Prime Minister's Office
PM lauds performance of Indian athletes at 31st World University Games held in China
08 AUG 2023 8:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the performance of Indian athletes at 31st World University Games with a record-breaking haul of 26 medals including 11 Golds, 5 Silvers, and 10 Bronzes. The Prime Minister emphasized that this is India’s best performance at the World University Games since its inception in 1959 and congratulated the athletes, their families and coaches for this success.
The Prime Minister tweeted:
“A sporting performance that will make every Indian proud!
At the 31st World University Games, Indian athletes return with a record-breaking haul of 26 medals! Our best performance ever, it includes 11 Golds, 5 Silvers, and 10 Bronzes.
A salute to our incredible athletes who have brought glory to the nation and inspired upcoming sportspersons.”
“What is specially gladdening is that India had won a total of 18 medals in the World University Games since its debut in 1959, until now. Thus, this year's exemplary result of 26 medals is truly remarkable.
The stellar performance is a testament to our athletes' unwavering dedication. I compliment the athletes, their families and coaches for this success and wish them the very best for their upcoming endeavours.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চাইনাদা পাংথোকপা 31শুবা ৱর্ল্দ য়ুনিভর্সিতী গেম্সতা ভারতকী শান্নরোইশিংনা উৎখিবা পর্ফোরমেন্সপু পি.এম.না থাগৎখ্রে
08 AUG 2023 8:37PM by PIB Imphal
31শুবা ৱর্ল্দ য়ুনিভর্সিতী গেম্সতা ভারতকী শান্নরোইশিংনা গোল্দ 11, সিলভর 5 অমসুং ব্রোঞ্জ 10 য়াওনা মেদল 26 লৌদুনা রেকোর্দ থুগায়বা পর্ফোরমেন্স উৎখিববু প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। ইং 1959দা ৱর্ল্দ য়ুনিভর্সিতী গেম্স হেক হৌদোকখিবদগী ভারতকী শান্নরোইশিংগী খ্বাইদগী ফজবা পর্ফোরমেন্স অসিদি মসিনা ওইরে হায়রদুনা শান্নরোই, মখোয়গী ইমুং অমসুং কোচশিংবু মায় পাকপা অসিগীদমক্তা মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌখিঃ
“লৈবাক পুম্ববু চাউথোচবা ফাওহনবা মশক নায়বা পর্ফোরমেন্স অমা!
ভারতকী শান্নরোইশিংনা 31শুবা ৱর্ল্দ য়ুনিভর্সিতী গেম্সতা মেদল 26 লৌদুনা রেকোর্দ থুগায়বা পর্ফোরমেন্স উৎখ্রে। মসিগী মনুংদা গোল্দ 11, সিলভর 5 অমসুং ব্রোঞ্জ 10 য়াওরি।
লৈবাক্কী মিংচৎ পুরক্লিবা অমসুং হৌরক্লিবা শান্নরোইশিংদা ইথিল পীরিবা ঐখোয়গী থোইদোক হেন্দোক্লবা শান্নরোইশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি”।
“ৱর্ল্দ য়ুনিভর্সিতী গেম্স অসি ইং 1959দা হেক হৌদোকখিবদগী, ভারতনা হৌজিক ফাওবদা পুন্না মেদল 18 লৌখিবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম্নি। অদুনা, হন্দক্কী চহিগী মেদল 26 লৌবগী শীংথানীংঙাই ওইরবা থৌওং অসি তসেংনা মশক থোকপা অমনি।
নীংথিরবা পর্ফোরমেন্স অসিদি ঐখোয়গী শান্নরোইশিংগী ৱাখল চেৎপগী খুদম অমনি। ঐহাক্না শান্নরোই, মখোয়গী ইমুং অমসুং কোচশিংবু মায় পাকপা অসিগীদমক্তা থাগৎলি অমসুং তুংগী থৌরম খুদিংদা মায় পাকপা ওইসনু হায়বগী য়াইফ পাউজেল পীজরি”।