Prime Minister's Office
PM’s address to Sanatan Mandir Cultural Centre, Ontario, Canada
Sardar Patel’s statue established at the Centre
“The statue of Sardar Patel will not only strengthen our cultural values but will also become a symbol of the relationship between the two countries”
“India is not only a nation but also an idea and a culture”
“India does not dream of its own upliftment at the cost of detriment of others”
“Freedom fighters dreamt of an India that would be modern and progressive and, also, deeply connected with its thinking, philosophy and its roots”
“Sardar Patel restored the Somnath temple to commemorate the legacy of thousands of years”
“During the Azadi ka Amrit Mahotsav, we are rededicating ourselves to the pledge of creating a New India of Sardar Patel’s dream”
“India’s Amrit pledges are spreading globally and connecting the world”
“Our hard work is not just for us. Welfare of entire humanity is linked with India’s progress”
01 MAY 2022 9:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, addressed Sanatan Mandir Cultural Centre (SMCC), Markham, Ontario, Canada on the occasion of inauguration of Sardar Patel’s Statue there via a video message.
At the outset, the Prime Minister conveyed his greetings on Azadi ka Amrit Mahotsav and Gujarat Day. He noted that he has felt the positive impact of Sanatan Mandir Cultural Centre during his visits to Canada. He remembered the affection and love of Indian origin people during his 2015 visit, in particular. “This statue of Sardar Patel in Sanatan Mandir will not only strengthen our cultural values but will also become a symbol of the relationship between the two countries”, the Prime Minister said.
Elaborating on the depth of Indian ethos and values in the diaspora, the Prime Minister said that Indians might live anywhere in the world for any number of generations but their Indianness and loyalty towards India never diminishes. Indians, the Prime Minister said, work with full dedication and integrity for the county of their domicile and carry their democratic values and sense of duty with them. This is because “India is not only a nation but also an idea, it is also a culture. India is that higher level thought- which talks of 'VasudhaivKutumbakam'. India does not dream of its own upliftment at the cost of the detriment of others.”
The Prime Minister said that the Sanatan Mandir in Canada or any other country enriches the values of that country also. When Azadi ka Amrit Mahotsav is celebrated in Canada, that is a celebration of shared democratic values. “I believe, this celebration of the Amrit Mahotsav of India's independence will give an opportunity to the people of Canada to understand India more closely”, he added.
Calling the location and statue of Sardar Patel there a broad picture of New India, the Prime Minister said that the freedom fighters dreamt of an India that would be modern and progressive and, also, deeply connected with its thinking, philosophy and its roots. That is why, said the Prime Minister, in newly Independent India, Sardar Patel restored the Somnath temple to commemorate the legacy of thousands of years. “Today, during the Azadi ka Amrit Mahotsav, we are rededicating ourselves to the pledge of creating a New India of Sardar Patel’s dream and ‘Statue of Unity’ is a major inspiration in that”, the Prime Minister emphasized. Replica of ‘Statue of Unity’ in Sanatan Mandir Cultural Centre means that India’s Amrit pledges are not confined to boundaries of India. This pledge is spreading globally connecting the world, he said.
The Prime Minister reiterated global dimension of the Amrit pledges and said when we talk of Aatmnirbhar Bharat, we talk of opening new possibilities of progress of the world. Similarly, in Yoga’s propagation, a feeling of everyone being disease-free is inherent. In issues like sustainable development and climate change, India is representing entire humanity. “Our hard work is not just for us. Welfare of entire humanity is linked with India’s progress”, The Prime Minister emphasized and concluded by calling for an enhanced role of Indian diaspora in taking this message forward.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কানাদাগী ওন্তারিওদা লৈবা সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরদা ৱা ঙাংবা
সেন্তর অসিদা সর্দার পতেলগী মীতম খিনখ্রে
“সরদার পতেলগী মীতম্না ঐখোয়গী কলচরেলগী ওইবা ভেল্যুশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবতা নত্তনা লৈবাকশিং অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীগী খুদম অমসু ওইরি”
“ভারত অসি লৈবাক অমা খক্তা নত্তে অদুবু ৱাখল অমা অমসুং কলচর অমসুনি”
“ভারতনা অতোপ্পবু হেক্তা মাংহল্লগা মশাগী চাউখৎনবগীদমক্তা মংলান তৌবা লৈতে”
“নিংতম লান্মীশিংনা মংজরম্বা ভারত অমগী মংলান অদু মতমগা চুন্নহনগনি অমসুং খুমাং চাউশিনহনগনি, অমসুং অমুকসু মখোয়না খনখিবা, ৱাখল্লোন অমসুং মসিগী হৌরকফমদা য়াম্না লুনা শম্নরি”
“সর্দার পতেলনা চহি লিশিং কয়াগী লেগেসীবু নিংশিংহনবা সোম্নাথ লাইশঙবু হিংগৎহনখি”
“অজাদি কা অমৃত মহোৎসব মনুংদা, সর্দার পতেলগী মংলান অনৌবা ভারত অমা পুথোক্নবগীদমক ৱাশক্নবা ঐখোয়না অমুক হন্না লেপ্লি”
“ভারতকী অমৃতকী ৱাশক্না মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লি অমসুং মালেম্বু অমত্তা ওইহল্লি”
“ঐখোয়না কন্না হোৎনরিবা অসি ঐখোয়গী খক্তা নত্তে। মীওইবা খুনাই অমা য়াইফবা অসি ভারতকী চংশিল্লিবা চাউখৎ থৌরাংগা মরী লৈনৈ”
01 MAY 2022 9:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, কানাদাগী, ওন্তারিও, মার্খামদা, সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তর (এস.এম.সি.সি.)দা সর্দার পতেলগী মীতম শঙ্গাবদা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা ৱা ঙাংখ্রে।
অহৌবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অমসুং গুজরাত দেগীদমক্তা হরাও তয়াম্বা ফোংদোকখি। মহাক্না পনখি মদুদি মহাক্না কানাদা চৎপগী মনুংদা সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরগী অফবা শাফু অমা ফাওখি। মহাক্না অখন্ননা ২০১৫দা মহাক্না চৎখিবা মতমদা ভারত্তগী হৌখিবা মীওইশিংনা নুংশিবা অপাম্বা পীবিরকপবু নিংশিংলি। “সনাতন মন্দিরদা লৈরিবা সর্দার পতেলগী মীতম অসিনা ঐখোয়গী কলচরেল ভেল্যু খক্তা মপাঙ্গল কনখৎহনবতা নত্তনা লৈবাক অনি অসিগী লৈনরিবা মরীগী খুদম অমা ওইরি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
দাইসপোরাদা লৈরিবা ভারতকী ইথোস অমসুং ভেল্যুশিং শন্দোক্না হায়রদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীরোল কয়াদা ভারতমচানা মালেমগী মফম অমদা হেক্তা লৈবা য়াই অদুবু ভারতমচা অমা ওইবগী হৌনবী অমসুং ভারত্তা খনজবা অদুদি কৈদৌনুংদা মাংলোই। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ভারতমচাশিংনা, মখোয়গী ময়ুমগীদমক লৈবাক্কী থবকশিং কৎথোকপগা লোয়ননা তৌই অমসুং মখোয়গী দেমোক্রেতিক ওইবা ভেল্যুশিং থম্মী অমসুং মথৌদাং তৌবগী ৱাখল্লোল মশাগা লোয়নদুনা লৈজৈ। মরম অসিননি “ ভারত অসি লৈবাক অমখক্তা নত্তে অদুবু ৱাখল্লোল অমসুনি, কলচর অমসুনি। ভারত অসি অৱাংবা থাক্কী ৱাখল খনবা অদুনি -ঐখোয়না হায়রিবা “বাসুধেব কুতুম্বকম’। ভারতনা অতোপ্পবু হেক্তা মাংহল্লগা মশাগী চাউখৎনবগীদমক্তা মংলান তৌবা লৈতে”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কানাদা নত্ত্রগা অতৈ লৈবাক্তা লৈরিবা সনাতন লাইশঙনা লৈবাক অদুবুসু ভেল্যু হেনগৎহল্লি। কানাদাদা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী থৌরম পাংথোকপা মতমদা, পাংথোক্লিবা অদু দেমোক্রেতিক ভেল্যু শিয়র তৌবনি। “ঐহাক্না থাজৈ, মসিগী ভারতকী নিং-খা তম্বাগী অমৃত মহোৎসবকী থৌরম পাংথোকপা অসিনা কানাদাগী মীয়াম্না ভারতপু হেন্না মুন্না খঙবগী খুদোংচাবা অমা পীরগনি,” হায়না মখা তাখি।
সর্দার পতেলগী মফম অমসুং মীতমবু অনৌবা ভারতকী চাওরবা পিকচরনি হায়রদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নিংতম লান্মীশিংনা মংজরম্বা ভারত অমগী মংলান অদু মতমগা চান্নহনগনি অমসুং খুমাং চাউশিনহনগনি, অমসুং অমুকসু মখোয়না খনখিবা, ৱাখল্লোন অমসুং মসিগী হৌরকফমদা য়াম্না লুনা শম্নরি। মরম অসিননি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, নৌনা ওইরকপা ভারতকী নিং-তম্বদা, সরদার পতেলনা চহি লিশিং কয়াগী লেগেসীবু নিংশিংনবগীদমক্তা সোম্নাথ লাইশঙ হিংগৎহল্লি। “ঙসি, অজাদি কা অমৃত মহোৎসব মনুংদা, সর্দার পতেলগী মংলান ওইরিবা অনৌবা ভারত অমা শেম্নবা ৱাশক লৌনবগীদমক্তা ঐখোয়না লেপ্লি অমসুং ‘স্তেচু ওফ য়ুনিতী’ অসিনা মপুং ওইবা পুক্নিং থৌগৎপা অমনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীখি। সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরদা লৈরিবা ‘স্তেচু ওফ য়ুনিতী’গী অতোপ্পা মীতম অসিনা ভারতকী অমৃতকী ৱাশক অসি ভারতকী ঙমখৈ খক্তা লোইদে হায়বা তাক্লি। ৱাশক অসিনা মফম খুদিংদা শন্দোক্তুনা মালেম পুম্বা শম্নহল্লি, হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমৃতকী ৱাশক্কী মালেমগী ওইবা মওং মতৌ হন্না নিংশিংখি অমসুং হায়খি ঐখোয়না আত্মানির্ভর ভারতকী মতাংদা ৱারী শারকপা মতমদা, ঐখোয়না মালেমগী ওইনা থবক-থৌরমশিং চংশিন্নবা অনৌবা ওইথোকপা য়াবশিং হাংদোক্নবগী ৱারী শাগনি। মসিগা মান্ননা য়োগা পুথোকপদা, মীপুম খুদিংমক্না লায়না অমত্তা লৈতবা হায়না ৱাখলদা ফাওরি। সস্তেনেবল দিবলপমেন্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জগুম্বা ইসুশিংদা ভারতনা মীওইবা খুনাই পুম্বগী ওইনা শরুক য়ারি। “ঐখোয়না কন্না হোৎনরিবা অসি ঐখোয় খক্তগী নত্তে। মীওইবা খুনাই পুম্বা য়াইফবা অসি ভারতকী চংশিল্লিবা চাউখৎ থৌরাংগা মরী লৈনৈ”। প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী দাইসপোরাশিংদা মসিগী পাউজেল অসি শন্দোকপদা অহেনবা থৌদাং লৌনবা হায়দুনা মরুওইবা পীখি অমসুং লোইশিনখি।