Prime Minister's Office
PM praises Karthikeyan Murali for winning against World No. 1, Magnus Carlsen
19 OCT 2023 6:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister has praised Karthikeyan Murali for winning against World No. 1, Magnus Carlsen at the Qatar Masters 2023.
The Prime Minister posted on X :
"Congratulations, @KarthikeyanM64 who has excelled at the Qatar Masters 2023! His success has made India very proud.
He has achieved the incredible feat of defeating the reigning chess champion and the World No. 1, Magnus Carlsen.
May he keep up the fantastic work, and wishing him the very best for the next round."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱର ନମ୍ବର ୧ ମାଗନସ୍ କାର୍ଲସେନଙ୍କ ବିପକ୍ଷରେ ବିଜୟ ପାଇଁ କାର୍ତ୍ତିକେୟନ୍ ମୁରଲୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
19 OCT 2023 6:27PM by PIB Bhubaneshwar
କାତାର ମାଷ୍ଟର୍ସ ୨୦୨୩ରେ ବିଶ୍ୱର ନମ୍ବର ୧ ମାଗନସ୍ କାର୍ଲସେନ ବିପକ୍ଷରେ ବିଜୟ ପାଇଁ କାର୍ତ୍ତିକେୟନ ମୁରଲୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘କାତାର ମାଷ୍ଟର୍ସ ୨୦୨୩ରେ ଉତ୍କର୍ଷତା ପାଇଁ କାର୍ତ୍ତିକେୟନ ମୁରଲୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ତାଙ୍କର ଏହି ସଫଳତା ଭାରତକୁ ଗର୍ବିତ କରିଛି ।
ସେ ଚେସ୍ ଚାମ୍ପିୟନ ତଥା ବିଶ୍ୱର ନମ୍ବର ୧ ମାଗନସ୍ କାର୍ଲସେନଙ୍କୁ ପରାସ୍ତ କରି ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛନ୍ତି ।
ସେ ଏପରି ଚମତ୍କାର ଜାରି ରଖନ୍ତୁ । ପରବର୍ତ୍ତୀ ରାଉଣ୍ଡ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ।’’