Prime Minister's Office
'My Friend, Abe San' - PM shares a tribute to Shinzo Abe
08 JUL 2022 9:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared a tribute to the former Prime Minister of Japan Shri Shinzo Abe.
In a tweet thread the Prime Minister said :
"In the passing away of Mr. Abe, Japan and the world have lost a great visionary. And, I have lost a dear friend.
A tribute to my friend Abe San..."
"I first met Abe San in 2007 and since then, we have had so many memorable interactions. I will cherish each of them. Abe San energised the India-Japan relationship. He ensured that Japan is there side by side as New India accelerates its growth"
"As far as global leadership is concerned, Abe San was ahead of his times. The Quad, the ASEAN-led forums, the Indo Pacific Oceans Initiative, the Asia-Africa Growth Corridor and the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure all benefited from his contributions."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
'মাই ফ্ৰেইণ্ড, আবে ছান' - শ্বিনজো আবেৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি শ্বেয়াৰ কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
08 JUL 2022 9:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী, শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে জাপানৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্বিনজো আবেৰ প্ৰতি গভীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি ভাগ কৰিছে।
এটা টুইট থ্ৰেডত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে :
"আবে ডাঙৰীয়াৰ বিয়োগত জাপান আৰু বিশ্বই এজন মহান দূৰদৰ্শীক হেৰুৱালে। আৰুমই ব্যক্তিগতভাৱে এজন প্ৰিয় বন্ধুক হেৰুৱালো। বন্ধু আবে ছানলৈ এটা শ্ৰদ্ধাঞ্জলি..."
"মই প্ৰথমবাৰৰ বাবে ২০০৭ চনত আবে ছানক লগ পাইছিলো আৰু তাৰ পিছৰ পৰা, আমাৰ মাজত বহুতো স্মৰণীয় বাৰ্তালাপ হৈছিল। মই এই স্মৃতিসমূহ সদায় জীয়াই ৰাখিম। আবে ছানে ভাৰত-জাপানৰ সম্পৰ্কক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল।গোলকীয় নেতৃত্বৰ ক্ষেত্ৰত আবে ছান তেওঁৰ সময়তকৈ আগবাঢ়ি আছিল। কোৱাড, আছিয়ান নেতৃত্বাধীন ফ'ৰাম, ইণ্ডো পেচিফিক অ'চেনছ ইনিচিয়েটিভ, এছিয়া-আফ্ৰিকা গ্ৰ'থ কৰিডৰ আৰু ক'লিচন ফৰ ডিজাষ্টাৰ ৰেজিলিয়েণ্ট ইনফ্ৰাষ্ট্ৰাকচাৰ সকলোৱে তেওঁৰ অৱদানৰ পৰা লাভৱান হৈছিল।"