Prime Minister's Office
'My Friend, Abe San' - PM shares a tribute to Shinzo Abe
08 JUL 2022 9:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared a tribute to the former Prime Minister of Japan Shri Shinzo Abe.
In a tweet thread the Prime Minister said :
"In the passing away of Mr. Abe, Japan and the world have lost a great visionary. And, I have lost a dear friend.
A tribute to my friend Abe San..."
"I first met Abe San in 2007 and since then, we have had so many memorable interactions. I will cherish each of them. Abe San energised the India-Japan relationship. He ensured that Japan is there side by side as New India accelerates its growth"
"As far as global leadership is concerned, Abe San was ahead of his times. The Quad, the ASEAN-led forums, the Indo Pacific Oceans Initiative, the Asia-Africa Growth Corridor and the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure all benefited from his contributions."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
‘ঐহাক্কী মরুপ, অবে সান- প্রধান মন্ত্রীনা শিঞ্জো অবেদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
08 JUL 2022 9:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জাপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ওইরম্বা শ্রী শিঞ্জো অবেগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীগী ত্বীত পরিং অমদা অসুম্না হায়খিঃ
“জাপানগী শ্রী অবেনা লৈখিদবদা মালেম্না মিৎয়েং শানবা অথোইবা মীওই অমা মাঙজরে। ঐহাক্না চানবা মরুপ অমা মাঙজরে।
ঐহাক্কী মরুপ অবে সানগী মফমদা ঐহাক্কী ইকায় খুম্নবা উৎচবা...”
“ঐহাক্না অবে সানগা ইং ২০০৭তা অহানবা ওইনা উন্নখি, অমসুং মিৎকুপ্তুদগী হৌরগা ঐখোয় অনিনা কাওররোইদবা মতম কয়া লেনমিন্নখি। ঐহাক্না মিৎকুপ খুদিংবু চেৎনা থমজগনি। অবে সান্না ভারত-জাপানগী মরীদা থৱাই হাপ্পীরমখি। অনৌবা ভারতনা শাহৌ লৌবগী খোঙেজল য়াঙখৎলকপদা, মহাক্না জাপানবু মতম পুম্বদা নাকলদা লৈহন্দুনা তেংবাংহনখিবনি”।
“মালেমগী ওইবা লুচিংবা অমা ওইনা য়েংলুরগদি, অবে সান্না মহাক্কী মতমগী মমাংদা লৈখি। ক্বাদ, এসিয়ন্না লুচিংবা ফোরম, ইন্দো পেসিফিক ওসীন ইনিসিএতিব, এসিয়া-অফ্রিকা গ্রোথ কোরিদোর অমসুং কোরিদোর ফোর দিজাজতর রেজিলিএন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর, পুম্নমক অসিনা মহাক্কী তেংবাংদগী কান্নবা য়াম্না ফংখিবনি”।