প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
তিনি দশকৰ অনিশ্চয়তা, অস্থিৰতা আৰু ৰাজনৈতিক বাধ্যবাধকতাৰ অন্তত এখন শক্তিশালী আৰু সুস্থিৰ চৰকাৰ গঠন কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশবাসীক অভিনন্দন জনাইছে
চৰকাৰে ৰাইজৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত আৰু প্ৰতিটো পইচা 'সৰ্বজন হিতায়, সৰ্বজন সুখায়'ৰ বাবে উচৰ্গা কৰিছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Guwahati
৭৭সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে লালকিল্লাৰ পৰা ১৪০ কোটি দেশবাসীক উদ্দেশ্যি আগবঢ়োৱা ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে তিনি দশকৰ অনিশ্চয়তা, অস্থিৰতা আৰু ৰাজনৈতিক বাধ্যবাধকতাৰ অন্তত এখন শক্তিশালী আৰু সুস্থিৰ চৰকাৰ গঠন কৰাৰ বাবে দেশবাসীক অভিনন্দন জনায়। তেওঁ কয় যে আজি দেশত এনে এখন চৰকাৰ আছে, যি সময়ৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত আৰু ৰাইজৰ প্ৰতিটো পইচা দেশৰ সুষম উন্নয়নৰ বাবে, ‘সৰ্বজন হিতায়, সৰ্বজন সুখায়’ৰ বাবে উচৰ্গা কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গৌৰৱ অনুভৱ কৰে যেতিয়া তেওঁ কৈছিল যে চৰকাৰে মাত্ৰ এটা গজ অৰ্থাৎ ‘ৰাষ্ট্ৰ প্ৰথম’ৰ সৈতে লিংক কৰিছিল। চৰকাৰে লোৱা প্ৰতিটো সিদ্ধান্ত এই দিশতেই হয় বুলিও তেওঁ লগতে কয়। শ্ৰী মোদীয়ে আমোলাতন্ত্ৰক নিজৰ হাত-ভৰি বুলি অভিহিত কৰে, যি ভাৰতৰ প্ৰতিটো কোণত কাম কৰি আছে আৰু ‘ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ কাম-কাজ প্ৰদৰ্শন কৰিছে’। “আৰু সেইবাবেই এই ‘সংস্কাৰ, প্ৰদৰ্শন, ৰূপান্তৰ’ৰ সময়ছোৱাই এতিয়া ভাৰতৰ ভৱিষ্যত গঢ় দিছে। আৰু আমি দেশৰ ভিতৰতে সেই শক্তিসমূহক প্ৰচাৰ কৰিছো, যি আগন্তুক হাজাৰ বছৰৰ ভেটি শক্তিশালী কৰাৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছে”, তেওঁ লগতে কয়।
সুষম উন্নয়নৰ বাবে গঠন কৰা নতুন মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিভিন্ন খণ্ডত নতুন মন্ত্ৰালয় গঠন কৰি দেশৰ সুষম উন্নয়নৰ দিশত চৰকাৰে লোৱা পদক্ষেপৰ বিষয়ে দীঘলীয়াকৈ আলোচনা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিশ্বক যুৱ শক্তিৰ প্ৰয়োজন আৰু যুৱক-যুৱতীক দক্ষতাৰ প্ৰয়োজন। তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে দক্ষতা বিকাশৰ নতুন মন্ত্ৰালয়ে ভাৰতৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰাই নহয়, বিশ্বৰ প্ৰয়োজনীয়তাও পূৰণ কৰিব।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে জল শক্তি মন্ত্ৰালয়ে আমাৰ দেশৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ ওচৰলৈ বিশুদ্ধ খোৱাপানী যাতে পোৱা যায় তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। তেওঁ লগতে কয়, “আমি পুনৰাবৃত্তি কৰিছো আৰু পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ বাবে স্পৰ্শকাতৰ ব্যৱস্থাৰ বিকাশত মনোনিৱেশ কৰিছো।” ক’ৰোনা মহামাৰীৰ অন্ধকাৰ সময়ত ভাৰতে কেনেদৰে পোহৰ দেখুৱাইছিল সেই সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে চৰকাৰে আয়ুষৰ এক সুকীয়া মন্ত্ৰালয় গঠন কৰিলে আৰু আজি যোগ আৰু আয়ুষে বিশ্বত জোৱাৰ আনিছে। ভাৰতে ক’ৰোনাক সাহসেৰে মোকাবিলা কৰাৰ পিছত বিশ্বই উৎকৰ্ষমূলক স্বাস্থ্যসেৱাৰ সন্ধান কৰিছে, যি সময়ৰ আহ্বান বুলিও তেওঁ লগতে কয়।
মীন, পশুপালন আৰু দুগ্ধ উদ্যোগৰ পৃথক মন্ত্ৰালয়ৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াক চৰকাৰ আৰু দেশৰ অৰ্থনীতিৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদানকাৰী আৰু স্তম্ভ বুলি অভিহিত কৰে। চৰকাৰে ঘোষণা কৰা সুবিধাসমূহ লাভ কৰাত সমাজ আৰু সেই শ্ৰেণীৰ কোনোৱে যাতে পিছ পৰি নাযায় তাৰ বাবে নতুন মন্ত্ৰালয়ে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে বুলিও তেওঁ লগতে কয়।
শ্ৰী মোদীয়ে সমবায় আন্দোলনক সমাজৰ অৰ্থনীতিৰ এক প্ৰধান অংগ বুলি অভিহিত কৰে। তেওঁ কয় যে নতুনকৈ গঠন হোৱা সমবায় মন্ত্ৰালয়ে সমবায় প্ৰতিষ্ঠানৰ জৰিয়তে ইয়াৰ নেটৱৰ্ক বিয়পাইছে যাতে দৰিদ্ৰৰ ভিতৰত দৰিদ্ৰ লোকৰ কথা শুনা যায় আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজন পূৰণ হয়। মন্ত্ৰালয়ে তেওঁলোকক এটা সৰু ইউনিটৰ অংশ হৈ দেশৰ উন্নয়নৰ দিশত সংগঠিতভাৱে অৰিহণা যোগাবলৈ সুবিধা প্ৰদান কৰি আছে। তেওঁ লগতে কয়, ‘আমি সমবায়ৰ জৰিয়তে সমৃদ্ধিৰ পথ গ্ৰহণ কৰিছো।
-We created the Ministry of Jal Shakti which ensured access to drinking water to every citizen
-#Yoga got worldwide fame through @moayush
-The Ministries of Fisheries, Animal Husbandry and & Dairying made special contribution in social upliftment: PM @narendramodi@Min_FAHDpic.twitter.com/UFn9Kdo4lu
— PIB India (@PIB_India) August 15, 2023

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions
Government is devoting every moment and every penny of the people's money for 'Sarva Jan Hitay, Sarva Jan Sukhay': PM
Shri Modi emphasizes the role of newly created Ministries focusing on various sectors, towards balanced development in the country
15 AUG 2023 12:44PM by PIB Delhi
Speaking to 140 crore countrymen on the occasion of the 77th Independence Day from the Red Fort, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the countrymen for forming a strong and stable government after three-decades of uncertainty, instability and political compulsions. He said that the country has such a government today which is devoting every moment of the time and every penny of the people's money for the balanced development of the country, for 'Sarva Jan hitay, Sarva Jan sukhay'.
The Prime Minister took pride when he said that the government linked to just one yardstick, that is, ‘Nation First’. Every decision taken by the Government is in this direction, he added. Shri Modi called the Bureaucracy his hands and feet, who are working in every corner of India, and have 'performed to transform’. “And that's why this period of 'reform, perform, transform' is now shaping the future of India. And we are promoting those forces within the country, which are going to strengthen the foundation of the coming thousand years”, he added.
New Ministries created for Balanced Development
The Prime Minister talked at length about the Government’s initiative towards balanced development in the country by creating new Ministries in various sectors. Shri Modi said that the world needs youth power and youth needs skills. He expressed confidence that the new ministry for skill development would not only fulfil the needs of India, but will also fulfil the needs of the world.
Shri Modi said that the Ministry of Jal Shakti is laying emphasis on ensuring that pure drinking water reaches each and every citizen of our country. “We are reiterating and focusing on development of sensitive systems to protect the environment”, he added. Talking about how India showed the light during the dark times of the Corona pandemic, he said the government created a separate Ministry of AYUSH and today Yoga and AYUSH are making waves in the world. After India braved Corona, the world is looking for holistic health care, which is the need of the hour, he added.
Referring to the separate Ministry for fisheries, animal husbandry and dairy, the Prime Minister called them crucial contributors and pillars of the government and the country’s economy. The new Ministry is playing an important role so that no one from the society and that class is left behind in availing the benefits announced by the government, he added.
Shri Modi called the cooperative movement as a major part of the society's economy. He said that the newly created Cooperative Ministry is spreading its network through cooperative institutions so that the poorest of the poor are heard and their needs are met. The Ministry is facilitating them to contribute in an organized way towards the development of the nation by being a part of a small unit. “We have adopted the path of prosperity through cooperation”, he added.