প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ONGC ইন্সতিত্যুত্তা সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর শঙ্গাখ্রে
06 FEB 2024 2:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গোৱাগী ONGC ইন্সতিত্যুত্তা ইন্তিগ্রেতেদ সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর অমা শঙ্গাখ্রে। শ্রী মোদীনা অন্দর্ৱাতর ইস্কেপ এক্সর্সাইসকী মতাংদা থম্বা শম্লপ্পা পাউদম তাবগা লোয়ননা ত্রেনিং সেন্তর অসিদা পাংথোকপা দিমোনস্ত্রেসন অমসু মিৎয়েং তাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না থাগৎখিঃ
“ঙসি গোৱাগী ONGC ইন্সতিত্যুত্তা ইন্তিগ্রেতেদ সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর অমা মীয়ামদা খুৎশিন্নবসিদা নুংঙাইবা ফাওই। মসিগী স্তেত-ওফ-দি-আর্ত সেন্তর অসিদি সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং ইকোসীস্তেমগী শক্তাক অমা ভারত্তা শেম্বগী মশক নাইবা পুঙফম অমনি। মসিনা মমল য়াম্লবা পুন্সি কয়া মতম চানা শোইদনা কনবা ঙমহল্লগনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা মতমগা চুনবা সী সর্ভাইবেল সেন্তর অমগী তঙাই ফদবগী মতাংদা পাউদম্বা ভিদিও অমা শেয়র তৌরদুনা অসুম্না হায়খি, “ঐখোয়না মতমগা চুনবা সী সর্ভাইবেল সেন্তর অমগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অমসুং মসিনা লৈবাক্তা পীগদবা কান্নবা অসিদি মসিগী মরম অসিননি”।
প্রধান মন্ত্রীবু গোৱাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী প্রমোদ সাৱন্ত অমসুং কেন্দ্রগী পেত্রোলিয়ম, ওইল অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরী অমসুং অতোপ্পা মীওইশিংনা মতুং ইনখি।
ONGC সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর
ONGC সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর অসি ভারতকী সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং ইকোসীস্তেম্বু মালেমগী থাক্তা খুমাং চাউশিলহন্নবা তোঙানবা মখল অমগী ইইন্তিগ্রেতেদ ওইরবা সী সর্ভাইবেল ত্রেনিং সেন্তর অমা ওইনা শেমগৎখিবনি। মসিনা চহিদা পর্সোন্নেল 10,000 – 15,000দা ত্রেনিং পীবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। ফিভম ফত্তবা ঈশিং-নুংশিৎকী ফিভমগা চপ-মান্নবা মওংদা অমসুং চেকশিন্না শেন্নবা ফিভমদা এক্সর্সাইস পাংথোকপনা ত্রেনিশিংগী সী সর্ভাইবেল স্কিল হেনগৎহনগনি অমসুং তসেংবা খুদোংথীবা ফিভমশিংদগী তেক্ত-কায়দনা নান্থোকপা ঙম্বগী ওইথোকপসু মসিনা য়াম্না হেনগৎহনগনি”

Prime Minister's Office
PM inaugurates Integrated Sea Survival Training Centre, ONGC Institute
06 FEB 2024 2:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the integrated Sea Survival Training Centre, ONGC Institute in Goa today. Shri Modi also witnessed a briefing on underwater escape exercises and a demonstration of the training center.
The Prime Minister posted on X:
“Delighted to dedicate to the nation the Sea Survival Centre of ONGC in Goa. This state-of-the-art Centre is a watershed moment for India in making a mark in the sea survival training ecosystem. Offering rigorous and intense emergency response training, it will ensure many lives are saved in a timely manner.”
The Prime Minister also shared a video outlining the need for a modern Sea Survival Centre and said, “Here is why we needed a modern Sea Survival Centre and how it will be very beneficial for our nation.”
The Prime Minister was accompanied by the Chief Minister of Goa, Shri Pramod Sawant, and the Union Minister for Petroleum, Oil and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri among others.
ONGC Sea Survival Centre
ONGC Sea Survival Centre has been developed as a one-of-a-kind Integrated Sea Survival Training Centre to advance the Indian sea survival training ecosystem to global standards. It is expected to train 10,000-15,000 personnel annually. Exercises in simulated and controlled harsh weather conditions enhance the Sea Survival skills of trainees and thus potentially increase the chances of safe escape from real-life disasters.