Prime Minister's Office
On the auspicious occasion of National Unity Day, PM to participate in the programme marking the culmination of Meri Maati Mera Desh campaign’s Amrit Kalash Yatra
PM to address thousands of Amrit Kalash Yatris joining programme from across the country
PM to lay the foundation stone of Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial developed from soil collected from every part of the country
Programme to also mark closing ceremony of Azadi Ka Amrit Mahotsav
PM to launch ‘Mera Yuva Bharat' (MY Bharat) platform for youth
MY Bharat will be one stop whole-of-government platform for youth of the country
30 OCT 2023 9:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the programme marking the culmination of Meri Maati Mera Desh campaign’s Amrit Kalash Yatra at Kartavya Path on 31st October 2023 at around 5 PM. The programme will also mark the closing ceremony of Azadi Ka Amrit Mahotsav.
Prime Minister will lay the foundation stone of Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial during the programme. He will address thousands of Amrit Kalash Yatris joining the programme from across the country
During the programme, Prime Minister will also launch 'Mera Yuva Bharat (MY Bharat) platform for youth of the country.
Meri Maati Mera Desh
Meri Maati Mera Desh campaign is a tribute to the Veers and Veeranganas who have made the supreme sacrifice for the country. In the spirit of Jan Bhagidari, the campaign comprises many activities and ceremonies conducted across the country at Panchayat/Village, Block, Urban Local Body, State and National levels. The activities included building of Shilaphalakam (Memorial) to express heartfelt gratitude to all the bravehearts who have made the supreme sacrifice; ‘Panch Pran’ pledge taking by the people at Shilaphalakam; planting of saplings of indigenous species and developing ‘Amrit Vatika’ (Vasudha Vandhan) and felicitation ceremonies for honouring the freedom fighters and the families of deceased freedom fighters (Veeron ka Vandan), among others.
The campaign became a massive success, with over 2.3 lakh Shilaphalakams built in 36 States/UTs; nearly 4 crore Panch Pran pledge selfies uploaded; 2 Lakh plus ‘Veeron ka Vandan’ programs nationwide; more than 2.36 crore indigenous saplings have been planted; and 2.63 lakh Amrit Vatikas created under the Vasudha Vandan theme across the country.
‘Meri Maati Mera Desh’ campaign also includes the Amrit Kalash Yatra, which comprises collection of mitti and rice grains from over 6 lakh villages in rural areas and from wards in urban areas, which is sent to block level (where mitti of all villages in the block is mixed) and then to the state capital. The mitti from state level will be sent to the National Capital, accompanied by thousands of Amrit Kalash Yatris.
On 30th October, 2023, the Amrit Kalash Yatra will witness all the states and UTs represented by their respective blocks and Urban Local bodies putting mitti from their Kalash in one giant Amrit Kalash in the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’. On 31st October, Prime Minister will address thousands of Amrit Kalash Yatris joining the programme from across the country.
The Amrit Vatika and Amrit Mahotsav Memorial, whose foundation stone will be laid by the Prime Minister, will be built from the soil collected from every part of the country.
Meri Maati Mera Desh campaign was envisaged as a culminating event of 'Azadi Ka Amrit Mahotsav'. Azadi Ka Amrit Mahotsav began on 12th March 2021 to celebrate the 75 years of India's independence. It has since witnessed more than two lakh programmes organised throughout the country with enthusiastic public participation.
MY Bharat
'Mera Yuva Bharat (MY Bharat) is being established as an autonomous body to serve as a one stop whole-of-government platform for youth of the country. In line with the Prime Minister’s vision to provide equitable opportunities to every youth of the country, MY Bharat will leverage technology to provide an enabling mechanism across the entire spectrum of the Government so that they can realise their aspirations and contribute in building of ‘Viksit Bharat’. The aim of MY Bharat is to inspire youth to become community change agents and nation builders, and enable them to act as the ‘Yuva Setu’ between the Government and the citizens. In this sense, ‘MY Bharat’ will provide a major boost to ‘Youth Led development’ in the country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেস্নেল য়ুনিতী দেগী য়াইফরবা থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মেরী মাতি মেরা দেস কেম্পেনগী অমৃৎ কলাস য়াত্রা লোইশিনবগী থৌরম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী থৌরমদুদা শরুক য়াগদৌরিবা অমৃৎ কলাস য়াত্রী লিশিং কয়াগী মফমদা ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী মফম খুদিংদগী খোমজিল্লকপা লৈবাকশিংদগী শেম্বা অমৃৎ বাতিকা অমদি অমৃৎ মহোৎসব মেমোরিএল শঙ্গাগনি
থৌরমদুনা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব লোইশিনবগী থৌরমসু ওইগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নহাশিংগী ‘মেরা য়ুবা ভারত’ (মাই ভারত) ফম্পাকসু হৌদোক্কনি
মাই ভারত লৈবাকসিগী নহাশিংগী ৱন স্তোপ হোল-ওফ-গভর্নমেন্ত ফম্পাক ওইগনি
30 OCT 2023 9:11AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ৩১, ২০২৩গী নুমিদাংৱাইরম পুং ৫ রোম তাবা মতমদা কর্তব্য পথতা পাঙথোক্কদবা মেরী মাতি মেরা দেশ কেম্পেনগী অমৃৎ কলাস য়াত্রা লোইশিনবগী থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি‍। থৌরম অসিনা অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব লোইশিনবগী থৌরমসু ওইগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা অমৃৎ বাতিকা অমদি অমৃৎ মহোৎসব মেমোরিএল শঙ্গাগনি‍। মহাক্না লৈবাক্কী মফম শিনবা থুংবদগী থৌরমদুদা শরুক য়ারগদৌরিবা অমৃৎ কলাস য়াত্রী লিশিং কয়াগী মফমদা ৱা ঙাংগনি‍।
থৌরম অদুগী মনুং চন্না, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাকসিগী নহাশিংগী ওইবা ফম্পাক ‘মেরা য়ুবা ভারত’ (মাই ভারত) সু হৌদোক্কনি‍।
মেরী মাতি মেরা দেশ
মেরী মাতি মেরা দেশ কেম্পেন অসি লৈবাক্কীদমক মথ্বায় কৎখিবা অথৌবা অমদি অথৌবীশিংগী মফমদা কৎপা শ্রদ্ধাঞ্জলি অমনি‍। মীয়াম পুন্না শরুক য়ামিন্নবগী ৱাখল্লোন্দা, কেম্পেন অসিগী মনুং চন্না লৈবাক শিনবা থুংনা পঞ্চায়ত/খুঙ্গং, ব্লোক, অর্বান লোকেল বোদীশিং, স্তেত অমদি লৈবাক্কী থাক্তা থবক অমদি থৌরম কয়া পাঙথোকখি‍। পাঙথোকখিবা থবক থৌরমশিংগী মনুংদা মথ্বায় কৎখ্রবা অথৌবা অথৌবীশিংগী মফমদা তৌবিমল খঙবা উৎপা ওইনা সিলফলকম (নীংশিং খুভম) শেমগৎপা; নীংশিং খুভমশিংদা মীয়াম্না ‘ৱাশক মঙা’ শকমিন্নবা; লম লমগী উ চারা মখলশিং থাবা অমদি ‘অমৃৎ ভাতিকা’ (বসুধ বন্ধন) শেমগৎপা অমদি নীংতম লান্মীশিং অমসুং লৈখিদ্রবা নীংতম লান্মীশিংগী ইমুং মনুংশিং (বীরোং কা বন্ধন) ইকায়খুম্নবা উৎপগী থৌরম অমদি অতৈ কয়া য়াওরি‍।
কেম্পেন অসি, স্তেত/য়ু.তি. ৩৬তা নীংশিং খুভম লাখ ২.৩ হেন্না শেমগত্তুনা; ৱাশক মঙা শকপগী সেল্ফী করোর ৪ রোম থাগৎলক্তুনা; লৈবাক শিনবা থুংনা ‘বীরোং কা বন্ধন’ থৌরম লাখ ২ হেন্না পাঙথোক্তুনা; লম লমগী ওইবা উ চারা করোর ২.৬ হেন্না থাদুনা; অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা বসুধ বন্দন থীমগী মখাদা অমৃৎ বাতিকা লাখ ২.৬৩ শেমগত্তুনা চাউনা মায় পাকপা ওইখি‍।
‘মেরী মাতি মেরা দেশ’ কেম্পেন্দা, খুঙ্গংগী লমগী খুলশিং অমদি ময়োল্লমগী মফমশিংদগী ৱার্দ লাখ ৬ হেনবদগী লৈবাক মচেৎ অমদি চেঙ মরূশিং খোমগত্তুনা, মদুবু ব্লোক্কী থাক্তা থাগৎলগা (ব্লোক্তা খুঙ্গং পুম্নমক্কী লৈবাকশিং তাশিল্লগা) অমদি স্তেতকী থাক্তা অমুক পুনশিল্লগা পুরকপগী থৌরম অমা ওইরিবা অমৃৎ কলাস য়াত্রাসু য়াওরি‍। স্তেতকী থাক্তা তাশিন্দুনা পুরকপা লৈবাকশিং লৈবাক্কী কোনুংদা অমৃৎ কলাস য়াত্রী লিশিং কয়ানা পুরকপনি‍।
ওক্তোবর ৩০, ২০২৩দা, অমৃৎ কলাস য়াত্রাগী মনুং চন্না স্তেত অমদি য়ু.তি. পুম্নমক্তগী মরী লৈনবা ব্লোক অমদি অর্বান লোকেল বোদীশিংদগী পুরকপা লৈবাকশিং ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’কী ৱাখল্লোন্দা অচৌবা অমৃৎ কলাস অমদা হাপকনি‍। ওক্তোবর ৩১দা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী শরুক য়ারগদৌরিবা অমৃৎ কলাস য়াত্রী লিশিং কয়াগী মফমদা ৱা ঙাংগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদৌরিবা অমৃৎ বাতিকা অমদি অমৃৎ মহোৎসব মেমোরিএল অসি লৈবাক্কী মফম খুদিংদগী খোমগৎলকপা লৈবাকশিংনা কর্তব্য পথতা শাবনি‍।
মেরী মাতি মেরা দেশ কেম্পেন ‘অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব’ লোইশিনবগী থৌরম অমা ওইনা মীৎয়েঙ থমদুনা পায়খৎপনি‍। অচাদী কা অমৃৎ মহোৎসব মার্চ ১২, ২০২১দগী ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫বু হরাও তয়াম্না পাঙথোক্নবা হৌখিবনি‍। মসিগী মনুং চন্না লৈবাক পুম্বদা মীয়াম্না ইচঙ থৌনা শরুক য়াদুনা থৌরম লাখ ২ হেন্না পাঙথোকখ্রে‍।
মাই ভারত
মেরা য়ুবা ভারত (মাই ভারত) লৈবাকসিগী নহাশিংগী ওইবা ৱন স্তোপ হোল-ওফ-গভর্নমেন্ত ফম্পাক অমা ওইনা থবক তৌননবা মনীং মখা তম্বা বোদী অমা ওইনা লিংখৎপনি‍। লৈবাকসিগী নহা খুদিংদা মান্নবা খুদোংচাবা ফংহনবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান পরিংদা, মাই ভারতনা নহাশিংনা মখোয়গী অপাম্বশিং ফংবা ঙমহন্নবা অমদি চাওখৎপা ভারত অমা শেমগৎপদা থৌদাং য়াবা ঙমহন্নবগীদমক লৈঙাক্কী মশা মরেং পুম্বদা ইনেব্লিং মেকানিজম অমা পীননবা তেক্নোলোজী শীজিন্নগনি‍। মাই ভারতকী পান্দমদি নহাশিংবু খুন্নাইদা অহোংবা পুরক্নবা এজেন্ত অমদি লৈবাক শেমগৎকদবা মীওইশিং ওইহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা অমদি মখোয়গী লৈঙাক অমদি মীয়ামগী মরক্তা ‘নহাশিংগী থোং’ অমা ওইনা থবক তৌবা ঙমহনবনি‍। ৱাখল্লোন অসিদা, ‘মাই ভারত’না লৈবাকসিদা ‘নহাশিংনা লমজিংবা চাওখৎ থৌরাং’দা অচৌবা ইনোৎ অমা হাপকনি‍।