Election Commission
India elected as Chair of the Association of Asian Election Authorities (AAEA) for 2022-24
11 MAY 2022 12:19PM by PIB Delhi
India has been unanimously elected as the new Chair of the Association of Asian Election Authorities (AAEA) for 2022-2024 at the recently held meeting of the Executive board and General Assembly at Manila, Philippines on May 7, 2022. Commission on Elections, Manila was the current chair of AAEA. The new member in the Executive Board now includes Russia, Uzbekistan, Sri Lanka, Maldives, Taiwan and Philippines.
The Election Commission of India 3-member delegation headed by Deputy Election Commissioner Shri Nitesh Vyas, along with CEO Manipur Shri Rajesh Agrawl and CEO Rajasthan Shri Praveen Gupta, attended the Executive Board meeting at Manila and presented the work plan for 2022-23 as also futuristic activities for 2023-24 to the Executive Board. A presentation on ‘Gender Issues in Elections’ was also given, highlighting various concerted and targeted interventions by India to break socio-political barriers in electoral and political processes for inclusive and participative elections.
The mission of the Association of Asian Election Authorities is to provide a non-partisan forum in the Asian region for sharing experiences and best practices among election authorities to discuss and act upon ways to promote open and transparent elections with the objective of supporting good governance and democracy.
Officials from many AAEA member countries have been regularly attending International Training Programmes conducted by India International Institute for Democracy and Election Management (IIIDEM) from time to time. Since 2019, more than 250 officials from AAEA member countries have attended these programmes. IIIDEM also conducts customised capacity development training programs for specific AAEA member countries. 50 officials of Bangladesh Election Commission were trained during 2021-22.
Delegates from AAEA have also been regularly participating in the International Election Visitors Programme organised by Election Commission of India. 62 officials from 12 AAEA members participated in the 3rd International Virtual Election Visitors Programme (IEVP) hosted by ECI during Assembly Elections in 2022. AAEA is also an Associate Member of the 118 member Association of World Election Bodies (A-WEB).
Establishment and Membership of AAEA
In pursuance of the resolution passed by participants of the Symposium on Asian Elections in the Twenty First Century held from January 26-29, 1997 in Manila, Philippines, the Association of Asian Election Authorities (AAEA) was established in 1998. Currently 20 Asian EMBs are members of AAEA. ECI is a founder member EMB of the AAEA and also served on the Executive Board of the AAEA as the Vice Chair during 2011-13 and Chair during 2014-16.

ইলেক্সন কমিসন
ভারতপু ২০২২-২৪গী এসোসিয়েসন ওফ এসিয়ন ইলেক্সন ওথোরিতীস (এ.এ.ই.এ.)কী চিয়র ওইনা খনখ্রে
11 MAY 2022 12:19PM by PIB Imphal
হন্দক্তা ২০২২গী মে ৭তা ফিলিপিন্সকী মনিলাদা পাংথোকখিবা একজিক্যুতিব বোর্দ অমদি জেনেরেল এসেমব্লীগী মীফমদা ভারতপু ২০২২-২৪গী ওইনা এসোসিয়েসন ওফ এসিয়ন ইলেক্সন ওথোরিতীস (এ.এ.ই.এ.)কী অনৌবা থৌবুরেল ওইনা খনখ্রে৷ কম্মিসন ও ইলেক্সন্স, মনিলানা হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা এ.এ.ই.এ.গী থৌবুরেল ওইখি৷ হৌজিক একজিক্যুতিব বোর্দতা লাক্লিবা অনৌবা মেম্বরগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি রসিয়া, উজবেকিস্তান, শ্রী লঙ্কা, মালদ্বীপ্স, তাইৱান অমদি ফিলিপিন্সনি৷
মনিপুরগী সি.ই.ও. শ্রী রাজেশ অগ্রৱাল অমদি রাজস্থানগী সি.ই.ও. শ্রী প্রবীন গুপ্তাগা লোইননা দিপুতী ইলেক্সন কম্মিশনার শ্রী নিতিশ ব্যাসনা লমজিংখিবা মেম্বর ৩না শাবা ভারতকী ইলেক্সন কম্মিসনগী দেলিগেসন অদুনা মনিলাদা পাংথোক্লিবা একজিক্যুতিব বোর্দতা শরুক য়াখি অমদি একজিক্যুতিব বোর্দতা ২০২২-২৩গী ওইনা ৱার্ক প্লান পুথোকখি অমসুং ২০২৩-২৪দা পাংথোক্কদৌরিবা থবক থৌরমশিংসু পুথোকখি৷ ‘জেন্দর ইসুস ইন ইলেক্সন্স’ হায়বা প্রজেন্তেসন অমসু পুথোকখি অমদি ইনক্লুসিব অমদি পার্তিসিপেতিব ওইবা ইলেক্সনশিংগীদমক ইলেক্তোরেল অমদি পোলিতিকেল প্রোসেসশিংদা লৈরিবা সোসিও-পোলিতিকেলগী ওইবা পলশিং অসি থুগাইনবা ভারতকী তোঙান তোঙানবা কন্সর্তেদ অমদি তার্গেতেদ ইন্তরবেন্সনশিং পনখি৷
অফবা সাসন অমদি দেমোক্রেসীবু সপোর্ত তৌনবগী পান্দমদা ওপন অমসুং ত্রান্সপরেন্ত ওইবা ইলেক্সনশিংবু য়োকখৎনবা লম্বী অদুগী মতাংদা খন্ন-নৈননবা ইলেক্সন ওতোরিতীশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং অমদি এক্সপরিয়েন্সশিং সেয়র তৌনবগীদমক এসিয়ন লমদমদা নন-পার্তিসন ফোরম অমা ফংহন্নবা হোৎনবা হায়বসিনা এসোসিয়েসন ওফ এসিয়ন ইলেক্সন ওথোরিতীসকী মিসন ওইরি৷
এ.এ.ই.এ. লৈবাক কয়া অমদগী ওফিসিয়েলশিংনা মতম মতমগী মতুং ইন্না ইন্দিয়া ইন্তরনেসনেল ইন্সতিত্যুত ফোর দেমোক্রেসী এন্দ ইলেক্সন মেনেজমেন্ত (আই.আই.আই.দি.ই.এম.)না শিনখিবা ইন্তরনেসনেল ত্রেনিং প্রোগ্রামশিংদা চাং নাইনা শরুক য়াদুনা লাক্লি৷২০১৯দগী হৌরগা, এ.এ.ই.এ. লৈবাকশিংদগী ওফিসিয়েল ২৫০ হেনবনা হায়রিবা প্রোগ্রামশিং অসিদা শরুক য়াখ্রে৷আই.আই.আই.দি.ই.এম.না অখন্নবা এ.এ.ই.এ. মেম্বর ওইরিবা লৈবাকশিংগীদমক কস্তমাইস কেপাসিতী দিবেলপমেন্ত ত্রেনিং প্রোগ্রামশিংসু পাংথোক্লি৷ ২০২১-২২গী মতমদা বঙ্গলাদেশ ইলেক্সন কম্মিসনগী ওফিসিয়েল ৫০ ত্রেন তৌখি৷
ভারতকী ইলেক্সন কম্মিসননা শিনখিবা ইন্তরনেসনেল ইলেক্সন বিজিতর্স প্রোগ্রামদা এ.এ.ই.এ.গী দেলিগেৎশিংনা চাং নাইনা শরুক য়াদুনা লাক্লি৷ ২০২২ এসেমব্লী ইলেক্সন্সকী মতমদা ই.সি.আই.না শিনখিবা অহুমশুবা ইন্তরনেসনেল বর্চুএল ইলেক্সন বিজিতর্স প্রোগ্রাম (আই.ই.ভি.পি.)দা এ.এ.ই.এ. মেম্বর ১২গী ওফিসিয়েল ৬২না শরুক য়াখি৷ এ.এ.ই.এ. অসি এসোসিয়েসন ওফ ৱার্ল্দ ইলেক্সন বোদীস (এ.-ৱেব)কী মেম্বর ১১৮গী এসোসিয়েত মেম্বর অমসু ওইরি৷
এ.এ.ই.এ. শেমগৎলকপা অমদি মেম্বরশিপ
ফিলিপিন্সকী মনিলাদা ১৯৯৭কী জনুৱারী ২৬-২৯ ফাওবা পাংথোকখিবা কুনগামাথোইশুবা চহি-চাদা এসিয়ন ইলেক্সনশিং পাংথোকপগী মতাংদা পাংথোকখিবা সিম্পোজিয়মদা শরুক য়াখিবা মীওইশিংনা পাস তৌখিবা রিজোলুসন অমগী মতুং ইন্না, এসোসিয়েসন ওফ এসিয়ন ইলেক্সন ওথোরিতীস (এ.এ.ই.এ.) অসি ১৯৯৮দা লিংখৎখিবনি৷হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা এসিয়ন ই.এম.বি. ২০না এ.এ.ই.এ.গী মেম্বরশিং ওইরি৷ ই.সি.আই. অসি এ.এ.ই.এ.গী ফাউন্দর মেম্বর ই.এম.বি. অমা ওইরি অমদি এ.এ.ই.এ.গী একজিক্যুতিব বোর্দতা ২০১১-১৩গী মতমদা ভাইস চিয়র ওইনা অমদি ২০১৪-১৬কী মতমদা চিয়র ওইনসু মথৌ তৌখি৷