Prime Minister's Office
PM lays foundation stone, inaugurates and dedicates to the nation more than 2000 railway Infrastructure projects worth around Rs 41,000 crores
Lays foundation stone for redevelopment of 553 railway stations under Amrit Bharat Station Scheme at a cost of over Rs 19,000 crores
Inaugurates redeveloped Gomti Nagar Railway Station
Lays foundation stone, inaugurates and dedicates to the nation 1500 Road Over Bridges and Underpasses across the country at a cost of around Rs 21,520 crores
“With 2000 projects being launched in one go, India is set to witness a mega transformation of its railway infrastructure”
“Whatever India does today, it does it on an unprecedented speed and scale. We dream big and work tirelessly to realize them. This resolve is visible in this Viksit Bharat Viksit Railway program”
“Youth have the maximum right to decide how Viksit Bharat will unfold”
“Amrit Bharat Stations are symbols of both Vikas and Virasat”
“Creation of a Viksit Bharat in the last 10 years is especially apparent in railways”
“Modern facilities similar to those in airports are now being made available to the poor and middle class at the railway stations”
“Railway is becoming a mainstay of ease of travel for the citizens”
“Every paisa spent on infrastructure creates new sources of income and new employment”
“Indian Railways is not just a passenger facility but is also the biggest carrier of India’s agricultural and industrial progress”
26 FEB 2024 2:01PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today laid the foundation stone and inaugurated and dedicated to the Nation around 2000 railway infrastructure projects worth more than Rs. 41,000 crores via video conferencing. Lakhs of people connected with the Viksit Bharat Viksit Railways event from 500 railway stations and 1500 other venues.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that today’s programme is a symbol of the new work culture of New India. “Whatever India does today, it does it on an unprecedented speed and scale. We dream big and work tirelessly to realize them. This resolve is visible in this Viksit Bharat Viksit Railway programme”, he said. He mentioned the scale that has gained unprecedented momentum recently. He mentioned his Jammu and Gujarat events of the last few days from where he launched massive expansion of education and health sector infrastructure. Similarly, today also, 550 stations in 12 states spread over 300 districts are being revamped. Talking about Gomti Nagar station project in Uttar Pradesh, more than 1500 roads and overbridge projects PM Modi underlined the scale and speed of the ambition and resolve of new India.
The Prime Minister said that today projects worth Rs 40,000 crores are seeing the light of day and recalled initiating the Amrit Bharat Station project a few months ago where work to modernize 500 railway stations in the country had begun. He underlined that today’s event takes this resolve even further and provides a glimpse of India’s pace of progress. Prime Minister Modi congratulated the citizens of India for the railway projects of today.
Prime Minister Modi specially congratulated the Yuva Shakti of India for today’s development project as they are the real beneficiaries of Viksit Bharat. He said that the development projects of today will create employment and self-employment opportunities for lakhs of youth, while also benefit those studying in schools. “Youth have the maximum right to decide how Viksit Bharat will unfold”, PM Modi exclaimed. He expressed gratitude towards the youth for bringing the dreams of railways in Viksit Bharat to reality through various competitions and also congratulated the winners. He assured the youth that their dreams and hard work along with the Prime Minister’s resolve make for the guarantee of Viksit Bharat.
The Prime Minister expressed happiness that the upcoming Amrit Bharat Stations will be symbols of both Vikas and Virasat. He informed that Baleshwar Station in Odisha is designed on the theme of Bhagwan Jagannath Temple and Sikkim’s Rangpur will carry the imprint of local architecture, Sangner station in Rajasthan displays 16th-century hand-block printing, the station at Kumbakonam in Tamil Nadu will display Chola influence and Ahmedabad Station is inspired by Modhera Surya Mandir, Dwarka Station is inspired by the Dwarkadheesh Temple, IT City Gurugram station will carry the IT theme, meaning “Amrit Bharat Station will introduce the specialities of that city to the world”, the Prime Minister said. These stations will be Divyang and senior citizen-friendly.
Prime Minister Modi reiterated the creation of a Viksit Bharat in the last 10 years, especially in railways where the change is apparent. He observed that in the last 10 years, facilities which were once far-fetched have now become a reality and gave the example of Modernized Semi High-Speed trains like Vande Bharat, Amrit Bharat, NaMo Bharat, the fast pace of electrification of rail lines, and cleanliness inside trains and on the station platforms. He drew a comparison on how unmanned gates were commonplace in Indian Railways whereas overbridges and underbridges have ensured uninterrupted and accident-free movement today. He also mentioned that modern facilities similar to those in airports are now being made available to the poor and middle class at the railway stations.
The Prime Minister said that today’s Railway is becoming a mainstay of ease of travel for the citizens. Further commenting on the transformation of railways, the Prime Minister said as the economy jumps to 5th place in global ranking from 11th, there is a massive increase in the railway budget from 45 thousand crore 10 years ago to 2.5 lakh crore today. “Just imagine how much our strength will increase when we become the third largest economic superpower in the world. Therefore, Modi is working hard to make India the third largest economy in the world as soon as possible”, he added.
PM Modi also credited saving of money due to absence of scams and the saved money being used in doubling the speed of laying new lines, taking rails to new areas from Jammu and Kashmir to the Northeast, and working on 2,500 KM dedicated freight corridor. He said that every paisa of taxpayers' money is being used for the welfare of the commuters. He said that there is a 50 percent discount on every railway ticket by the government.
“Just as interest is earned on money deposited in banks, similarly every penny spent on infrastructure creates new sources of income and new employment”, the Prime Minister emphasized, noting that laying of new rail lines creates multiple employment opportunities, be it a laborer or an engineer. He further added that possibilities for new jobs are created in many industries and shops such as cement, steel and transport. “Lakhs of crores of rupees being invested today is a guarantee of thousands of jobs”, PM Modi exclaimed. He also spoke about the ‘One Station One Product’ program where products by small farmers, artisans, and Vishwakarma friends are being promoted by the railway through thousands of stalls set up at the stations.
“Indian Railways is not just a passenger facility but is also the biggest carrier of India’s agricultural and industrial progress”, the Prime Minister remarked, noting that a faster train will save more time in transportation while also reducing industry costs. Hence, giving impetus to Make in India and Atmanirbhar India. Crediting India’s modern infrastructure, the Prime Minister hailed the nation as the most attractive place for investment all over the world. The Prime Minister concluded his address by showing the way for the next 5 years and said that the capacity of Indian Railways will increase when these thousands of stations are modernized, bringing a revolution of huge investment.
Background
The Prime Minister has often emphasised the importance of providing world class amenities at railway stations. In a major step in this endeavour, the Prime Minister laid the foundation stone for redevelopment of 553 railway stations under the Amrit Bharat Station Scheme. These stations, spread across 27 States and Union Territories, will be redeveloped at a cost of over Rs. 19,000 crores. These stations will act as ‘City Centres’ integrating both sides of the city. They will have modern passenger amenities like roof plaza, beautiful landscaping, inter modal connectivity, improved modern façade, kids play area, kiosks, food courts, etc. They will be redeveloped as environment friendly and also Divyang friendly. The design of these station buildings will be inspired by local culture, heritage and architecture.
Further, the Prime Minister inaugurated Gomti Nagar station in Uttar Pradesh, redeveloped at a total cost of around Rs 385 crores. To cater to the increased future passenger footfall, this station has segregated arrival and departure facilities. It integrates both sides of the city. This centrally air-conditioned station has modern passenger amenities like Air Concourse, congestion free circulation, food courts and ample parking space in upper and lower basement.
The Prime Minister also laid the foundation stone, inaugurated and dedicated to the nation 1500 Road Over Bridges and Underpasses. These Road Over Bridges and Underpasses spread across 24 States and Union Territories, the total cost of these projects is around Rs 21,520 crores. These projects will reduce congestion, enhance safety and connectivity, improve capacity, and efficiency of rail travel.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ৪১,০০০গী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২০০০ হেন্না লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে, উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং শঙ্গাখ্রে
অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা লুপা কোতি ১৯,০০০ হেনবগী শেনফমদা রেলৱে স্তেসন ৫৫৩ অমুক হন্না শেমগৎনবগীদমক উরেপ উয়ুং তমখ্রে
নৌনা শেমগৎলবা গোমতী নগর রেলৱে স্তেসন শঙ্গাখ্রে
চাউরাক্না লুপা করোর ২১,৫২০ চংনা লৈবাক শিনবা থুংনা লম্বী ওভর ব্রিজ অমসুং আন্দরপাস ১৫০০ শঙ্গাখ্রে, উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
“ভারত্তা রেলৱেজ ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অচৌবা অহোংবা অমা লাক্কদৌরি”
“ঙসি ভারতনা করিগুম্বা অমা তৌরবসু, মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা অমসুং থুনা পাংথোক্লি। ঐখোয়না অচৌবা মঙলান কয়া অমা উবা ফংই অমসুং মখোয়বু মঙফাওনহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনৈ। মসিগী ৱারেপ অসি ভিক্সিত ভারত ভিক্সিত রেলৱেজ প্রোগ্রাম অসিদা উবা ফংই”
“নহাশিংনা বিক্সিত ভারতকী মওং মতৌগী মতাংদা ৱারেপ লৌবগী খ্বাইদগী চাউবা হক লৈ”
“অমৃত ভারত স্তেসনশিং অসি বিকাস অমসুং বীরাসত অনিমক্কী খুদমশিংনি”
“হৌখিবা চহি ১০ অসিদা বিক্সিত ভারত অমা শেমগৎলকপা অসি রেলৱেজদা অখন্ননা উবা ফংলি”
“এয়রপোর্তশিংগা মান্নবা মোদর্ন ফেসিলিতীশিং অসি হৌজিক্তি লায়রবশিং অমসুং মিদল ক্লাসকী মীওইশিংনা রেলৱে স্তেসনশিংদা ফংহল্লে”
“রেলৱেজ অসি নাগরিকশিংগীদমক লায়না চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মরুওইবা মফম অমা ওইরক্লি”
“ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেল থাদবা পাইসা খুদিংমক্না ইনকমগী অনৌবা সোর্স অমসুং অনৌবা থবক ফংহল্লি”
“ভারতকী রেলৱেজ অসি পেসেঞ্জর ফেসিলিতী অমা খক্তা নত্তে, ভারতকী লৌউ-শিংউ অমসুং ইন্দস্ত্রীগী খুমাং চাউশিল্লকপগী খ্বাইদগী চাউবা কেরিয়রসু ওইরি”
26 FEB 2024 2:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা লুপা কোতি ৪১,০০০ হেনবগী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২০০০ রোমগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে। রেলৱেজ স্তেসন ৫০০ অমসুং অতোপ্পা মফম ১৫০০দগী লাক্ষ কয়াগী মীওইশিংনা বিকশিৎ ভারত বিকশিৎ রেলৱেজ থৌরমগা শম্নখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিগী প্রোগ্রাম অসি অনৌবা ভারতকী অনৌবা ৱার্ক কলচরগী খুদম অমনি। ঙসি ভারতনা করিগুম্বা অমা তৌরবসু, মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা অমসুং থুনা পাংথোক্লি। ঐখোয়না অচৌবা মঙলান কয়া অমা উবা ফংই অমসুং মখোয়বু মঙফাওনহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনৈ। মসিগী ৱারেপ অসি ভিক্সিৎ ভারত ভিক্সিৎ রেলৱেজ প্রোগ্রাম অসিদা উবা ফংই।" মহাক্না হৌজিত্তি মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা চাউখৎলক্লিবা অসি পনখি। মহাক্না হৌখিবা নুমিৎ খরনিগী মমাংদা মহাক্না জম্মু অমসুং গুজরাত্তা পাংথোকখিবা থৌরমশিং অদু পনখি। মফম অদুদগী মহাক্না এজুকেসন অমসুং হেল্থ সেক্তর ইনফ্রাস্ত্রকচর পাকথোক চাউথোকহনবগী থবক হৌদোকখি। ঙসিসু, রাজ্য ১২গী জিলা ৩০০দা লৈরিবা স্তেসন ৫৫০ অসি নৌনা শেমগৎলি। উত্তর প্রদেশকী গোমতী নগর স্তেসন প্রোজেক্ত, লম্বী ১৫০০ হেনবা অমসুং ওভর ব্রিজ প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ভারতকী এম্বিসন অমসুং ৱারেপ লৌবগী চাং অমসুং খোঙজেলগী মতাংদা পনখি।
ঙসি লুপা করোর ৪০,০০০গী প্রোজেক্তশিং হৌদোক্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না থা খরগী মমাংদা অমৃত ভারত স্তেসন প্রোজেক্ত হৌদোকখিবা অদু নীংশিংখি। মসিদা লৈবাক অসিগী রেলৱে স্তেসন ৫০০ মোদর্নাইজ তৌবগী থবক হৌদোকখি। ঙসিগী থৌরম অসিনা মসিগী ৱারেপ অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি অমসুং ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেলগী খোংজেলগী মতাংদা খঙহল্লি হায়না মহাক্না হায়খি। ঙসিগী রেলৱে প্রোজেক্তশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী প্রজাশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী য়ুভা শক্তিবু অখন্ননা থাগৎপা ফোংদোকখি। মরমদি মখোয় অসি বিক্সিত ভারতকী অশেংবা কান্নবা ফংলবশিংনি। ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিনা নহারোল লাখ কয়াদা থবক পীবা অমসুং মশাগী থবক পীবগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি, "বিক্সিত ভারত অসি করম্না শাগৎকদগে হায়বদু ৱারেপ লৌবদা নহারোলশিংনা খ্বাইদগী হেন্না হক লৈ। মহাক্না তোঙান তোঙানবা কম্পিতিসন কয়াগী খুত্থাংদা বিক্সিত ভারতকী রেলৱেজগী মঙলানবু মঙফাওনহনবগীদমক নহারোলশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মনা ফংলবশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা মখোয়গী মঙলানশিং অমসুং কন্না হোৎনবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারেপ্না বিক্সিত ভারতকী গরেন্তী ওইগনি হায়না থাজবা পীখি।
লাক্কদৌরিবা অমৃত ভারত স্তেসনশিং অসি বিকাস অমসুং বীরাসত অনিমক্কী খুদম ওইরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ওদিশাদা লৈবা বালেশ্বর স্তেসন অসি ভগবান জগন্নাথ মন্দিরগী থিমদা দিজাইন তৌখ্রে অমসুং সিক্কিমগী রঙ্গপুরনা লোকেল আর্কিতেকচরগী ইম্প্রিত লৈহল্লগনি, রাজস্থানগী সঙ্গনার স্তেসনদা ১৬শুবা চহি চাগী হেন্দ-ব্লোক প্রিন্তিং লৈহল্লগনি, তামিল নাদুগী কুম্বকোনমদা লৈবা স্তেসনদা চোলাগী ইথিল লৈহল্লগনি অমসুং অহমেদাবাদ স্তেসনদা মোধেরা সুর্য মন্দিরগী ইথিল লৈহল্লগনি, দ্বারকা স্তেসনদা দ্বারকাদেশ মন্দিরগী ইথিল লৈহল্লগনি, আই তি সিতী গুরুগ্রাম স্তেসনদা আই তিগী থিম লৈহল্লগনি, হায়বদি অমৃত ভারত স্তেসননা শহর অদুগী অখন্নবা পোৎলমশিং মালেমদা খঙহল্লগনি। হায়রিবা স্তেসনশিং অসি দিব্যাং অমসুং সেনিয়র সিতিজেন-ফ্রেন্দলী ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হৌখিবা চহি ১০ অসিদা, মরুওইনা রেলৱেজদা, অহোংবা উবা ফংলিবা মফম অসিদা, বিক্সিত ভারত অমা শেমগৎপগী ৱাফম অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না হৌখিবা চহি ১০দা, করিগুম্বা মতম অমদা য়াম্না লাপ্না খল্লম্বা খুদোংচাবশিং অসি হৌজিক্তি তশেং-তশেংনা ওইরক্লি হায়না পনখি অমসুং মোদর্নাইজেদ সেমি হাই-স্পিদ ত্রেনশিং হায়বদি ভন্দে ভারত, অমৃত ভারত, নমো ভারত, রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী খোঙজেল য়াঙখৎপা অমসুং ত্রেনগী মনুংদা অমসুং স্তেসন প্লেৎফোর্মশিংদা ক্লিন-ইনগী খুদম পীরম্মি। ভারত রেলৱেজদা মীওই য়াওদবা গেৎশিং অসি করম্না চৎনরম্মি অদুগা ওভরব্রীজ অমসুং আন্দরব্রীজশিংনা ঙসিদি অশোক-অপন য়াওদনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা ঙমহল্লি হায়না মহাক্না চাংদম্নখি। এয়রপোর্তশিংদা লৈরিবা অসিগা মান্নবা মোদর্ন ফেসিলিতীশিং হৌজিক্তি লায়রবশিং অমসুং মিদল ক্লাসকী মীওইশিংদসু রেলৱে স্তেসনশিংদা ফংহল্লে হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি রেলৱে অসি নাগরিকশিংগীদমক লম্বী চৎপদা লায়থোকহন্নবগী মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইরক্লি। রেলৱেজকী অহোংবা লাকপদা মখা তানা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইকোনোমী অসি মালেমগী রেঙ্কিংদা ১১শুবদগী ৫শুবা মফমদা লৈরকপগা লোয়ননা রেলৱেজকী বজেৎ অসি চহী ১০গী মমাংদা লুপা ক্রে ার ৪৫,০০০ ওইরম্বা অদুদগী ঙসিদি লুপা ক্রে ার লাখ ২.৫ ওইখ্রে। ঐখোয়না মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা শেনমিৎলোনগী মপাঙ্গল ওইরকপা মতমদা ঐখোয়গী শক্তি অসি কয়া য়াম্না হেনগৎলক্কদগে হায়বদু খল্লু। মরম অদুনা, ভারতপু মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমীগী অহুমশুবা মফমদা অথুবা মতমদা ওইহন্নবা মোদীনা কন্না হোৎনরি।"
স্কামশিং লৈতবনা মরম ওইদুনা শেল কনবা ঙম্লে হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ফোংদোকখি। শেল কনবা ঙম্লিবা অসি অনৌবা লাইনশিং শানবা, জম্মু অমসুং কাশ্মীরদগী অৱাং-নোংপোক্কী অনৌবা মফমশিংদা রেল পুথোক্নবা অমসুং কিলোমীতর ২৫০০গী দিদিকেতেদ ফ্রেৎ কোরিদোরদা থবক তৌবদা শিজিন্নরি। তেক্সপেয়রশিংগী শেনফমগী শেনফম অমমম অসি লম্বী চৎপা মীওইশিংগী য়াইফনবা শীজিন্নরি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা রেলৱেগী টিকেৎ খুদিংদা চাদা ৫০গী দিসকাউন্ত পীরি।
বেঙ্কশিংদা থম্লিবা শেল অদুদা শেন্দোই ফংবগুম্না, ইনফ্রাস্ত্রকচরদা থাদরিবা শেনফম খুদিংমক্না ইনকমগী অনৌবা সোর্স অমসুং অনৌবা থবক ফংহল্লি।" সিমেন্ত, স্তীল অমসুং ত্রান্সপোর্তকুম্বা ইন্দস্ত্রী অমসুং দুকান কয়াদা অনৌবা থবক ফংহন্নবগী ওইথোকপা লৈ হায়না মহাক্না মখা তাখি। ঙসি লুপা করোর লাখ কয়া শেল থাদরকপা অসিনা থবক লিশিং কয়া ফংহল্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না "স্তেসন অমা, পোত্থোক অমা" প্রোগ্রামগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি। মসিদা অপীকপা লৌমীশিং, আর্তিসানশিং অমসুং বিশ্বকর্মাগী মরুপশিংনা পোত্থোকশিং অসি স্তেসনশিংদা হাংদোক্লবা স্তোল লিশিং কয়াগী খুত্থাংদা রেলৱেজনা প্রমোৎ তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "ভারতকী রেলৱেজ অসি পেসেঞ্জর ফেসিলিতী অমা খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী লৌউ-শিংউ অমসুং ইন্দস্ত্রীগী খুমাং চাউশিল্লকপগী খ্বাইদগী চাউবা কেরিয়রসু ওইরি।" মরম অদুনা, মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং আত্মনির্ভর ইন্দিয়াদা পুক্নিং থৌগৎলি। ভারতকী মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ক্রেদিৎ পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিবু মালেম পুম্বদা ইনভেস্তমেন্তকীদমক খ্বাইদগী পাম্নবা মফম অমা ওইনা থাগৎখি। লাক্কদৌরিবা চহি ৫গীদমক লম্বী তাকপগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্দিয়ন রেলৱেজকী কেপাসিতী অসি স্তেসন লিশিং কয়া অসি মোদর্নাইজ তৌদুনা অচৌবা ইনভেস্তমেন্তকী রিভোলুসন অমা পুরকপা মতমদা হেনগৎলগনি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে স্তেসনশিংদা মালেমগী থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনবগী মরুওইবা অদু তোইনা পনখি। মসিগী খোঙথাং অসিদা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা রেলৱে স্তেসন ৫৫৩ অমুক হন্না শেমগৎনবগীদমক উরেপ উয়ুং তমখি। রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৭তা লৈরিবা স্তেসনশিং অসি লুপা করোর ১৯,০০০ হেন্না চংদুনা অমুক হন্না শেমগৎকনি। হায়রিবা স্তেসনশিং অসি শহরগী নাকল অনিমক পুনশিনবা "সিতী সেন্তরশিং" ওইনা মথৌ তৌগনি। মখোয়শিং অসিদা অপুনবা পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং হায়বদি য়ুমথক প্লেজা, ফজরবা লেন্দস্কেপিং, ইন্তর মোদেল কনেক্তিবিতী, ফগৎলবা মোদর্ন ফেসেদ, অঙাংশিংগী শান্নফম, কিওস্কশিং, ফুদ কোর্ৎশিং অসিনচিংবা লৈগনি। মখোয়শিং অসি অকোইবগী ফিভম অমসুং দিব্যাং ফ্রেন্দলী ওইনা অমুক হন্না শেমগৎকনি। স্তেসন বিলদিংশিং অসিগী দিজাইন অসি মফম অদুগী কলচর, হেরিতেজ অমসুং আর্কিতেকচরদগী ইথিল ফংলগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী গোমতী নগর স্তেসনগী উরেপ উয়ুংসু তমখি। স্তেসন অসি চাউরাক্না লুপা কোতি ৩৮৫গী অপুনবা শেনফমগা লোইননা নৌনা শেমগৎখ্রে। লাক্কদৌরিবা পেসেঞ্জরশিং মশিং হেনগৎহন্নবগীদমক্তা, স্তেসন অসিদা লাকপা অমসুং থোরকপগী ফেসিলিতীশিং তোঙান্না থম্লে। মসিনা সহর অসিগী নাকল অনিমকপু পুন্সিনহল্লি। সেন্ত্রেল ওইনা এয়র কন্দিসন তৌরবা হায়রিবা স্তেসন অসিদা এয়র কনকোর্স, কঞ্জেসন ফ্রী সর্ক্যুলেসন, ফুদ কোর্ত অমসুং অপ্পর অমসুং লোয়ার বেসমেন্তদা পাক-চাউবা পার্কিংগী মফমগুম্বা মোদর্ন পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং লৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা রোদ ওভর ব্রিজ অমসুং আন্দরপাস ১৫০০ লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে, উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে। হায়রিবা রোদ ওভর ব্রিজশিং অমসুং আন্দরপাসশিং অসি রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৪দা শন্দোক্লি। প্রোজেক্তশিং অসিগী অপুনবা শেনফম অসি চাউরাক্না লুপা করোর ২১,৫২০নি। প্রোজেক্তশিং অসিনা কঞ্জেসমেন্ত হন্থহল্লগনি, সেক্যুরিতী অমসুং কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহল্লগনি, কেপাসিতী হেঙ্গৎহল্লগনি, অমসুং রেল চৎথোক-চৎশিনগী ইফিসেন্সী হেঙ্গৎহল্লগনি।