Prime Minister's Office
PM Modi congratulates T20 World cup winning Indian Cricket Team over phone call
30 JUN 2024 2:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today spoke over phone and congratulated the Indian Men’s Cricket Team on their victory in the ICC Men’s T20 World Cup. Shri Modi lauded the exemplary skill & spirit displayed by the team members in the tournament.
Shri Modi in a post on X wrote:
“Spoke to the Indian Cricket team and congratulated them on their exemplary success at the T20 World Cup. They have shown excellent skill and spirit throughout the tournament. Each player’s commitment is very motivating.”
Shri Modi also penned separate posts on X for Rohit Sharma, Captain of the team; Virat Kohli, senior batsman and Rahul Dravid, Coach of the team for their excellent performances & unwavering commitment throughout the tournament.
“Dear @ImRo45,
You are excellence personified. Your aggressive mindset, batting and captaincy has given a new dimension to the Indian team. Your T20 career will be remembered fondly. Delighted to have spoken to you earlier today.”
“Dear @imVkohli,
Glad to have spoken to you. Like the innings in the Finals, you have anchored Indian batting splendidly. You’ve shone in all forms of the game. T20 Cricket will miss you but I am confident you’ll continue to motivate the new generation of players.”
“Rahul Dravid’s incredible coaching journey has shaped the success of Indian cricket.
His unwavering dedication, strategic insights and nurturing the right talent have transformed the team.
India is grateful to him for his contributions and for inspiring generations. We are happy to see him lift the World Cup. Happy to have congratulated him.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ফোনগী খুৎথাংদা তি-২০ ৱার্ল্দ কপ মাইপাক্লবা ভারতকী ক্রিকেত তিম থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
30 JUN 2024 2:06PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা ৱারি শান্নদুনা, নুপাগী আই.সি.সি তি-২০ ৱার্ল্দ কপ মাইপাক্লবা ভারতকী নুপাগী ক্রিকেত তিম থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। তুর্নামেন্ত অসিদা তিম মেম্বরশিংনা উৎখিবা থৌনা অমসুং তমজনফম ওইরবা হৈথোই-শিংথোইবা অদু শ্রী মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
শ্রী মোদীনা এক্সতা হায়খি;
“ভারতকী ক্রিকেত তিমগা ৱারি শান্নরে অমসুং তি-২০ ৱার্ল্দ কপ মাইপাকপগীদমক মখোয় থাগৎপা ফোঙদোকখি। তুর্নামেন্ত শীনবা থুংনা মখোয়না অঙকপা থৌনা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবা উৎখি। শান্নরোয় খুদিংমক্কী থবক পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি”।
শ্রী মোদীনা তিমগী কেপ্তেন রোহিত শর্মা, সেনিয়ারা বেতসমেন বিরাত কোহলি অমসুং তিম কোচ রাহুল দ্রাবিদতা মখোয়না তুর্নামেন্ত শীনবা থুংনা উৎখিবা হৈথোই-শিংথোইবা অদুগীদমক এক্সতা তোঙান-তোঙানবা পোস্তশিং ইখি।
“নুংশিরবা @ImRo45,
অদোমগী হৈথোই-শিংথোইবা ফজনা উৎলে। অদোমগী অচেৎপা ৱাখল্লোন, বেত্তিং অমসুং কেপ্তেন ওইবা অদুনা ভারতকী তিমদা অনৌবা মশক অমা তাক্লে। অদোমগী তি-২০গী কেরিয়র নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। ঙসি অদোমগা ৱারি শানবদা অপেনবা ফাওই”।
“নুংশিরবা @imVkohli,
অদোমগা ৱারি শানবদা হরাওই। ফাইনেলগী ইনিংসশিংগুম, অদোম্না ভারতকী বেত্তিং মপুংফানা ঙাক্তুনা থমখি। গেম অসিগী মখল খুদিংমক্তা অদোম ফজনা শান্নখি। তি-২০ ক্রিকেত্তা অদোম উররোই অদুবু অনৌবা মীরোলগী শান্নরোয়শিংদা অদোম্না মখা তানা পুক্নিং থৌগৎনি হায়না ঐনা থাজৈ”।
“রাহুল দ্রাবিদকী শিংথানিঙাই ওইরবা কোচিংগী খোঙচৎনা ভারতকী ক্রিকেত মাইপাকহনখিবনি। মহাক্কী অচেৎপা কৎথোকপা, লাল্লোং খঙবা অমসুং অফবা শান্নরোয় শেমগৎপা অসিনা তিম মাইপাকপনি।
মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিং অমসুং মীরোলশিংদা ইথিল পীবগীদমক ভারতনা মহাক্কী মফমদা তৌবীমল খঙবা উৎচরি। মহাক্না ৱার্ল্দ কপ থাংগৎপা উবদা ঐখোয় হরাওই। মহাক থাগৎপদা হরাওই”।