Prime Minister's Office
PM hails over one crore households registering for PM-Surya Ghar: Muft Bijli Yojana
16 MAR 2024 9:19AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today expressed delight on over one crore households registering for PM-Surya Ghar: Muft Bijli Yojana.
The Prime Minister posted on X :
Outstanding news!
"In about a month since it was launched, over 1 crore households have already registered themselves for the PM-Surya Ghar: Muft Bijli Yojana.
Registrations have been pouring in from all parts of the nation. Assam, Bihar, Gujarat, Maharashtra, Odisha, Tamil Nadu and Uttar Pradesh have seen over 5 lakh registrations.
Those who haven’t registered yet should also do so at the earliest.
pmsuryaghar.gov.in"
"This initiative promises substantial reductions in electricity expenses for households, along with ensuring energy production. It's poised to encourage Lifestyle for Environment (LiFE) on a grand scale, contributing to a better planet."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পিএম-সূৰ্য ঘৰঃ মুফট বিজলী যোজনাৰ বাবে এক কোটিতকৈ অধিক পৰিয়ালে পঞ্জীয়ন কৰাক লৈ প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
16 MAR 2024 9:19AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পিএম-সূৰ্য ঘৰঃ মুফট বিজলী যোজনাৰ বাবে এক কোটিতকৈ অধিক পৰিয়ালে পঞ্জীয়ন কৰাক লৈ প্ৰশংসা কৰিছে৷
টুইটাৰৰ পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়ঃ
"বৰ ভাল খবৰ!
‘প্ৰধানমন্ত্ৰী সূৰ্য্য ঘৰঃ মুফট বিজলী যোজনা’ আৰম্ভ হোৱাৰ এমাহৰ ভিতৰতে দেশৰ এক কোটিৰো অধিক পৰিয়ালে ইয়াত নামভৰ্তিৰ বাবে আৱেদন কৰিছে।
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা নামভৰ্তিৰ খবৰ আহিছে। এই ৰাজ্যসমূহৰ ভিতৰত অসম, বিহাৰ, গুজৰাট, মহাৰাষ্ট্ৰ, ওড়িশা, তামিলনাডু আৰু উত্তৰ প্ৰদেশে ৫ লাখৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে।
যিসকলে এতিয়াও নামভৰ্তিৰ বাবে আবেদন কৰা নাই তেওঁলোকে অতি সোনকালে নামভৰ্তি কৰাৰ সুযোগ ল'ব লাগে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ বাৰ্তাতো এইদৰে কয়।
"এই পদক্ষেপে দেশৰ বিভিন্ন ঘৰত বিদ্যুতৰ ব্যয় বহু পৰিমাণে হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব। তদুপৰি বিদ্যুৎ উৎপাদনৰ বিষয়টোও নিশ্চিত কৰা হ'ব। ইয়াৰ দ্বাৰা বিশেষভাৱে 'পৰিৱেশৰ বাবে জীৱনশৈলী' অৰ্থাৎ 'জীৱন' কাৰ্যসূচীক উৎসাহিত কৰা হ'ব।" যিয়ে আমাক এখন উন্নত পৃথিৱী গঢ়ি তোলাত সহায় কৰিব।"