Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information and Broadcasting preparing to participate in Special Campaign 4.0
Campaign to focus on improving Swachhata and Disposal of Pending Matters from 2nd to 31st October, 2024
19 SEP 2024 9:31AM by PIB Delhi
Inspired by the vision of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi to institutionalize Swachhata and minimize pendency in Government, Ministry of Information & Broadcasting along with its Field Offices is preparing to participate in Special Campaign 4.0 from 2nd October to 31st October 2024 with focus on adoption of best practices for institutionalizing Swachhata, disposal of pendency, better space management and creating awareness through different medium of communication.
Shri Sanjay Jaju, Secretary of the Ministry, took a review meeting on 6th September, 2024 with all media heads on progress of preparation to implement the Special Campaign 4.0 for disposal of pending matters and Swachhata including giving publicity to different events with the whole of government approach on pan-India basis.
Special Campaign 3.0
The Ministry of I&B had a huge success in the Special Campaign 3.0. A total of 1013 Outdoor campaigns were conducted and 1972 spots were identified and cleaned. 28,574 files were weeded out. 2.01 Lakh Kg of Scraps disposed of and revenue of Rs. 3.62 Crore earned. The Ministry has achieved 100% target in disposing Public Grievances, Public Grievance appeals under CPGRAMS including other achievements.
Achievements during November 2023 to August 2024
During this period, the Ministry continuously strived to maintain the same tempo of institutionalization of Swachhata and disposal of pending matters.
The important achievements during the period are as follows:
• Revenue generated from scrap disposal was Rs. 1.76 crore
• 1.47 Lakh kg Scrap disposed of
• 18,520 physical files were weeded out
• 110 vehicles condemned
• 2,422 spots were cleaned
• 33,546 sq. ft. of space was freed
• Total of 1,345 Outdoor campaigns were conducted
• 3,044 public grievances and 737 appeals have been disposed of

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না স্পেসিএল কেম্পেন ৪.০ শরুক য়ানবা শেম শারে
কেম্পেন অসিনা স্বচ্ছতা অমসুং পেন্দিং লৈরিবা হীরমশিং ২ দগী ৩১ ওক্তোবর ২০২৪ ফাওবদা লোইশিন্নবা মীৎয়েং থমগনি
19 SEP 2024 9:31AM by PIB Imphal
ইকাইখুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুসনেলাইজ তৌনবা অমসুং লৈঙাক্তা তাংবা হন্থনবগী মঙলান্না ইনোৎ পীরদুনা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না মখোয়গী ফীল্দ ওফিসশিংগী লোইননা স্পেসিএল কেম্পেন ৪.০ ওক্তোবর ২ দগীনা ওক্তোবর ৩১, ২০২৪ ফাওবদা স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুসনেলাইজ তৌবা, দিপেন্দেন্সী দিস্পোজেল, অহাংবা নীংথিনা শীজিন্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা ঈ পাউ ফাওননবগী পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা ভাপ তাহনবা হেনগৎনবগী থবকশিং পায়খৎনবগী মীৎয়েংদা শরুক য়ানবা শেম শারে।
শ্রী সঞ্জয় জাজু, মন্ত্রালয় অসিগী সেক্রেতরীনা সেপ্তেম্বর ৬, ২০২৪দা ভারত পুম্বদা লৈঙাক্না লৌখৎলিবা তোঙান-তোঙানবা থবক থৌরমশিং মীয়ামদা খঙহনবা য়াওনা লোইশিন্দ্রিবা থবকশিং লোইশিন্নবা অমসুং স্বচ্ছতাগীদমক স্পেসিএল কেম্পেন ৪.০ চলাইনবা শেম শাবগী মতাংদা মীদিয়া হেদশিংগা হন্না য়েংশিনবগী মীফম অমা ফমখি।
স্পেসিএল কেম্পেন ৩.০
আই অমসুং বি মন্ত্রালয়না স্পেসিএল কেম্পেন ৩.০ মায় পাক্না পায়খৎখি। অপুনবা ওইনা আউৎদোর কেম্পেন ১০১৩ পাঙথোকখি অমসুং মফম ১৯৭২ খঙদোক্তুনা শেংদোকখি। ফাইল ২৮,৫৭৪ সু শুবা লোইশিনখি। স্ক্রেপ কিলোগ্রাম লাখ ২.০১ সু দিস্পোজ তৌখি অমসুং রেভিন্যু ওইনা লুপা করোর ৩.৬২ তানখি। মন্ত্রালয় অসিনা পব্লিক গ্রিভান্সেসকী ১০০% লোইশিনবা ঙমখি, সি.পি.জি.আর.এ.এম.এস.কী মখাদা লৈবা পব্লিক গ্রিভান্স আপিলশিং লোইশিনখি।
নবেম্বর ২০২৩ দগী ওগস্ত ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা লোইশিনখিবশিং
মতম অসিগী মনুংদা, মন্ত্রালয় অসিনা মখা তানা স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুসনেলাইজ তৌনবা অমসুং লোইশিন্দনা লৈবা হীরমশিং লোইশিনবগী চাং ঙাক্না থম্বা ঙমখি।
মতম অসিগী মনুংদা পাঙথোকখিবা মরুওইবা থবকশিং:
• স্ক্রেপ্তগী রেভিন্যু ওইনা লুপা করোর ১.৬ তানখি
• স্ক্রেপ কিলোগ্রাম লাখ ১.৪৭ সু দিস্পোজ তৌখি
• ফাইল ১৮,৫২০ সু শুবা লোইশিনখি
• মফম ২,৪২২ শেংদোকখি
• মফম ৩৩,৫৪৬ হাংহনখি
• পব্লিক গ্রিভান্সেস ৩,০৪ লোইশিনবা ঙমখি অমসুং আপিল ৭৩৭ লোইশিনখি