Prime Minister's Office
PM inaugurates extension of Airport Metro Express Line Station from Dwarka Sector 21 to ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’
17 SEP 2023 4:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the extension of Delhi Airport Metro Express line from Dwarka Sector 21 to a new metro station ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’ at Yashobhoomi Dwarka Sector 25 today. The new Metro Station will have three subways - a 735m long subway connecting the station to the Exhibition halls, Convention centre, and Central Arena; another connecting the entry/exit across Dwarka Expressway; while the third one connecting the Metro station to the foyer of the future Exhibition halls of ‘Yashobhoomi’.
Delhi Metro will also increase the operational speed of Metro trains on the Airport Express Line from 90 to 120 km/hr, thereby reducing the travel time. The journey from ‘New Delhi’ to ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’ will take about 21 minutes.
The Prime Minister arrived at Yashobhoomi Dwarka Sector 25 Metro Station via metro from Dhaula Kuan Metro Station.
The Prime Minister’s Office posted on X:
“All smiles on the Delhi Metro! PM Narendra Modi interacted with people from various walks of life during his journey to Dwarka, to inaugurate Phase-1 of Yashobhoomi convention centre.”
The Prime Minister posted on X:
“A memorable Metro journey to Dwarka and back, made even more special by the amazing co-passengers from different walks of life.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২১ ৰপৰা ‘যশোভূমি দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২৫’লৈ এয়াৰপ’ৰ্ট মেট্ৰ’ এক্সপ্ৰেছ লাইন ষ্টেচনৰ সম্প্ৰসাৰণৰ উদ্বোধন কৰে
17 SEP 2023 4:20PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি যশোভূমি দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২৫ত দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২১ ৰপৰা এটা নতুন মেট্ৰ' ষ্টেচন 'যশোভূমি দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২৫'লৈ দিল্লী এয়াৰপ'ৰ্ট মেট্ৰ' এক্সপ্ৰেছ লাইনৰ সম্প্ৰসাৰিত অংশ উদ্বোধন কৰে। এই নতুন মেট্ৰ' ষ্টেচনৰ তিনিটা চাবৱে' থাকিব যথাঃ ষ্টেচনটোৰপৰা প্ৰদৰ্শনী হল, সন্মিলন কেন্দ্ৰ আৰু চেন্ট্ৰেল এৰেনালৈ সংযোগী ৭৩৫ মিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ চাবৱে'; আনটোৱে সমগ্ৰ দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱে'ৰ প্ৰৱেশ/প্ৰস্থান বিন্দুক সংযোগ কৰিছে; তৃতীয়টোৱে 'যশোভূমি'ৰ আগন্তুক প্ৰদৰ্শনী হলৰ ফয়'ৰৰ সৈতে মেট্ৰ' ষ্টেচনটোক সংযোগ কৰিছে।
তদুপৰি দিল্লী মেট্ৰ'য়ে এয়াৰপ'ৰ্ট এক্সপ্ৰেছ লাইনত মেট্ৰ' ৰেলৰ অপাৰেচনেল স্পীড প্ৰতি ঘন্টাত ৯০ ৰপৰা ১২০ কিঃমিঃলৈ বৃদ্ধি কৰিব। 'নতুন দিল্লী' ৰপৰা 'যশোভূমি দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২৫'লৈ প্ৰায় ২১ মিনিট লাগিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকী ঢৌলা কোৱান মেট্ৰ' ষ্টেচনৰপৰা মেট্ৰ'ত উঠি যশোভূমি দ্বাৰকা ছেক্টৰ ২৫ মেট্ৰ' ষ্টেচনত উপস্থিত হয়হি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্য্যালয়ে এক্সত এইদৰে প'ষ্ট কৰেঃ
“দিল্লী মেট্ৰ'ত আনন্দৰ বন্যা বৈছে! প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে যশোভূমি সন্মিলন কেন্দ্ৰৰ পৰ্য্যায়-১ৰ উদ্বোধন কৰিবলৈ দ্বাৰকালৈ যাত্ৰাপথত ভিন্ন স্তৰৰ লোকসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত এইদৰে প'ষ্ট কৰেঃ
“দ্বাৰকালৈ অহা-যোৱা কৰা স্মৰণীয় মেট্ৰ' যাত্ৰাত ভিন্ন স্তৰৰ সহ-যাত্ৰীসকলে ইয়াক অধিক বিশেষ কৰি তোলে।”