Prime Minister's Office
PM inaugurates Integrated Sea Survival Training Centre, ONGC Institute
06 FEB 2024 2:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the integrated Sea Survival Training Centre, ONGC Institute in Goa today. Shri Modi also witnessed a briefing on underwater escape exercises and a demonstration of the training center.
The Prime Minister posted on X:
“Delighted to dedicate to the nation the Sea Survival Centre of ONGC in Goa. This state-of-the-art Centre is a watershed moment for India in making a mark in the sea survival training ecosystem. Offering rigorous and intense emergency response training, it will ensure many lives are saved in a timely manner.”
The Prime Minister also shared a video outlining the need for a modern Sea Survival Centre and said, “Here is why we needed a modern Sea Survival Centre and how it will be very beneficial for our nation.”
The Prime Minister was accompanied by the Chief Minister of Goa, Shri Pramod Sawant, and the Union Minister for Petroleum, Oil and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri among others.
ONGC Sea Survival Centre
ONGC Sea Survival Centre has been developed as a one-of-a-kind Integrated Sea Survival Training Centre to advance the Indian sea survival training ecosystem to global standards. It is expected to train 10,000-15,000 personnel annually. Exercises in simulated and controlled harsh weather conditions enhance the Sea Survival skills of trainees and thus potentially increase the chances of safe escape from real-life disasters.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସମନ୍ୱିତ ସାଗର ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ର, ଓଏନଜିସି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 FEB 2024 2:39PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗୋଆ ଠାରେ ଓଏନ୍‌ଜିସି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନର ସମନ୍ୱିତ ସାଗର ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ରକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଜଳ ଭିତରେ ପଳାୟନ ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ରର ପ୍ରଦର୍ଶନ ସମ୍ପର୍କିତ ଏକ ବିବରଣୀ ମଧ୍ୟ ଦେଖିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଗୋଆରେ ଓଏନ୍‌ଜିସିର ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରି ଆନନ୍ଦିତ । ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପାରିବେଶିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଏକ ପରିଚୟ ସୃଷ୍ଟି କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ କେନ୍ଦ୍ରର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ଐତିହାସିକ କ୍ଷଣ । କଠୋର ଏବଂ ତୀବ୍ର ଜରୁରୀକାଳୀନ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପ୍ରଦାନ କରି, ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ ଯେ ଅନେକ ଜୀବନ ଠିକ୍ ସମୟରେ କିପରି ବଞ୍ଚିଯିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଆଧୁନିକ ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ରର ଆବଶ୍ୟକତା ବିଷୟରେ ଏକ ଭିଡିଓ ସେୟାର କରି କହିଛନ୍ତି, "ଏଠାରେ ଆମକୁ ଏକ ଆଧୁନିକ ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ରର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି ଏବଂ ଏହା ଆମ ଦେଶ ପାଇଁ କିପରି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହେବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଗୋଆର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରମୋଦ ସାୱନ୍ତ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ପେଟ୍ରୋଲିୟମ, ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହରଦୀପ ସିଂ ପୁରୀ ପ୍ରମୁଖ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଓଏନଜିସି ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର
ଭାରତୀୟ ସାଗର ମଧ୍ୟରେ ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପାରିବେଶିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ମାନଦଣ୍ଡରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ଓଏନଜିସି ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ରକୁ ଏକ ପ୍ରକାର ସମନ୍ୱିତ ସାଗର ଜୀବନ ରକ୍ଷା ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ବିକଶିତ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ବାର୍ଷିକ ୧୦,୦୦୦ ରୁ ୧୫,୦୦୦ କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ତାଲିମ ଦିଆଯିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି । କଠିନ ପାଣିପାଗ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଅନୁରୂପିତ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଅଭ୍ୟାସ ପ୍ରଶିକ୍ଷାର୍ଥୀ ମାନଙ୍କର ସାଗର ରକ୍ଷା ଜୀବନ କୌଶଳ ଦକ୍ଷତାକୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ ଏବଂ ଏହିପରି ବାସ୍ତବ ଜୀବନ ବିପର୍ଯ୍ୟୟରୁ ସୁରକ୍ଷିତ ବଞ୍ଚିବାର ସମ୍ଭାବନାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ ।