Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions
Government is devoting every moment and every penny of the people's money for 'Sarva Jan Hitay, Sarva Jan Sukhay': PM
Shri Modi emphasizes the role of newly created Ministries focusing on various sectors, towards balanced development in the country
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Delhi
Speaking to 140 crore countrymen on the occasion of the 77th Independence Day from the Red Fort, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions. He said that the country has such a government today which is devoting every moment of the time and every penny of the people's money for the balanced development of the country, for 'Sarva Jan hitay, Sarva Jan sukhay'.
The Prime Minister took pride when he said that the government linked to just one yardstick, that is, ‘Nation First’. Every decision taken by the Government is in this direction, he added. Shri Modi called the Bureaucracy his hands and feet, who are working in every corner of India, and have 'performed to transform’. “And that's why this period of 'reform, perform, transform' is now shaping the future of India. And we are promoting those forces within the country, which are going to strengthen the foundation of the coming thousand years”, he added.
New Ministries created for Balanced Development
The Prime Minister talked at length about the Government’s initiative towards balanced development in the country by creating new Ministries in various sectors. Shri Modi said that the world needs youth power and youth needs skills. He expressed confidence that the new ministry for skill development would not only fulfil the needs of India, but will also fulfil the needs of the world.
Shri Modi said that the Ministry of Jal Shakti is laying emphasis on ensuring that pure drinking water reaches each and every citizen of our country. “We are reiterating and focusing on development of sensitive systems to protect the environment”, he added. Talking about how India showed the light during the dark times of the Corona pandemic, he said the government created a separate Ministry of AYUSH and today Yoga and AYUSH are making waves in the world. After India braved Corona, the world is looking for holistic health care, which is the need of the hour, he added.
Referring to the separate Ministry for fisheries, animal husbandry and dairy, the Prime Minister called them crucial contributors and pillars of the government and the country’s economy. The new Ministry is playing an important role so that no one from the society and that class is left behind in availing the benefits announced by the government, he added.
Shri Modi called the cooperative movement as a major part of the society's economy. He said that the newly created Cooperative Ministry is spreading its network through cooperative institutions so that the poorest of the poor are heard and their needs are met. The Ministry is facilitating them to contribute in an organized way towards the development of the nation by being a part of a small unit. “We have adopted the path of prosperity through cooperation”, he added.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চহি ৩০গী তম্বা ঙমদবা ফিবম, লৈতাদবা অমসুং রাজনিতিগী মুক্নবা মতুংদা মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরা চেৎপা সরকার অমা লৈহনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী মীয়াম থাগৎখ্রে
‘সর্ভ জন হিতে,সর্ভ জন সুখে’গীদমক মীয়ামগী শেনগী শিকি অমা ফাওবা অমসুং মিকুপ অমা ফাওবা সরকারনা কৎথোক্লি: প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক অসি থোং মাননা চাউখৎনবা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংগী অনৌবা মিনিস্ত্রিশিং শেম্বগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Imphal
৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা লাল কিলাদগী লৈবাক অসিগী মীওই করোর ১৪০দা ৱা ঙাংবদা, চহি ৩০গী তম্বা ঙমদবা ফিবম, লৈতাদবা অমসুং রাজনিতিগী মুক্নবা মতুংদা মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরা চেৎপা সরকার অমা লৈহনবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক্কী মীয়াম থাগৎখ্রে। মহাক্না হায়খি ঙসি অসিগুম্বা সরকার অসিনা ‘সর্ভ জন হিতে,সর্ভ জন সুখে’গীদমক মীয়ামগী শেনগী শিকি অমা ফাওবা অমসুং মিকুপ অমা ফাওবা সরকারনা কৎথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সরকার অসি শুপ্নগী নাপচৈ অমগা খক্তগা মরী লৈনরি, মদুদি ‘লৈবাক্কী থবক্না অহানবা’ হায়বনি। মাইকৈ অসিদা সরকারনা ৱারেপ খুদিংমক লৌরি। ভারতকী মফম খুদিংমক্তা থবক তৌরিবা ফম্নাইবশিং অওনবা পুরক্লে। ‘রিফোর্ম, পরফোর্ম, ত্রান্সফোর্ম’গী মতম অসিনা ভারতকী তুংগী ফিবম শেম্লে। লাক্লিবা চহি ১০০দা য়ুম্ফম মপাঙ্গল কনখৎহনগদবা লৈবাক মনুংগী ফোর্সশিং য়োকখৎনবা ঐখোয় থবক পায়খৎলে।
থোং মাননা চাউখৎনবা অনৌবা মিনিস্ত্রিশিং শেম্লে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসি থোং মাননা চাউখৎনবা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংগী অনৌবা মিনিস্ত্রিশিং শেম্বগী থবক পায়খৎলে। মালেম অসিনা নহারোলশিংগী শক্তি দরকার ওই অমসুং নহারোলশিংনা স্কিল দরকার ওই। স্কিল দিবলপমেন্তগী অনৌবা মিনিস্ত্রি অসিনা ভারতকী দরকার ওইবশিং ফংহনবা খক নত্তনা, মসিনা মালেমগী দরকার ওইবশিং ফংহনবা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়গী লৈবাক্কী মীওই খুদিং অফবা থক্নবা ঈশিং পীনবা জল শক্তি মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলে। অকোয়বগী ফিবম ঙাকশ-শেন্নবা থবকশিং ঐখোয়না অমুক হন্না পায়খৎলে। সরকারনা অয়ুসকী তোখাইবা মিনিস্ত্রি অমা শেম্লে অমসুং ঙসি য়োগা অমসুং অয়ুস অসি মালেমদা ইথক হৌরে। কোরোনাগী মতুংদা, মালেম অসিনা অফবা হকশেলগী থবকশিং থিবা হৌরে, মসি মতম অসিগী তঙাইফদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়না ফিসরিস, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিগী তোঙখাইবা মিনিস্ত্রিশিং শেম্লে। মসিনা তোল্লবা মীওইশিং খুন্নাইনা মতেং পাংবা ঙমহনগনি। সরকারগী খুদোংচাবশিং খুন্নাইগী মীওই খুদিংমক ফংহন্নবা অনৌবা মিনিস্ত্রিনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
শ্রী মোদীনা হায়খি খুন্নাইগী মরুওইবা শেন্মিৎলোনগী শরুক অসি কোওপরেতিপ মুভমেন্তনি। কোওপরেতিপ মিনিস্ত্রি শেম্লে অমসুং মসিনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা মাইকৈদা মতেং পাংলি অমসুং কোওপরেসনগী খুৎথাংদা ঐখোয়না চাউখৎপগী লম্বীদা চৎলে।