ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଟି-ଟ୍ୱେଣ୍ଟି ବିଶ୍ୱକପ୍ ବିଜେତା ଭାରତୀୟ କିକେଟ ଟିମକୁ ଫୋନ କି ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣଶଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ
30 JUN 2024 2:06PM by PIB Bhubaneshwar
ଆଇସିସି ପୁରୁଷ ଟି-ଟ୍ୱେଣ୍ଟି ବିଶ୍ୱ କପ ବିଜେତା ଭାରତୀୟପୁରୁଷ କ୍ରିକେଟ ଟିମକୁ ଫୋନ କରି ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ । ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟରେ ଟିମଅସାଧାରଣ ଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବାରୁ ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସାକରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରି ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ଟି-ଟ୍ୱେଣ୍ଟି ବିଶ୍ୱକପ ବିଜୟ ପାଇଁ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟ ଟିମସହ କଥା ହେଲି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଅଭୂତ ସଫଳତା ପ୍ରଦର୍ଶନପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କଲି । ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟରେ ସେମାନେ ଅସାଧାରଣଦକ୍ଷତାର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରତ୍ୟେକ ଖେଳାଳିଙ୍କପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଥିଲା ପ୍ରେରଣାଦାୟକ” ।
ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟରେ ଟିମର କୋଚ ରାହୁଲ ଦ୍ରାବିଡ଼, ଅଧିନାୟକରୋହିତ ଶର୍ମା ଏବଂ ବରିଷ୍ଠ ବ୍ୟାଟ୍ସମ୍ୟାନ୍ ବିରାଟ କୋହଲିଙ୍କଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଖେଳ ଓ ଅବିଚଳିତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀଏକ୍ସରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପୋଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ।
“ପ୍ରିୟ...
ତୁମେ ସର୍ବୋତ୍କୃଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତି । ତୁମର ଆକ୍ରମଣାତ୍ମକ ଚିନ୍ତାଧାରା, ବ୍ୟାଟିଂ ଏବଂ ଅଧିନାୟକତ୍ୱ ଭାରତୀୟ ଟିମକୁ ନୂତନ ଦିଶାଦେଇଛି । ତୁମ ଟି-ଟ୍ୱେଣ୍ଟି କ୍ୟାରିଅର ସର୍ବଦା ମନେ ରହିବ ।ଆଜି ତୁମ ସହ କଥା ହୋଇ ଖୁସି ଲାଗିଲା ।”
“ପ୍ରିୟ...
ତୁମ ସହ କଥା ହୋଇ ଖୁସି ଲାଗିଲା । ଫାଇନାଲ ମ୍ୟାଚରଇନିଂସ ଭଳି ଭାରତୀୟ ବ୍ୟାଟିଂର ତୁମେ କର୍ଣ୍ଣଧାର ସାଜିଥିଲ। ଖେଳର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ତୁମେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛ ।ଟି-ଟ୍ୱେଣ୍ଟି କ୍ରିକେଟ ତୁମର ଅନୁପସ୍ଥିତି ଅନୁଭବ କରିବ, କିନ୍ତୁମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଅଛି ନୂଆ ପିଢ଼ିର ଖେଳାଳିମାନଙ୍କୁ ତୁମେପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରି ଚାଲିବ ।”
“ରାହୁଲ ଦ୍ରାବିଡ଼ଙ୍କ ସର୍ବୋତ୍କୃଷ୍ଟ କୋଚିଂ ଯାତ୍ରା ଭାରତୀୟକ୍ରିକେଟକୁ ସଫଳତାର ରୂପ ଆଣି ଦେଇଛି । ତାଙ୍କରଅବିଚଳିତ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମନୋଭାବ, ରଣନୀତି, ଉଚିତପ୍ରତିଭା ଚୟନ ଟିମକୁ ରୂପାନ୍ତରିତ କରିପାରିଛି ।
ନୂତନ ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହ ତାଙ୍କର ଅବଦାନନିମନ୍ତେ ଭାରତ ତାଙ୍କ ନିକଟରେ କୃତଜ୍ଞ । ତାଙ୍କ ହାତରେବିଶ୍ୱକପ ଦେଖି ବହୁତ ଖୁସି ଲାଗିଲା । ତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନଜଣାଇ ବହୁତ ଖୁସି ।”

Prime Minister's Office
PM Modi congratulates T20 World cup winning Indian Cricket Team over phone call
30 JUN 2024 2:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today spoke over phone and congratulated the Indian Men’s Cricket Team on their victory in the ICC Men’s T20 World Cup. Shri Modi lauded the exemplary skill & spirit displayed by the team members in the tournament.
Shri Modi in a post on X wrote:
“Spoke to the Indian Cricket team and congratulated them on their exemplary success at the T20 World Cup. They have shown excellent skill and spirit throughout the tournament. Each player’s commitment is very motivating.”
Shri Modi also penned separate posts on X for Rohit Sharma, Captain of the team; Virat Kohli, senior batsman and Rahul Dravid, Coach of the team for their excellent performances & unwavering commitment throughout the tournament.
“Dear @ImRo45,
You are excellence personified. Your aggressive mindset, batting and captaincy has given a new dimension to the Indian team. Your T20 career will be remembered fondly. Delighted to have spoken to you earlier today.”
“Dear @imVkohli,
Glad to have spoken to you. Like the innings in the Finals, you have anchored Indian batting splendidly. You’ve shone in all forms of the game. T20 Cricket will miss you but I am confident you’ll continue to motivate the new generation of players.”
“Rahul Dravid’s incredible coaching journey has shaped the success of Indian cricket.
His unwavering dedication, strategic insights and nurturing the right talent have transformed the team.
India is grateful to him for his contributions and for inspiring generations. We are happy to see him lift the World Cup. Happy to have congratulated him.”