Prime Minister's Office
PM lauds Asia’s first demonstration for Performance-Based Navigation for helicopters
02 JUN 2023 8:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded Asia’s first demonstration for Performance-Based Navigation for helicopters for a flight from Juhu to Pune using GAGAN satellite technology.
In response to a tweet by the Union Minister for Civil Aviation and Steel, the Prime Minister said;
"Noteworthy milestone for the sector! It underscores our commitment to embracing advanced technologies for a safer and more efficient air traffic management."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହେଲିକପ୍ଟର ପାଇଁ ପ୍ରଦର୍ଶନ-ଆଧାରିତ ନାଭିଗେଶନ ନିମନ୍ତେ ଏସିଆର ପ୍ରଥମ ପ୍ରଦର୍ଶନୀର ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 JUN 2023 1:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଗନ ସାଟେଲାଇଟ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଜୁହୁରୁ ପୁନେ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉଡ଼ାଣ ନିମନ୍ତେ ହେଲିକପ୍ଟରଗୁଡ଼ିକର ପ୍ରଦର୍ଶନ-ଆଧାରିତ ନାଭିଗେଶନ ପାଇଁ ଏସିଆର ପ୍ରଥମ ପ୍ରଦର୍ଶନୀର ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି:
‘ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଉପଲବ୍ଧି! ଏହା ସୁରକ୍ଷିତ ତଥା ଅଧିକ ଦକ୍ଷ ଏୟାର ଟ୍ରାଫିକ୍ ପରିଚାଳନା ନିମନ୍ତେ ଉନ୍ନତ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ ଗ୍ରହଣ ଦିଗରେ ଆମ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଏ ।’