ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତିନି ଦଶନ୍ଧିର ଅନିଶ୍ଚିତତା, ଅସ୍ଥିରତା ଏବଂ ରାଜନୈତିକ ବାଧ୍ୟବାଧକତା ପରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ତଥା ସ୍ଥିର ସରକାର ଗଠନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି
ସରକାର ଏହାର ପ୍ରତିଟି ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଏବଂ ଜନତାଙ୍କର ପ୍ରତିଟି ଟଙ୍କାକୁ ‘ସର୍ବ ଜନ ହିତାୟ, ସର୍ବ ଜନ ସୁଖାୟ’ ପାଇଁ ସମର୍ପିତ କରୁଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଦେଶର ସନ୍ତୁଳିତ ବିକାଶ ଦିଗରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ର ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ନୂତନ ଭାବରେ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଭୂମିକା ଉପରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Bhubaneshwar
ଲାଲ୍ କିଲାରୁ 77 ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ 140 କୋଟି ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ତିନି ଦଶନ୍ଧିର ଅନିଶ୍ଚିତତା, ଅସ୍ଥିରତା ଏବଂ ରାଜନୈତିକ ବାଧ୍ୟବାଧକତା ପରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ତଥା ସ୍ଥିର ସରକାର ଗଠନ କରିଥିବାରୁ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଦେଶରେ ଏପରି ସରକାର ଅଛି ଯାହା ଦେଶର ସନ୍ତୁଳିତ ବିକାଶ ପାଇଁ ‘ସର୍ବ ଜନ ହିତାୟ, ସର୍ବ ଜନ ସୁଖାୟ’ ପାଇଁ ସମୟର ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଟଙ୍କାକୁ ଦେଶ ବାସୀଙ୍କ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରୁଛି।
ଗୌରବାନ୍ବିତ ଅନୁଭବ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସରକାର କେବଳ ଏକ ମାନଦଣ୍ଡ ‘ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ’ ସହିତ ସାମିଲ୍ ରହିଛି। ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଏହି ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଅମଲାତନ୍ତ୍ରକୁ ତାଙ୍କ ହାତ ଏବଂ ପାଦ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନେ ଭାରତର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣୁଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ଏହି 'ସଂସ୍କାର, ପ୍ରଦର୍ଶନ, ରୂପାନ୍ତର' ଅବଧି ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତ ଗଠନ କରୁଛି। ଆମେ ସେହି ଶକ୍ତିଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛୁ, ଯାହା ଆସନ୍ତା ହଜାରେ ବର୍ଷର ମୂଳଦୁଆକୁ ମଜବୁତ କରିବାକୁ ଯାଉଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି।
ସନ୍ତୁଳିତ ବିକାଶ ପାଇଁ ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗଠନ କରାଯାଇଛି
ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗଠନ କରି ଦେଶରେ ସନ୍ତୁଳିତ ବିକାଶ ଦିଗରେ ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବିଶ୍ୱରେ ଯୁବ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ବିକାଶର ଆବଶ୍ୟକ ରହିଛି। ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ପାଇଁ ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ କେବଳ ଭାରତର ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବ ନାହିଁ, ବରଂ ବିଶ୍ବର ଆବଶ୍ୟକତା ମଧ୍ୟ ପୂରଣ କରିବ ବୋଲି ସେ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜଳ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଆମ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କ ନିକଟରେ ଶୁଦ୍ଧ ପାନୀୟ ଜଳ ପହଞ୍ଚାଇବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରୁଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆମେ ପରିବେଶର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ପ୍ରଣାଳୀର ବିକାଶ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ପ୍ରଦାନ କରୁଛୁ ଏବଂ ଧ୍ୟାନ ଦେଉଛୁ। କରୋନା ମହାମାରୀର ଅନ୍ଧକାର ସମୟରେ ଭାରତ କିପରି ଆଲୋକ ଦେଖାଇଲା ସେ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରି ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସରକାର ଏକ ଅଲଗା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗଠନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆଜି ଯୋଗ ଏବଂ ଆୟୁଷ ବିଶ୍ୱରେ ଅନେକ ସଫଳତା ଲାଭ କରିଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତରେ କରୋନାକୁ ସଫଳତାର ସହିତ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯିବା ପରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ବ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଚିକିତ୍ସା ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ଯାହାକି ସମୟର ଆବଶ୍ୟକତା ଅଟେ।
ମତ୍ସ୍ୟ, ପଶୁପାଳନ ଏବଂ ଦୁଗ୍ଧ ପାଇଁ ପୃଥକ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ସରକାର ତଥା ଦେଶର ଅର୍ଥନୀତିର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନକାରୀ ତଥା ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନୂତନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରୁଛି ଯାହା ଦ୍ବାରା ସମାଜ ଦ୍ବାରା କେହି ଏବଂ ସେହି ଶ୍ରେଣୀ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଘୋଷିତ ଲାଭ ପାଇବାକୁ ପଛରେ ରହିବେ ନାହିଁ।
ସମବାୟ ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ସମାଜର ଅର୍ଥନୀତିର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନବନିର୍ମିତ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମବାୟ ଅନୁଷ୍ଠାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହାର ନେଟୱାର୍କ ବିସ୍ତାର କରୁଛି ଯାହା ଦ୍ବାରା ଗରିବ ଶ୍ରେଣୀର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଶୁଣା ଯାଇପାରିବ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ ହେବ। ଏକ ଛୋଟ ୟୁନିଟ୍ ର ଅଂଶ ହୋଇ ଦେଶର ବିକାଶ ଦିଗରେ ଏକ ସଂଗଠିତ ଉପାୟରେ ସହଯୋଗ କରିବାକୁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସେମାନଙ୍କୁ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ସେ କହିଛନ୍ତି, “ସହଯୋଗ ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ସମୃଦ୍ଧିର ମାର୍ଗ ଗ୍ରହଣ କରିଛୁ।

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions
Government is devoting every moment and every penny of the people's money for 'Sarva Jan Hitay, Sarva Jan Sukhay': PM
Shri Modi emphasizes the role of newly created Ministries focusing on various sectors, towards balanced development in the country
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Delhi
Speaking to 140 crore countrymen on the occasion of the 77th Independence Day from the Red Fort, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions. He said that the country has such a government today which is devoting every moment of the time and every penny of the people's money for the balanced development of the country, for 'Sarva Jan hitay, Sarva Jan sukhay'.
The Prime Minister took pride when he said that the government linked to just one yardstick, that is, ‘Nation First’. Every decision taken by the Government is in this direction, he added. Shri Modi called the Bureaucracy his hands and feet, who are working in every corner of India, and have 'performed to transform’. “And that's why this period of 'reform, perform, transform' is now shaping the future of India. And we are promoting those forces within the country, which are going to strengthen the foundation of the coming thousand years”, he added.
New Ministries created for Balanced Development
The Prime Minister talked at length about the Government’s initiative towards balanced development in the country by creating new Ministries in various sectors. Shri Modi said that the world needs youth power and youth needs skills. He expressed confidence that the new ministry for skill development would not only fulfil the needs of India, but will also fulfil the needs of the world.
Shri Modi said that the Ministry of Jal Shakti is laying emphasis on ensuring that pure drinking water reaches each and every citizen of our country. “We are reiterating and focusing on development of sensitive systems to protect the environment”, he added. Talking about how India showed the light during the dark times of the Corona pandemic, he said the government created a separate Ministry of AYUSH and today Yoga and AYUSH are making waves in the world. After India braved Corona, the world is looking for holistic health care, which is the need of the hour, he added.
Referring to the separate Ministry for fisheries, animal husbandry and dairy, the Prime Minister called them crucial contributors and pillars of the government and the country’s economy. The new Ministry is playing an important role so that no one from the society and that class is left behind in availing the benefits announced by the government, he added.
Shri Modi called the cooperative movement as a major part of the society's economy. He said that the newly created Cooperative Ministry is spreading its network through cooperative institutions so that the poorest of the poor are heard and their needs are met. The Ministry is facilitating them to contribute in an organized way towards the development of the nation by being a part of a small unit. “We have adopted the path of prosperity through cooperation”, he added.