Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela to be conducted in 200 locations across India
Through apprenticeship mela 67,035 Apprenticeship training offers made till date
Mela will feature 36+ industries, 500+ trades, and 1000+ businesses to promote job opportunities
10 JUL 2022 1:28PM by PIB Delhi
The Ministry of Skill Development and Entrepreneurship will hold the Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela on July 11, 2022, as part of the Prime Minister's Skill India Mission to boost career opportunities and practical training. So far, 188410 applicants have participated in the Apprenticeship Mela and 67,035 apprenticeship offers have been made on the platform as of today. The one-day event will feature 36 sectors and more than 1000 companies and 500 distinct sorts of trades. MSDE will host the event across 200+ locations, giving applicants the opportunity to shape their careers through apprenticeship training.
Candidates must have a 5th-12th grade pass certificate, a skill training certificate, an ITI Diploma, or a graduate degree to participate. Furthermore, the young and aspiring workforce will be able to choose among 500+ trades such as welding, electrical work, housekeeping, beauticians, mechanic work, and more. Candidates will also earn National Council for Vocational Education and Training (NCVET)-recognized certifications, improving their employability after the training. The major purpose of this programme is to encourage companies to hire more apprentices while also assisting employers in discovering and developing their potential via training and practical skillsets.
Expressing his views on the Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela, Shri Rajesh Aggarwal, Secretary, Ministry of Skill Development and Entrepreneurship, said “We hope that the Apprenticeship Mela will provide additional job opportunities for talented individuals across the country. While the primary purpose of these programmes is to recruit more apprentices, it is important to note that apprenticeships such as these are necessary for practical training, which is what we are striving for here. This has had a significant impact, as seen by the expanding number of apprenticeships and their successful execution across the country.”
Apprenticeship is most sustainable model under skill development and getting a big boost under Skill India. Recently first set of apprentices have received stipend subsidy in their accounts through direct beneficiary transfer (DBT) under National Apprenticeship Promotion Scheme (NAPS).
Participating companies in the PM National Apprenticeship Melas have the chance to meet potential apprentices on a single platform and choose applicants on-the-spot. Furthermore, small-scale enterprises with at least four employees can hire apprentices during the event. A credit bank idea will also be added shortly, with depositaries of various credits collected by learners for future academic courses.
Every month, the apprenticeship mela will be hosted wherein selected individuals will receive a monthly stipend in accordance with government criteria for gaining new skills, giving them the opportunity to earn while they learn. Apprentices' stipends will be paid online.
Individuals can register for the Mela by visiting https://dgt.gov.in/appmela2022/ or https://www.apprenticeshipindia.gov.in/ and to find the Mela's nearest location.

স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
ভারত শীনবা থুংনা মফম ২০০দা প্রধান মন্ত্রী নেসনেল এপ্রেন্তিসসিপ মেলা পাংথোক্কনি
এপ্রেন্তিসসিপ মেলাগী খুৎথাংদা হৌজিক ফাওবদা এপ্রেন্তিসসিপ ত্রেনিং ওফর ৬৭,০৩৫ পীখ্রে
থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীনবা মেলা অদুদা ইন্দস্ত্রি ৩৬, ত্রেদ ৫০০ অমসুং বিজিনেস ১০০০ হেন্না শরুক য়াগনি
10 JUL 2022 1:28PM by PIB Imphal
থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং অমসুং প্রাক্তিকেল ত্রেনিং হেন্না ফংনবা প্রধান মন্ত্রীগী স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী শরুক অমা ওইনা, জুলাই ১১, ২০২২দা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপ মিনিস্ত্রিনা প্রধান মন্ত্রী নেসনেল এপ্রেন্তিসসিপ মেলা পাংথোক্কনি। হৌজিক ফাওবদা, এপ্রেন্তিসসিপ মেলাদা এপ্লিকান্ত ১৮৮৪১০ শরুক য়াখ্রে অমসুং ঙসি ফাওবদা এপ্রেন্তিসসিপ ৬৭,০৩৫ ফংহনখ্রে। নোংমগী ওইবা থৌরম অদুদা সেক্তর ৩৬ অমসুং কম্পেনি ১০০০ হেনবা অমসুং ত্রেদ ৫০০ শরুক য়াগনি। এপ্রেন্তিসসিপ ত্রেনিংগী খুৎথাংদা নহারোলশিংনা মখোয়গী শীনফম খনবা ঙম্নবা এপ্লিকান্তশিংদা খুদোংচাবা পীদুনা মিনিস্ত্রিনা মফম ২০০দা থৌরমশিং পাংথোক্কনি।
শরুক য়াগদবা কেন্দিদেৎশিং অদু ক্লাস ৫-১২ পাস তৌগদবনি, স্কিল ত্রেনিং সর্তিফিকেদ পায়গদবনি, আই.তি.আই দিপ্লোমা অমা ওইগদবনি নত্ত্রগা গ্রেজুয়েত দিগ্রি ওইগদবনি। নহারোলশিংনা ত্রেদ ৫০০ হেনবা হায়বদি ৱেল্দিং, ইলেক্ত্রিক্কী থবক, হাওসকিপ্পিং, বিউতিসিয়ান, মেকানিক অমসুং অতৈ শীনফম কয়া খনবা য়াগনি। ত্রেনিং লোইরবা মতুংদা মখোয়গী থবক ফংনবগী খুদোংচাবা লৈরবা মতুংদা কেন্দিদেৎশিংনা নেসনেল কাউন্সিল ফোর ভোকেসনেল ইজুকেসন এন্দ ত্রেনিংনা পীবা শকখঙলবা সর্তিফিকেদশিং ফংগনি। থৌরম অসিগী মরুওইবা পান্দমদি ত্রেনিং অমসুং প্রাক্তিকেল স্কিলসেতশিংগী খুৎথাংদা নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা খঙদোক্তুনা কম্পেনিশিংনা অহেনবা এপ্রেন্তিসশিং লৌবা পুক্নিং থৌগৎপনি।
প্রধান মন্ত্রী নেসনেল এপ্রেন্তিসসিপ মেলাগী মতাংদা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপ মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, শ্রী রাজেস অগ্গরৱালনা হায়খি লৈবাক শীনবা থুংনা লনাই মীওই কয়াদা এপ্রেন্তিসসিপ মেলা অসিনা অহেনবা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা কয়া পীগনি হায়না ঐখোয়না থাজবা থম্লি। হায়রিবা থবকশিং অসিগী মরুওইবা পান্দমদি অহেনবা এপ্রেন্তিসসিপ লৌবনি, প্রাক্তিকেল ত্রেনিং পাংথোক্নবগীদমক এপ্রেন্তিসসিপশিং অসি দরকার ওই। মসিনা লৈবাক শীনবা থুংনা এপ্রেন্তিসসিপ মশীং হেনগৎহল্লে অমসুং মখোয় মাইপাকপা ঙম্লে।
স্কিল হেনগৎহন্নবা এপ্রেন্তিসসিপ অসি খ্বাইদগী ফরবা নমুনা অমনি অমসুং স্কিল ইন্দিয়াগী মখাদা অচৌবা মাইপাকপা অমা ওইরে। হন্দক ইকুই কুইদনা নেসনেল এপ্রেন্তিসসিপ প্রোমোসন স্কিম(নেপস)কী মখাদা দি.বি.তিকী খুৎথাংদা মখোয়গী একাউন্তশিংদা অহানবা এপ্রেন্তিস কাংবু স্তাইপেন্দ সবসিদি ফংখ্রে।
মেলা অসিদা শরুক য়াবা কম্পেনিশিংনা মফম অমদা অফবা এপ্রেন্তিসশিং উনবা অমসুং মফম অদুদা এপ্লিকান্তশিং খন্নবগী খুদোংচাবা ফংলে। য়ামদ্রবা মীওই ৪ রোম লৈবা অপীকপা ইন্তরপ্রাইজশিং থৌরম মনুংদা এপ্রেন্তিসশিং নেকপা য়াগনি। মহৈরোয়শিংনা মতুং তারকপা কোর্সশিংগীদমক ক্রেদিৎশিং খোমজিন্নবা অথুবা মতমদা ক্রেদিৎ বেঙ্ক অমা হাপচিল্লগনি।
থা খুদিংগী এপ্রেন্তিসসিপ মেলা পাংথোক্কনি অমসুং মফম অদুদগী খল্লবা মীওইশিং অনৌবা স্কিলশিং পীনবা অমসুং মখোয়না তম্লিঙৈদা শেন তান্নবগী খুদোংচাবা পীবা ওইনা সরকারগী কাংলোন মতুংইন্না থাগী স্তাইপেন্দ পীগনি। এপ্রেন্তিসশিংগী স্তাইপেন্দ অসি ওনলাইন্দা পীগনি।
মেলা অসিদা শরুক য়ানবগী লনাই মীওইশিংনা https://dgt.gov.in/appmela2022/ or https://www.apprenticeshipindia.gov.in/ রেজিস্তার তৌবা য়াগনি অমসুং মেলাগী খ্বাইদগী নকপা মফম খঙবা য়াগনি।