Prime Minister's Office
PM Narendra Modi participates in a video call with President of France H.E. Emmanuel Macron on the Launch of the new Air India-Airbus Partnership
Under the partnership, Air India will buy 250 aircraft from Airbus. It is a reflection of the strength of the India-France Strategic Partnership.
PM highlights the rapid expansion and growth of the civil aviation market in India which will give impetus to greater connectivity between India and the rest of the world.
PM compliments the strong presence of French companies in India, and recalls the recent decision by French aerospace engine manufacturer SAFRAN to set up its largest MRO facility in India.
PM thanks President Macron for his partnership in taking the India-France relationship forward and looks forward to working with him under India’s G20 Presidency.
14 FEB 2023 8:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in a video call with President of France H.E. Emmanuel Macron, Shri Ratan Tata, Chairman Emeritus, Tata Sons, Shri N. Chandrasekaran, Chairman of the Board, Tata Sons, Mr. Campbell Wilson, CEO, Air India and Mr. Guillaume Faury, CEO Airbus on the occasion of the launch of a partnership between Air India and Airbus.
Air India and Airbus have signed a contract for the supply of 250 aircraft, 210 single-aisle A320neos and 40 widebody A350s to Air India.
This commercial partnership between these two players of the aviation sector also displays the strength of the India-France Strategic Partnership, which marks its 25th anniversary this year.
In his address, Prime Minister highlighted the rapid expansion and growth of the civil aviation market in India which will give impetus to greater connectivity between India and the rest of the world, and will in turn encourage tourism and business in India.
Complimenting the strong presence of French companies in India, Prime Minister also recalled the recent decision by French aerospace engine manufacturer SAFRAN to set up its largest MRO facility in India to service aircraft engines for both Indian and international carriers.
Prime Minister thanked President Macron for his partnership in taking the India-France relationship forward and looked forward to working with him under India’s G20 Presidency.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନୂତନ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ-ଏୟାରବସ୍ ସହଯୋଗିତା ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାନ୍ୟବର ଇମାନୁଏଲ୍ ମାକ୍ରନ୍‌ଙ୍କ ସହ ଭିଡିଓ ବାର୍ତ୍ତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ।
ଏହି ସହଭାଗୀତା ଅନୁଯାୟୀ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଏୟାରବସରୁ ୨୫୦ ବିମାନ କିଣିବ
ଏହା ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତା ଶକ୍ତିର ପ୍ରତିଫଳନ
ଭାରତରେ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ବଜାରର ଦ୍ରୁତ ବିସ୍ତାର ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଭାରତ ଏବଂ ଅବଶିଷ୍ଟ ବିଶ୍ୱ ସହିତ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ
ଭାରତରେ ଫରାସୀ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକର ଦୃଢ ଉପସ୍ଥିତିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଫ୍ରାନ୍ସର ବିମାନ ଇଞ୍ଜିନ ର୍ନିମାତା ସାଫ୍ରନ ଭାରତରେ ଏହାର ସର୍ବ ବୃହତ ଏମଆରଓ ସୁବିଧା ସ୍ଥାପନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି
ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ତାଙ୍କ ସହଭାଗିତା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଭାରତର ଜି -୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଅଧୀନରେ ତାଙ୍କ ସହ କାମ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ ଅଛନ୍ତି
14 FEB 2023 8:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଏୟାରବସ୍ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସହଭାଗିତାର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ ଏଭ ଭିଡିଓ କଲ୍‍ରେ ଫ୍ରାନ୍ସର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାନ୍ୟବର ଇମାନୁଏଲ୍ ମାକ୍ରନ୍‌, ଏମେରିଟସ ଓ ଟାଟା ସନ୍ସର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ରତନ ଟାଟା, ଟାଟା ସନ୍ସ ବୋର୍ଡର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଏନ ଚନ୍ଦ୍ରଶେଖରନ୍‌, ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ସିଇଓ ଶ୍ରୀ କ୍ୟାମ୍ପବେଲ ୱିଲସନ, ଏବଂ ଏୟାରବସ୍‌ର ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ଗୁଇଲାଉାମେ ଫୌରୀଙ୍କ ସହିତ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଏୟାରବସ୍ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆକୁ ୨୫୦ ବିମାନ, ୨୧୦ ସିଙ୍ଗଲ୍ ଆଇସଲ୍ ଏ୩୨୦ନିଓସ ଏବଂ ୪୦ ୱାଇଡ୍‍ବଡି ଏ୩୫୦ଏସ୍‍ ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ଏକ ଚୁକ୍ତିନାମା ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛି ।
ବିମାନ ଚଳାଚଳ କ୍ଷେତ୍ରର ଏହି ଦୁଇ ଖେଳାଳିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ବାଣିଜ୍ୟିକ ସହଭାଗୀତା ମଧ୍ୟ ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତାର ଶକ୍ତି ପ୍ରଦର୍ଶନ କରେ, ଯାହାକି ଏହି ବର୍ଷ ଏହାର ୨୫ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରୁଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ ଭାରତରେ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ବଜାରର ଦ୍ରୁତ ବିସ୍ତାର ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଭାରତ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ମଧ୍ୟରେ ଅଧିକ ସଂଯୋଗ ସ୍ଥାପନ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ ଏବଂ ଏହା ଭାରତରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ ।
ଭାରତରେ ଫରାସୀ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକର ଦୃଢ ଉପସ୍ଥିତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫ୍ରାନ୍ସର ବିମାନ ଇଞ୍ଜିନ୍ ର୍ନିମାତା ସାଫ୍ରନ ର ଉଭୟ ଭାରତୀୟ ତଥା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପରିବହନକାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ବିମାନ ଇଞ୍ଜିନ ସେବା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଭାରତରେ ଏହାର ସର୍ବ ବୃହତ ଏମଆରଓ ସୁବିଧା ସ୍ଥାପନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିବା କଥା ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ଭାଗିଦାରୀ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରୋନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଭାରତର ଜି -୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଅଧୀନରେ ତାଙ୍କ ସହ କାମ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ ଅଛନ୍ତି ।