগী দিল্লী, অমদি মুজফ্ফরপুরদগী হায়দরবাদ ফাওবদা অনৌবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মরিসু চেনবা হৌরগনি। প্রভু বুদ্ধগা মরী লৈনবা মরুওইবা মফমশিং কোনশিনবা অমদি মিদ্দল-ক্লাস ইমুংশিংদা মরুওইনা খুদোংচাবা পীগদবা অনৌবা সর্কিত ত্রেন অমসু বাইসলি, হাজিপুর, সোনেপুর, পত্না, রাজগির, গায়া, অমদি কোদর্মা কোনশিন্দুনা হৌদোক্লগনি হায়না মন্ত্রীনা লাউথোকখি।
বুক্সার-লখিসরাই রেল সেক্সন ফোর-লাইন কোরিদোর অমা ওইনা পাকথোক চাউথোকহন্দুনা ত্রেন ওপরেসন হেনগৎপা য়াহল্লগনি। পত্নাগী অকোয়বদা রিং রেলৱে সিস্তেম অমা শেমগৎলগনি। সুল্তানগঞ্জ অমদি দিওঘর রেলনা শম্নহল্লগনি। পত্না অমদি অয়োধ্যগী মরক্তসু অনৌবা ত্রেন সর্ভিস অমা চেনবা হৌরগনি। লৌকাহা বজারদা ৱাসিং পিত ফেসিলিতী অমা শেমগৎলগনি, অমদি বিহারগী নৌনাা অয়াবা পীরবা রোদ ওভরব্রিদ্জ কয়াগী থবকসু পায়খৎলগনি, হায়না শ্রী অস্বিনি বৈষ্ণবনা মখা তাখি।
বিহারগী উপ-মুখ্য মন্ত্রী সম্রাত চৌধরী, কেন্দ্র মন্ত্রী রাজিব রঞ্জন সিংহ এলিয়স ললন সিংহ, এম.পি. দোক্তর সঞ্জয় জৈস্বাল, অমদি এক.পি. সঞ্জয় কুমারনা বিহারগী অহেনবা প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীবিবগীদমক, অমদি অমৃত ভারত অমসুং বন্দে ভারত য়াওনা অনৌবা ত্রেন কয়ামরুম হৌদোকপিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মফমদা থাগৎপা ফোঙদোকখি।