Prime Minister's Office
A US Congressional delegation of nine Senators led by Senate Majority Leader Charles Schumer calls on Prime Minister Narendra Modi
PM appreciates the consistent and bipartisan support of the US Congress for deepening India-US ties
PM recalls his recent phone call with President Biden and the shared vision of the two leaders for further elevating India-US Comprehensive Global Strategic Partnership
PM and the US delegation recognize shared democratic values, robust bilateral cooperation, strong people-to-people ties and vibrant Indian community in the US as strong pillars anchoring the bilateral strategic partnership
PM discusses with the US delegation new opportunities for consolidating the India-US ties
20 FEB 2023 8:10PM by PIB Delhi
A US Congressional delegation of nine Senators led by Senate Majority Leader Charles Schumer called on Prime Minister Shri Narendra Modi today. The delegation included Senator Ron Wyden, Senator Jack Reed, Senator Maria Cantwell, Senator Amy Klobuchar, Senator Mark Warner, Senator Gary Peters, Senator Catherine Cortez Masto and Senator Peter Welch.
Prime Minister welcomed the Congressional delegation to India and appreciated the consistent and bipartisan support of the US Congress for deepening India-US bilateral ties. Prime Minister referred to his recent phone call with President Joseph Biden and the shared vision of the two leaders for further elevating India-US Comprehensive Global Strategic Partnership to address contemporary global challenges.
Prime Minister and the US delegation recognized the shared democratic values, robust bilateral cooperation, strong people-to-people ties and the vibrant Indian community in the US as strong pillars anchoring the bilateral strategic partnership.
Prime Minister discussed with the US delegation new opportunities for consolidating the India-US ties in critical technologies, clean energy transition, joint development and production, and trusted and resilient supplies chains.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সিনেত মেজোরিতি লুচিংবা চার্লস সুমেরনা লুচিংবা সিনেতর ৯গী য়ু.এস কংগ্রেসকী মীহুৎ কাংবু অমনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে
ভারত-য়ু.এগী মরীশিং চেৎশীনহন্নবা য়ু.এস কংগ্রেসকী দল অনিমক্না শৌগৎপদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে
হন্দক মহাক্না রাস্ত্রপতি বাইদেনগা ফোন্দা ৱারি শানখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি অমসুং ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোবেল স্ত্রাতেজিক পার্তনর্সিপ মখা তানা কনখৎহন্নবা লুচিংবা অনিগী পান্দম অদু ফোঙদোকখি
প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এস দেলিগেসন্না গনতন্ত্রগী মগুনশিং, লৈবাক অনি মতেং পাংনবা, মীগা-মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিং অমসুং য়ু.এসতা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা লৈবাক অনিগী অচেৎপা মরুপ-মপাংগী মরীদা অকনবা য়ুম্বীশিং ওইরিবা অদু শকখঙখি
ভারত-য়ু.এস মরীশিং হেন্না চেৎশিনহন্নবগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এস দেলিগেসনগা ৱা খন্নখি
20 FEB 2023 8:10PM by PIB Imphal
সিনেত মেজোরিতি লুচিংবা চার্লস সুমেরনা লুচিংবা সিনেতর ৯গী য়ু.এস কংগ্রেসকী মীহুৎ কাংবু অমনা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে। মীহুৎ কাংবু অদুদা সিনেতর রোন ৱাইদেন, সিনেতর জেক রিদ, সিনেতর মারিয়া কান্তৱেল, সিনেতর আর্মি ক্লোবুচার, সিনেতর মার্ক ৱার্নর, সিনেতর গেরি পেতরস, সিনেতর কেথারিন কোর্তেজ মাস্তো অমসুং সিনেতর পেতর ৱেলচ য়াওখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কংগ্রেসকী মীহুৎ কাংবু অদু ভারত্তা তরাম্না ওকখি অমসুং ভারত-য়ু.এগী মরীশিং চেৎশীনহন্নবা য়ু.এস কংগ্রেসকী দল অনিমক্না শৌগৎপদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি। হন্দক মহাক্না রাস্ত্রপতি বাইদেনগা ফোন্দা ৱারি শানখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি অমসুং মালেম্না হৌজিক মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোবেল স্ত্রাতেজিক পার্তনর্সিপ মখা তানা কনখৎহন্নবা লুচিংবা অনিগী পান্দম অদু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এস দেলিগেসন্না গনতন্ত্রগী মগুনশিং, লৈবাক অনি মতেং পাংনবা, মীগা-মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিং অমসুং য়ু.এসতা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা লৈবাক অনিগী অচেৎপা মরুপ-মপাংগী মরীদা অকনবা য়ুম্বীশিং ওইরিবা অদু শকখঙখি।
মরুওইবা তেক্নোলোজিশিং, ক্লিন ইনর্জি, অপুন্নবা ওইনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক পায়খৎপা অমসুং পোৎথোক পুথোকমিন্নবা অমসুং সপ্লাই চেনশিংগী হিরমদা ভারত-য়ু.এস মরীশিং হেন্না চেৎশিনহন্নবগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এস দেলিগেসনগা ৱা খন্নখি।