Prime Minister's Office
PM chairs Video meeting of Governors, CMs and LGs to discuss aspects of India’s G20 Presidency
09 DEC 2022 8:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a video meeting of the Governors and Chief Ministers of States and Lt Governors of Union Territories today, to discuss aspects relating to India’s G20 Presidency.
Prime Minister in his remarks stated that India’s G20 Presidency belongs to the entire nation, and is a unique opportunity to showcase the country’s strengths.
Prime Minister emphasized the importance of teamwork, and sought the cooperation of the States / UTs in the organization of various G20 events. He pointed out that the G20 Presidency would help showcase parts of India beyond the conventional big metros, thus bringing out the uniqueness of each part of our country.
Highlighting the large number of visitors who would be coming to India during India’s G20 Presidency and the international media focus on various events, Prime Minister underlined the importance of States and UTs utilizing this opportunity to rebrand themselves as attractive business, investment and tourism destinations. He also reiterated the need to ensure people’s participation in the G20 events by a whole-of-government and a whole-of-society approach.
A number of Governors, Chief Ministers, and Lt. Governors shared their thoughts during the meeting, emphasising the preparations being done by the states to suitably host G20 meetings.
The meeting was also addressed by External Affairs Minister, and a presentation was made by India's G20 Sherpa.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইগদৌরিবা অসিগী মতাংদা খন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা রাজ্যপালশিং, চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং এল.জিশিংগা ভিদিওগী খুৎথাংদা মীফম পাংথোকখ্রে
09 DEC 2022 8:48PM by PIB Imphal
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইগদৌরিবা অসিগী মতাংদা খন্ননবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা রাজ্যশিংগী রাজ্যপালশিং অমসুং চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী এল.জিশিংগা লোয়ন্না ভিদিওগী খুৎথাংদা মীফম অমা ঙসি পাংথোকখ্রে।
মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইগদৌরিবা অসি লৈবাক পুম্নমক্কীনি অমসুং লৈবাক অসিগী শক্তিশিং উৎথোক্নবা য়াম্না তাংনা ফংবা খুদোংচাবা অমনি। জি-২০গী তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং পাংথোক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াম্না মরুওই অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদগী মতেং নিজরি। জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবা অসিনা অচৌবা মেত্রোশিং উৎপগী মথক্তা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমশিং উৎথোকপদা মতেং পাংগনি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী শরুক অমমমগী তোপ-তোপ্পা শক্তমশিং উৎথোকপা ঙমগনি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিঙৈ মনুংদা ভারত্তা লাকদবা মশিং য়াম্লবা মীওইশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিংদা মালেমগী মেদিয়ানা মীৎয়েং চঙগদবা অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংনা মখোয় মশামক ললোন-ইতিক, শেন থাদবা অমসুং তুরিজমগী মফমশিং ওইনা পুক্নিং চিংশিন্নবা নৌনা মশক তাক্না মসিগী খুদোংচাবা অসি শীজিন্নগদবনি। সরকার অমসুং খুন্নাইনা শরুক য়াদুনা জি-২০গী থৌরমশিংদা মীয়াম শরুক য়াহনবা মথৌ তাই।
মীফম মনুংদা রাজ্যপালশিং, চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং এল.জিশিংনা মখোয়গী অনিংবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি অমসুং জি-২০গী মীফমশিং য়ুম্বু ওইনবা রাজ্যশিংনা থৌরাং তৌরিবশিংগী মতাংদা পাউদমখি।
মীফম অদুদা এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তরশু ৱা ঙাংখি অমসুং ভারতকী জি-২০ সের্পাগী মতাংদা প্রসেন্তেসন অমা থমখি।